Yüksel Proje Ilgaz Tüneli İhalesi'ni Kazandı

Yüksel Proje, Türkiye'nin en uzun tünel ihalesi olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ilgaz Tünel'i İhalesi'ni kazandı

Yasal itiraz sürecinin devam ettiği ihaleye verilen teklif 845 bin lira. Yaklaşık 200 milyon liraya mal olması beklenen tünel, Hopa ve Borçka'yı birbirine bağlayarak 4 bin 380 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli olacak. Projenin toplam uzunluğu bağlantı yolları ile beraber 12 kilometreyi bulacak.

Liman hareketlenecek

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Batı Karadeniz Bölgesi'nin en büyük geçiş noktasının Ilgaz Dağı olduğunu söyleyerek, projenin tamamlanmasının ardından İnebolu Limanı'nın hareketleneceğini ve tünelin tamamlanmasıyla yalnızca Kastamonuluların değil, bölgenin tamamının sağlam bir ulaşım altyapısına sahip olacağını belirtti. Tünelin trafik güvenliği ve konfor açısından uluslararası satandartlarda olacağını ifade eden Bektaş, Ilgaz Tüneli'nin yarısının Kastamonu, diğer yarısınında Çankırı il sınırları içerisinde olacağını söyledi.