Teknik Yapı, Up markasını Fikirtepe’ye taşıyor

Konut sektöründe ‘Up’ markasıyla projeler üreten Teknik Yapı, seriyi Fikirtepe’ye Uplife Kadıköy projesi ile getirecek. Bu yıl sektörün zorlu şartları başarıyla atlattığını gören şirket, 2017’ye 5 projede toplam 4.000 konutun startını da vererek girmeye hazırlanıyor

Ataşehir’de Uphill Court projesi ile doğan ve Kartal’da Uplife Park, Uprise Elite, Uprise Terasevler, Uptwins, Upcity Flats, Upcity Residence projeleriyle konut sektöründe ‘UP’ serisi başlatan Teknik Yapı, seriyi Fikirtepe’ye Uplife Kadıköy projesi ile taşıyor. Fikirtepe’de başlayan kentsel dönüşüm sürecine 5 ayrı ada ile katkıda bulunan Teknik Yapı, bölgedeki Concord projelerinin ardından Uplife Kadıköy için bu ay ön talep toplama sürecini başlatıyor.

Yaklaşık 21.5 dönüm arsa üzerindeki iki imarlı adadan oluşan ve 1.170 rezidans ve 15 ticari üniteden oluşan Concord İstanbul Projesi’nin sonuna gelindiğini hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Fikirtepe’de 5 ada ile görüşmeye başlamıştık. Bunlardan ilk ikisini Concord ismiyle satışa sunduk ve teslime hazır hale getirdik. Projenin ilk etabını oluşturan 617 rezidansın satışı tamamlanırken daire teslimlerinin bu yılın sonunda yapmaya başlayacağız. Toplam 553 daire ve 10 ticari üniteden oluşan 2. etaptaki rezidans dairelerin ise 2017 sonuna teslim edilmesini öngörüyoruz” dedi. Şimdi ise yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alanda yer alan, 3. adada satış hazırlıklarına başladıklarını açıklayan Durbakayım, “Yaklaşık 850 daire ve 20 ticari üniteden oluşan yeni projemiz Uplife Kadıköy talep toplamaya başladık. Hazırlıklarını tamamladığımız projemizin lansmanını Aralık ayında yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Son 10 yılda konut alımı için en uygun dönemdeyiz

İnşaat sektörünün içinde bulunduğu zorlu şartları her şeye rağmen atlatmakta olduğunu belirten Umut Durbakayım, “Darbe girişiminden sınırımızdaki savaş etkilerine ve kredi notu indirimine kadar son 10 yıldaki en yoğun engeller, bir yıl içinde oluştu. Ancak sektör son 10 yıllık dönemde böyle bir kampanya atağına şahit olmadı. Bugün geldiğimiz noktada faiz oranları son 10 yılın en düşük seviyelerine doğru gelmeye başladı. Bundan 3-4 yıl önce 24 -36 ay vadedeki sıfır faiz avantajları bugün 100 aya kadar çıktı. Sonuç olarak birçok kişinin şüpheyle baktığı 2016’nın son çeyreği konut almak için çok uygun bir ortama girdi” açıklamasında bulundu.

% 162’ye varan prim sektönün önünde

Yılın ilk yarısında Metropark projesindeki dairelerin tesliminin yapıldığını, yılın sonunda ise Concord İstanbul projesindeki daire teslimlerinin başlayacağını belirten Durbakayım, 2017’de toplam 3.500-4.000 konutluk bağımsız bölümün satışa çıkarılacağı 5 projeye başlayacaklarını kaydetti. Durbakayım, yeni projelere ilişkin olarak şu bilgileri aktardı: “Kartal’da yaklaşık 1.000 konutluk kentsel dönüşüm projesini yılın ikinci yarısında hayata geçirmeyi öngörüyoruz. Maltepe’de yeni bir ofis projesi yapacağız. İki blok halinde yükselecek projenin, yılın ilk yarısında hayata geçmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Etiler Uçaksavar sözleşmesi yenilendi ve 2017’nin ilk çeyreğinde projenin başlamasını öngörüyoruz. Fikirtepe Concord projesinin ikinci etabını yılın sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Anadolu’da ise Emlak Konut ile ilerlemek ve en az 1.000 konuttan oluşan yeni projeler yapmak istiyoruz.”

Projelerde elde edilen primlere değinen Durbakayım, “2010 yılında satışına başladığımız Deluxia Palace’da bugüne kadar % 162, 2011’de satışa çıkardığımız Evora’da % 136, 2013’te satışa başladığımız Metropark projesinde % 76, 2014’te satışa başladığımız Concord’da ise % 49 prim sağladık. Bu oranlar altın, döviz gibi diğer yatırım araçlarıyla kıyaslandığında bunların üzerinde seyreden oranlar oldu” diye konuştu.

Emlakjet Haber