Kağıthane’ye 120 milyon $’a yeni iş merkezi: Ferko Line

Büyükdere Levent aksının doygunluğa ulaşmasının ardından iş merkezi alanında cazibesi artan Kağıthane’de 120 milyon dolar yatırımla yeni bir iş merkezi tasarlanıyor. Ferko Line adındaki projede 192 ofis, 38 adet ticari alan ve 173 oda kapasiteli Four Points by Sheraton da yer alacak

Gayrimenkul sektöründe 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Ferko İnşaat, İstanbul’un gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de ‘Ferko Line’ ile yeni bir iş merkezi projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 105 bin metrekare toplam inşaat alanında 4 blok halinde yükselecek projede 192 ofis, 38 adet ticari alan ve 173 oda kapasiteli Four Points by Sheraton Oteli’nin yer alması planlanıyor.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, 120 milyon dolarlık toplam yatırım bedeli olan projeyi 2018’in son çeyreğinde tamamlayacaklarını belirterek projenin Kağıthane’nin merkezinde, ana caddeye 300 metrelik cephede yükseleceğini kaydetti.

Alman mobilya uzmanı Walter Knoll ile çalışıyor

Projede yer alan ofis bloklarının lobi ve benzeri ortak alanlarının Almanya’nın en prestijli mobilya markası Walter Knoll tarafından tasarlanacağını belirten Meriçten, “150 yıllık geçmişiyle son 15 yılda 120’den fazla uluslararası tasarım ödülüne layık görülen Walter Knoll ile bir araya geldik. Walter Knoll ile sağladığımız bu birliktelik, bir ofis projesinde ilk olma özelliğine sahip” dedi.

Sheraton 173 oda ve 7 toplantı salonuyla projede

Projede yer alacak Four Points by Sheraton’ın markalı şehir içi iş oteli yatırımcısı ve işletmecisi Er Yatırım Turizm ve İnşaat A.Ş. tarafından işletileceğini dile getiren Meriçten, “12 kattan oluşan 4. bloğumuzun tamamında hizmet verecek. Four Points by Sheraton, 173 odası, 7 toplantı salonu ve 688 metrekare genel kullanım alanıyla konaklama, özel toplantılar için tasarlanan lüks salonlar ve hizmet kalitesiyle farklı alternatiflerin bulunmadığı bölgede iş hayatı için prestijli bir seçenek olacak” diye konuştu.

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattı ulaşımı artıracak

Büyükdere Levent aksının doygunluğa ulaşmasının ardından bölgede yer alan sanayi alanlarının, imar planlarındaki değişiklikler sonucu kent merkezi dışına taşınması ile Kağıthane’nin cazibesinin arttığını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, bu yükselişte Seyrantepe metrosu ve tünel inşaatının da etkili olduğunu söyledi. Bölgeye olan ulaşımı daha da rahatlatacak ve 2018’de açılması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının da bu ivmeyi yükselteceğine işaret eden Meriçten, “2018 yılında hizmete girecek Kağıthane-Mahmutbey Metro İstasyonu’nun Kağıthane durağına sadece 1 km mesafede bulunan Ferko Line, bölgeye ve projeye dahil olacak markalara prestij katacak. Ferko Line’da, tavan yüksekliği 3.65 metre olan 166 metrekareden 1.624 metrekareye kadar ofis seçenekleri sunuyoruz. Ticari alanların metrekare satış fiyatı 9 bin dolar ila 12 bin dolar arasında farklılık gösterirken ofislerin metrekare satış fiyatı ise 11.750 TL’den başlıyor” dedi.

Engelli dostu ve Leed’e aday

Ferko Line, ortak teras ve yeşil alanları, restoran ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı ticari alanlar, fitness center ve hobi alanları ile iş yaşamının yoğun temposunda çalışanlara nefes aldıracak. Engelli dostu olarak inşa edilen ve dünyada tanınırlığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olan Leed sertifikasına da aday olan Ferko Line’da elektrikli araba şarj üniteleri de bulunacak.

Emlakjet Haber