Yeni Evinize Eşya Taşırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Uzmanlar bir evden başka bir eve taşınmanın, insanın psikolojisine iyi geldiğini ifade ediyor. Ancak evdeki eşyaları taşımak bir travma sebebi olabiliyor. Peki yeni bir eve eşyalarımızı taşırken nelere dikkat etmeliyiz. EmlakJet Haber sizin için araştırdı.

Kullanmadığınız Eşyalardan Kurtulun

Yeni bir eve taşınmayı, eski ve kullanılmayan eşyalardan kurtulmak için fırsat olarak kullanın. Kullanmadığınız eşya ve giysileri yardım derneklerine vermeyi sakın unutmayın.

Koli Edinin

Kullanmayacağınız eşyaları kolilere yerleştirerek, ev içerisinde kendinize alan oluşturabilirsiniz. Evinizi nakliye firması ile taşıyacak olsanız bile, her ihtimale karşı yanınızda yedek koli bulundurmayı unutmayın.

İki Hafta Öncesinden Nakliye Firması İle Anlaşın

Yeni evinize taşınamdan en geç iki hafta öncesinden bir nakliye firması ile anlaşmış olun. Nakliye firmasını seçerken, firmanın vergi levhası olup olmadığını öğrenin. En az üç farklı firmadan teklif almayı unutmayın. Evinize yakın nakliye firmaları ile çalışmanız, taşınma ücretini azaltacaktır. Nakliye firmasına eksiksiz bilgi vermeyi unutmayın, aksi taktirde taşınma günü başınız ağrıyabilir.

Taşınma Gününü Önceden Belirleyin

Nakliye firmalarının yoğun olmadığı günlerde taşınmanız, pazarlık yaparken elinizi kuvvetlendirecektir. Dolayısıyla taşınmak için hafta içini tercih etmeniz sizin için daha cazip olacaktır.

Değerli Eşyalarınız İçin Sigorta Yaptırın

Evinizdeki değerli eşyalarınız için taşınma sigortası yaptırmayı unutmayın. Para ve mücevher gibi yükte hafif değerli eşyalarınızı ise yanınızda taşıyın.

Sağlığınıza Dikkat Edin

Eviniz taşınırken, bırakın profesyoneller işlerini yapsınlar. Ağır eşyaları kaldırıken ters bir hareket yapmanız, belinizde ciddi hasarlar bırakabilir. Yardım etmek pahasına kendinizi ve sevdiklerinizi risk altına sokmayın.

Evinizi Temiz Bırakın

Genellikle birçoğumuzun düştüğü hatalardan biri de taşınma sonrasında eski evimizi temizlememek. İnsanlar üzerinde olumsuz bir izlenim bırakmak istemiyorsanız, taşındığınız evinizi temiz bırakmayı unutmayın.

EmlakJet Haber