Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Merkez Bankası beklentilerin üzerinde faiz indirimi yaparak piyasaları şaşırttı. 325 baz puan faiz indirimi ne demek, kredi faizleri ne kadar düşecek, konut kredisi faiz oranı 0.79 olur mu, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kamu bankaları 0.69 konut kredisi kampanyası başlatacak mı, kredi yapılandırma ekranı açılacak mı?

12 Eylül 2019 Perşembe 15:00 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Beklenti olarak anketlerden çıkan 275 baz puan rakamına rağmen Merkez Bankası 325 Baz Puan faiz indirimi yaptığını duyurdu. Merkez Bankası Politika Faizi 8 Puan Düştü! Merkez Bankası başkanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ataması yapılan Murat Uysal göreve geldiği günden bu yana iki PPK toplantısı ile ilki 475 baz puan ve ikincisi 325 baz puan faiz indirimi yaparak toplamda 800 baz puan faiz indirimi yapmış oldu. Emlak 365’in haberine göre, Murat Uysal göreve geldiği günde Merkez Bankası politika faizi yüzde 24 olarak uygulanırken bugün yapılan son indirim ile söz konusu oran yüzde 16 seviyesine çekilmiş oldu. İlk etapta yine her zaman olduğu gibi büyük indirim hamlesi kamu bankaları tarafından verilecektir. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ikinci el konutlar ve sıfır konutlar için sınırlama olmaksızın konut kredisi faiz oranının yüzde 0.79 ve anlaşmalı konut projeleri için konut kredisi faiz oranı yüzde 0.69 olacak beklentisi bulunuyor.

Özel Bankalar 0.79 Konut Kredisi Faiz Oranı İle Kredi Verecek Mi?

Yapılan 325 baz puan faiz indirimi sonrası özel bankalarda ilk etapta yüzde 1 seviyesinin görülmesi bekleniyor. Eylül ayı sonuna kadar yüzde 1 seviyesinin görülmesi beklentisi kademeli olarak yaşanacaktır. Faiz kararı Merkez Bankası tarafından 24 Ekim 2019 tarihinde açıklanacak. Ev Almak İsteyenler, Yapılandırma Bekleyenler Ne Yapmalı? Yapılandırma bekleyenler için Eylül ayı sonuna kadar gelişmelerin takip edilmesi önerilirken ev almak isteyen kişiler için ise kamu bankaları tarafından açıklanacak yeni indirim oranı sonrasında ev fiyatları daha da artmadan alıma geçilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü faiz oranları düştükçe konuta olan talep artıyor, yaşanan artışa bağlı olarak ta konut fiyatları yükseliyor. Bu nedenle konut fiyatları daha da yükselmeden ev alınması öneriliyor.

0 Takipçi