Konutta faiz indirimiyle kredi talebi 2 kat arttı!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konut kredilerinde faizi aylık % 0,98’e çekmeleri sonrasında kredi talebinin 2 kat arttığını açıkladı. Arslan artan kredi kullanımının dolaylı etkilerinin yanı sıra, olumlu katkılarının da olacağına dair inancını dile getirdi

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bankanın kuruluşunun 80. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada bankaların konut kredilerinde faiz indirimi ne gitmesi sonrasında talebin 2 kat arttığını açıkladı. Herkesin ev sahibi olma hakkının olduğuna inandıklarını belirten Arslan, artan kredi kullanımının dolaylı etkileri ile birlikte olumlu katkıları olacağına inandıklarını vurguladı.

Halkbank'ın Hesaplı Evim Konut Kredisi'ne başvuranlar 500 bin TL'ye kadar konut kredilerinde, 120 ay vade imkânıyla aylık yüzde 0,98 faiz imkânından yararlanabiliyor. Halkbank'ın kredisinden yararlananlar herhangi bir tahsis ücreti de ödemiyor.

İşte Arslan’ın 2018 öngörüleri

Makroekonomik göstergelere bakıldığında verilen emeklerin karşılığının alınacağını dile getiren Arslan’a göre 2018 yılı büyüme hızı % 5’in üzerinde olacak, hammadde ve ara malında dışarı bağımlı olmamıza rağmen cari işlemler açığının milli gelire oranı % 5’i aşmayacak, ihracat rekor kırarak yüz güldürecek ve teşvik paketleri sayesinde yüksek teknolojinin üretimdeki payı artacak. Halkbank olarak küresel piyasadaki tüm parametreleri analiz ettiklerini ifade eden Arslan, “Bize düşen görevin, ekonomik reformların tamamlayıcısı olmak ve yılsonu hedeflerinin tutturulabilmesi yönünde destekleyici bir faaliyet yürütmek olduğuna inanıyoruz" dedi.

'TCMB mevcut enstrümanları iyi kullanmaya çalışıyor'

Döviz ve faizde dalgalanmaların her daim yaşandığının altını çizen Arslan, Türkiye’nin büyüme dinamiklerinin güçlü olduğunu ifade etti. Bugün Türkiye’de özellikle yüksek teknoloji kullanımı, markalaşma, inovasyon ve Ar-Ge’nin arttığını vurgulayan Arslan, bunun yanı sıra istihdamın kalitesini yükseltecek pek çok gelişmeye şahit olunduğunu aktardı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) küresel düzeydeki gelişmelerden doğrudan etkilendiğini belirten Arslan, bankanın mevcut enstrümanlarını fiyat istikrarı için etkin bir şekilde kullanmaya çalıştığını aktardı.

0 Takipçi