Kentsel Dönüşüm Depolama Sektörünü Canlandırdı! Depolara Talep Arttı

Kentlerde kentsel dönüşüm projelerinin hızlanmasıyla vatandaşlar depo kiralamaya başladı. Bu süreçte depolara olan talep arttı.

Türkiye'de bir süredir çalışmalarına hız verilen kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle vatandaşların depolara olan ilgisi çoğaldı. Evini kentsel dönüşüme veren ve bu sürede geçici eşyalarını korumak için depo kiralıyor. 

PratikDepo Genel Müdürü Okan Artemiz , kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yenilenme sürecinin 12 ila 15 ay sürdüğünü, bu sürede insanların yaşayacakları evin maliyetlerini asgari seviyede tutmak için daha küçük evlere yöneldiğini belirtirken, eve sığmayan eşyalar için depoları tercih ettiklerini söyledi. 

Bir diğer durumda ise bu kişilerin kentsel dönüşüm sürecini bir yakınının yanında ya da farklı bir evde geçirmesi nedeniyle yine eşyalarını güvenle saklayabilmesi için eşya depolarına yöneldiklerini aktardı. 

DEPOLARA EN ÇOK TALEP İSTANBUL'DAN

İstanbul'da bulunan 1.5 milyon riskli konutun 300 binin acil kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini ve 2023'e kadar 102 binden fazla bağımsız birimin tamamlanmasının amaçlandığını aktaran Artemiz, PratikDepo olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de izmet verdiklerini, bu iller içinden en fazla talebi İstanbul'dan aldıklarını söyledi. Depolama hizmeti için Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir'den yoğun talep var.

DARALAN KONUTLARA +1 ODA

Kentsel dönüşümle yenilenen binalarda metrekarelerin eskiye göre daha az olduğunu ve bunun da eşya depolama hizmetine olan ilgiyi artırdığını söyleyen Artemiz, evlerin kentsel dönüşüme verildiğinde daha az metrekare ya da daha az oda verildiğini ve yeni evine eşyalarını sığdıramayan kişilerin depolama ihtiyacı duyduğuna dikkat çekti. Artemiz, PratikDepo olarak depo hizmeti sağlayarak evlere +1 Oda hizmetini geliştirdiklerini belirtti.

DEPO FİYATLARI NE KADAR?

PratikDepo olarak Türkiye'de ilk sigortalı eşya depolama hizmeti veren firma olduklarının altını çizen Artemiz, farklı ihtiyaçlara farklı boyutlarda ahşap konteynırlarının bulunduğunu, bunların da ilaçlanmış, soğuğa ve ısıya dayanıklı olduğunu aktardı. 

Depo fiyatları ise Ankara ve İzmir için 99 TL'den İstanbul için ise 145 TL'den başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor.