Alt Üst Soy Ağacı Sorgulama’da Bu Köyler Çıktıysa Şanslısınız!

E-Devlet üzerinden hizmete giren yeni “Alt ve Üst Soy Ağacı Sorgulama” servisi sayesinde tüm akrabalarımızın bilgilerine dakikalar içerisinde ulaşabiliyor ve nereli oldukları hakkında bilgi edinebiliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde tekrar aktif edilen ve bugüne kadar 8 milyon kişinin sorgulama yaptığı Alt Üst Soy Ağacı Sorgulama sistemi üzerinden siz de nereli olduğunuzu kısa bir süre içerisinde belgelerle öğrenebilirsiniz. Eğer aileniz, listemizde bulunan köylerden ise oldukça şanslısınız. Çünkü yabancıları bile kıskandıracak güzellikte doğa veya tarih harikalarına sahip olan bu köylerde yaşam, kıskanılmayacak gibi değil…

1 ) Şirince – İzmir

Gerek enfes şarapları, gerekse doğal güzelliği ile turistik bir merkez haline gelen Şirince; kıyametin bile korkutamadığı köylerden. Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi gibi halen aktif olarak faaliyet göstermekte olan oluşumların yanında tamamıyla restore edilmiş sokakları ve trafiksiz alanları ile eskiyi koruyan ve yaşatan bir yapısı var.

Alt Üst Soy Ağacı Sorgulama’da Bu Köyler Çıktıysa Şanslısınız!

2) Yeşilyurt – Çanakkale

Doğa dostu taş evleri, renkli butikleri ve huzur dolu sokakları ile Ege’nin incilerinden bir tanesi olan Yeşilyurt köyü birçok özelliğe sahip. Kaz dağlarının yamaçlarında, çam ağaçlarının çevrelediği bu köy, aynı zamanda Zeus’un doğum yeri olarak rivayet edilmektedir.

3) Uzungöl – Trabzon

Alt Üst Soy Ağacı Sorgulama hizmeti sonucunda ailenizden birilerinin Trabzon’da yaşamış veya hala yaşamakta olduklarını öğrenebilirsiniz. Adını, kıyısında bulunduğu gölden alan Uzungöl; çevresinde bulunan yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresini kapatmasıyla oluşmuş. Yayla ve eğlence alanları ile Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Uzungöl; zengin bitki örtüsü sayesinde oksijen zengini bir köy. Şehrin gürültülü ve stresinin aksine doğanın hüküm sürdüğü bu köy, kesinlikle akrabalarımızın doğum yeri olarak çıkmasını isteyeceğimiz bir yer.

Alt Üst Soy Ağacı Sorgulama’da Bu Köyler Çıktıysa Şanslısınız!_1

4) Midyat – Mardin

Taş binaların oluşturduğu sokakları, olağanüstü mimarisi ve Mezopotamya’nın uygarlıklarına ev sahipliği yapmış konumu ile birçok tarihi esere sahip Mardin’in incisi Midyat; tarihi cami, kilise ve birçok dini aynı köyde buluşturan dini yapısı ile soyu buraya dayananları gerçekten etkileyecek bir şehir. Aynı zamanda Mardin’in turizm merkezi de olan bu yer, Güneydoğu’nun tüm zenginliklerini taşırken, güzelliği ile oralı olmayanları kıskandırıyor.

5) Uçhisar – Nevşehir

Kapadokya’nın en güzel manzarasına sahip bu köy, gerek çevresi, gerekse ünlenmiş kaleleri ile Nevşehir’in en güzel yeri olabilir. Pers döneminde Kral Yolu, Selçuklu döneminde ise İpek Yolu olarak adlandırılan yol üzerinde kurulmuş köy, içerisinde birçok taş ev ve tarihi yapıyı barındırıyor.

Alt Üst Soy Ağacı Sorgulama’da Bu Köyler Çıktıysa Şanslısınız!_2

Eğer sizde e-Devlet Soy Ağacı sorgulama işlemi sonucunda bahsettiğimiz yerlerde akrabanız bulunduğunu öğrenenlerdenseniz, oldukça şanslısınız. Çünkü tarihi, mimarisi, doğası ve daha birçok özelliği ile Türkiye ve dünyanın en güzel yerlerinden ve en zengin insanlarının olduğu topraklardan geliyorsunuz. Birçok kişinin özellikle gidip görmek istediği bu yerler sizin memleketiniz ve eğer halen yolunuz düşmediyse, gidip bir de siz görmelisiniz.