Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı

Hangi şehirde yaşıyor olursak olalım, yeni ve daha teknolojik binalar hayatımızın bir kısmını oluşturuyor. Kapalı otopark sistemlerinden akıllı asansörlere, otomatik perdelerden görüntülü konuşma sistemlerine konut ve iş yerleri teknolojik olarak gelişiyor, kullanıcılarının hayatlarını daha da kolay hale getiriyor. Şu anda kullanılmakta olan ve gelecekte çevremizde oldukça fazla olarak görmeye başlayacağımız akıllı ev teknolojilerini sizin için listeledik.

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı

iHome ISP100

Yağmur, kar, dolu ve tipiye dayanıklı iSP100, evinizden dışarıya adım atmadan bahçenizde bulunan ışıkları kontrol etmenize olanak sağlıyor. Google ürünleri ile uyumlu bu cihaz, kullanmakta olduğunuz ışıklandırma sistemini tanıyor ve bu sisteme uygun tercihleri size sunuyor.

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı_1

August Smart Lock Pro

Hiç gece yatağınıza yattığınızda ‘’Acaba evin kapısını kilitledim mi?’’ diye düşündünüz mü? Eğer düşündüyseniz bu akıllı cihaz tam size göre. Akıllı telefonunuzdan kontrol edebileceğiniz bu uygulama size kapınızın kilitli olup olmadığını gösteriyor ve eğer kilitli değilse uzaktan kilitleyebilmenize olanak sağlıyor. Ancak cihazın özellikleri sadece bununla sınırlı da değil. Evinizin kapı kilidi ile oynandığı zaman size bildirim gönderen cihaz, evinizin güvenliğini sağlamanızı da kolaylaştırıyor.

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı_2

Anova Hassas Pişirici

Özellikle Google Home ile kullanılabilen bu cihaz ise evde yoğun olduğunuz zamanlarda sizi yemek derdinden kurtaracak bir şey. Ocağınızın ısısını istediğiniz gibi ayarlamanıza yardımcı olan Anova Hassas Pişirici, aynı zamanda yemeğin ocak üzerinde ne kadar kaldığını ve hassas olarak kaç derecede pişmesi gerektiği konusunda da size yardımcı olabiliyor.

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı_3

TP-Link HS105 Akıllı Fiş

Evinizde siz yokken bile elektrik tüketen cihazlarınız var. Sürekli olarak açık duran televizyonlar, veya uyku modunda olan bilgisayarlar gibi. TP-Link HS105 ise, kullanılmayan cihazları bir süreden sonra otomatik olarak kapatıyor ve ani elektrik kesilmelerinde cihazlarınıza zarar gelmesinin önüne geçiyor. Tüm diğer cihazlarda olduğu gibi akıllı fişinizi de telefonunuzdan kontrol edebiliyor ve bağlı cihazları her nerede olursanız olun kapatabiliyorsunuz.

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı_4

Nest Akıllı Termostat

Eviniz çok sıcak veya soğuk mu? Sorun değil. Yerinizden kalkıp termometre ile oynamak yerine Nest Akıllı Termostat’a seslenmeniz yeter. Rahatınızı bozmadan sadece sesiniz ile istediğiniz sıcaklığa ayarlayabileceğiniz akılı termostat ile evinizin farklı odalarını da farklı derecelerde tutabilir, cihazlara farklı isimler vererek, evinizin farklı köşelerini ideal sıcaklığında tutabilirsiniz.

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı_5

Ring Görüntülü Kapı Zili

Evinizin güvenliğini son derece artıracak bu cihaz ise bildiğiniz görüntülü zil sistemlerinden biraz farklı. Siz evde yokken bile kayıt tutabilen bu cihaz, Wi-Fi ile internete bağlanıyor ve size bu görüntüyü canlı olarak veriyor. Siz yokken eve gelenler ile uzaktan konuşma imkanı da sunan Ring, yabancı insanlar evinizin kapısında çok uzun süre durduğunda size bildiriyor ve istediğiniz üzerine yetkililere haber verebiliyor.

Evde İşlerinizi Kolaylaştıracak 7 Akıllı Ev Cihazı_6

iRobot Roomba 690

Ev için akıllı cihazlar denildiğinde akla gelen cihazlardan bir tanesi de iRobot Roomba. Evinizde bir temizlikçi varmış gibi istediğiniz zaman aralığında otomatik olarak çalışmaya başlayan Roomba, işi bittiğinde kendi kendine şarj alanına dönüyor ve bir sonraki işine kadar burada kalıyor. Telefonunuz ve sesiniz ile kontrol edebileceğiniz Roomba’nın şarj durumuna ve ne kadar işi kaldığına akıllı telefon uygulamasından da bakabiliyor ve istemiyorsanız işlerini buradan düzenleyebiliyorsunuz.

0 Takipçi