Ofis kiralamadan önce dedektiflik yapmaya var mısınız?

Bir ofis beğendiniz, kiralamada veya satın almada şartlarda anlaştınız. Peki orada uzun süreli çalışmak ne kadar verimli olacak? Uzmanlar, son kararı almadan önce bunu nasıl test edeceğinizi 10 maddede sıralıyor

Araştırmaları ve raporlarıyla ofis piyasasına yön veren ofisraporu.com, asıl işi gayrimenkul olmayan firmalar için zor bir süreç olan ofis kiralama veya satın alma sürecinden önce yapılması gereken son kontrolleri sıraladı. İşte beğendiğiniz ofisle ilgili karar vermeniz gereken 10 madde!

1. Binayı sabah ve akşam yoğun trafik saatlerinde ziyaret edin.

2. Sabah, öğle yemeği sonrası ve akşam çıkış saatlerinde asansör sırasına girip bekleme süresini test edin.

3. Binada çalışan bir tanıdığınız varsa onu ziyarete gidip resepsiyondaki karşılama deneyimi ve bekleme süresini test edin.

4. Genellikle giriş ve çıkışı daha kolay olan ziyaretçi otoparkı yerine aracınızı kiracı park alanına bırakarak mesai bitim saatinde otoparktan çıkın.

5. Resepsiyonda hiç kayıt yaptırmadan ofis katlarına çıkılıp çıkalamadığını test edin.

6. Mutlaka ve mutlaka yanınıza mal sahibi ya da yönetimden bir yetkili olmadan binadaki en az iki mevcut kiracı ile konuşun.

7. Saha gezisi sırasında ortak alanlara ve WC temizliklerine göz atın. Yönetim ofislerini de mutlaka görün ve bina yöneticisi ile bizzat tanışın. Bunlar size bina yönetiminin ne kadar iyi çalıştığı hakkında bilgi verecektir.

8. Eğer binada bir yemekhane ya da restoran/cafe varsa olağan saatler içinde herkesle beraber orada yemek yiyin.

9. Bina içinde, asansörde ve otopark katlarında telefon görüşmesi yapın.

10. Kiracı yönetmeliği ve dekorasyon şartnamesi gibi bütün yaşam standardınızı etkileyebilecek dökümanlara mutlaka imza öncesi detaylıca bakın. Danışmanınızdan detaylı inceleme talep edin.

Emlakjet Haber