50 bin kamu lojmanının satılması ucuz konut için arsa sağlayabilir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk etapta 5 bin, toplamda 50 bin olmak üzere kamu lojmanların satışını gerçekleştireceklerini açıkladı. Lojmanların çoğu şehir merkezinde olduğu için, bu alanların sektöre arsa kazandırması ve daha uygun fiyatlı konut satışına destek olması bekleniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu lojmanlarının satışı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Kurum, kamu binaları ve lojmanların satışının ekonomiye kazandırılması sürecini hızlandıracaklarını belirterek, "Artık yıllardır konuştuğumuz lojmanların da satımını uygulamaya alacağız. İlk etapta 5 bin, toplamda 50 bin olmak üzere bu lojmanların satışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Kamuya kaynak yaratacak, özel sektör arsa temin edecek

Hükümetin lojmanların satışına ilişkin kararı, sektöre arsa kazandırılması ve yeni konut alanlarının oluşturulması beklentisi açısından olumlu karşılandı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ziya Altan Elmas, kent merkezlerinde konumlanan lojmanların satışı kararının konut sektörünün uygun fiyatlı arsa bulma problemine çözüm sunabileceğini söyledi. Kent içindeki kamu kurumlarına ait lojmanların, ciddi anlamda eskimiş olduğunu ve ekonomik ömrünü bütünüyle tamamladığını belirten Elmas: "Söz konusu alanlar kentsel dönüşüme tabi tutulması gereken bölgeler. Bunların dönüştürülüp özel sektörün istifadesine sunulması mümkün olursa hem kamuya kaynak temin edilmiş olur, hem konut sektörünün en önemli sorunlarından birine de katkı sağlanmış olur. Düzenlemeyi doğru buluyoruz" şeklinde konuştu.


50 bin kamu lojmanının satılması ucuz konut için arsa sağlayabilir

Emlak sektöründe gündemi takip edebileceğiniz, hayalinizdeki evi tek adımda bulabileceğiniz yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet uygulamasını indirin .