İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe!

Bugün pek çoğumuzun hayali günün birinde emekli olup Ege’de sakin, sessiz, huzurlu bir sahil kasabasına yerleşmek… İzmir’de son 1 yılda dev ulaşım projeleriyle şehir merkezine yakınlaşıp % 30-40 değer kazanan Urla, Foça, Seferihisar ve Karaburun ilçeleri ise, huzurlu yaşam arayışında olan herkesi cezbediyor. Seferihisar’da 180 bin TL’ye 2+1 daire, Karaburun’un ilçesi Mordoğan veya Foça’da 350 bin TL’ye dubleks daire bulunabilirken Urla’da 5+1 bir villada fiyatlar 1 milyon 600 bin doları bulabiliyor. İşte İzmir’de farklı bütçeleri olan emeklilere özel ve İzmir’e yakın 4 huzurlu yaşam alanı!

Birçok kişinin hayali bir gün emekli olup Ege’de sakin, sessiz, huzurlu bir sahil kasabasına yerleşmek… Eskiden ufak bir bahçeye sahip küçük bir müstakil ev yeterli gelirken, bugün şehir hayatının verdiği konforla emeklilikte tercih edilen konutlardan da sadece konaklamanın ötesinde bir rahatlık sunması bekleniyor.

Emeklilerin ve sakin yaşam arayışında olanlar için son dönemde İzmir’deki gözde ilçeleri EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık İzmir Bölge Direktörü Filiz Akkaya, Emlakjet ’e değerlendirdi. Akkaya, Eski ve Yeni Foça, Urla, Çeşme, Güzelbahçe, Seferihisar, Mordoğan-Karaburun ilçelerinde son 1 yılda % 30- % 40 oranında değerlenme olduğunu, özellikle Foça, Urla, Seferihisar ve Mordoğan-Karaburun mevkiinin emekliler ve daha sakin bir hayat sürmek isteyenler tarafından ilgi gördüğünü kaydetti.

Ulaşım projeleri bu bölgelerin değerine değer kattı

Bu noktaların temiz havası yanında, İzmir’e olan ulaşımlarının 30 dakika gibi sürelerle olmasına değinen Akkaya, “İstanbul-İzmir Çanakkale köprü bağlantısı ve İstanbul-Bursa-İzmir otoyol çalışmaları ve kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle özellikle arsa-arazi ve yaz-kış kullanıma uygun yapılaşmalara olan talep devam ediyor. İstanbul –İzmir arasını yaklaşık 4 saat indireceği planlanan İstanbul-Bursa-İzmir otoyol projesinin etkisi ile genel olarak İzmir sahil şeridinde Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçelerinde arsa-arazi ve yaz-kış kullanıma uygun yapılarda son 1 yıldaki değer artışı % 30-40 arasında gerçekleşti. Bu bölgedeki yazlıklar, ulaşımın kolaylaşmasının da etkisiyle artık yaz-kış oturum için de tercih edilmeye başlandı” dedi.

Saklı kalmış güzellik: Urla

Bu hatta yükselen trendin saklı kalmış güzellik olarak nitelendirilen ‘Urla-Karaburun’ olduğunu belirten Akkaya, “İzmir–Çeşme otoyolunun İzmir ’e ulaşım için sağladığı kolaylıklar, Çeşme’ye olan yoğun talep ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün etkisiyle; Urla’da son 2 yılda birinci ve ikinci konut talebi artmış ve buna bağlı olarak da mevcut ikinci konut değerleri ciddi artış göstermiştir. Urla’daki mevcut konutların yaklaşık % 30’unu ikinci konutlar oluşturmaktadır. Urla’daki ikinci konutların çoğunluğu yaz-kış kullanılmaktadır. Özellikle; Çeşmealtı, İskele, İçmeler, Zeytinalanı’nda ve Kekliktepe’de ikinci konut ve arsa talepleri artmaktadır. Ayrıca Urla’da sahil bandında yapılan sahili güzelleştirme çalışmaları, halk plajının açılması, İçmeler bölgesindeki yeni büyük projeler ile bölgeye olan talep artmaktadır” değerlendirmesini yaptı.

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe!

Çeşme bağlantı yolu Karaburun’u öne çıkardı

Karaburun’un ise son yıllarda yapımı devam eden Çeşme otobanına bağlantı yoluyla daha göze çarptığını belirten Akkaya, şöyle devam etti: “Bakir doğası ve seyrek yapılaşması ve halk plajlarıyla öne çıkmakta olup, son dönemde arazi yatırımcılarının gözdesi olmuştur. 3-5 dönümlük tarlalar denize mesafelerine göre 80-150 TL/metrekare civarında satış görmektedir. Çeşme otoban bağlantısı Karaburun ’un ilçesi Mordoğan’a kadar yapılmış olup, 2019 yılı ilk çeyreğinde Karaburun’a ulaşması beklenmektedir. Otoban bağlantısının yapılması özellikle Mordoğan ve Karaburun da dubleks konut fiyatlarını arttırmıştır. Mordoğan’da merkez ve Ardıç plajı çevresinde 100 m2 15-20 yıllık dubleks meskenler 350.000 TL den başlayan fiyatlarla alıcı bulmaktayken site içinde yeni villalarda bu rakam ortalama 800.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Karaburun’da ise nispeten daha uygun fiyata dubleks mesken bulmak mümkündür. Mordoğan ve Karaburun’da 3 aylık sezonda ortalama sezon kiraları 10.000 TL/m2 den başlamaktadır.”

4 ilçede toplam 21 mavi bayraklı plaj var

Güncel verilere göre bugün Foça’da 6, Karaburun’da 3, Seferihisar’da 11, Urla’da ise 1 mavi bayraklı plaj bulunuyor. Üstelik bu plajların birçoğu, halk plajı... Seferihisar, Türkiye’nin ilk “Yavaş Şehri” (Cittaslow) olarak tescillenmiş durumda. 1999’da başlatılan Yavaş Şehir hareketi basitçe trafik ve gürültünün azaltıldığı, yerel değerlere sahip çıkılan, çevreye duyarlı ve acele edilmeyen, sakin şehir anlamına geliyor.

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _1

Yürüyüş, bisiklet yolları ve koylar cezbediyor

Urla’da ise belediye ciddi yenileme çalışmaları yapıyor. İskele bölgesindeki Tanju Okan Parkı arkasında spor tesisi inşa ediliyor. Alanda 2 tenis kortu, 2 basketbol sahası, yürüyüş yolları, dinlenme ve oturma alanları yapılacak. Daha sonra park düzenlenerek burada özel çocuk oyun grubu, sahne, bisiklet yolu ve süs havuzu yapılacak. En son olarak da, Urla’nın çekim noktası İskele Pazaryeri, koruma kurulunun izin verdiği ölçüde modernize edilecek.

Foça da bu yıl, 13 yıl önce kapatılan Fransız Tatil Köyü’nün 49 yıllığına kiralanacağı haberiyle hareketlenmişti. Karaburun ise özellikle çok az koy ve tesise sahip olması sebebiyle, gerçekten sessiz ve sakin bir bölgede yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor.

Torun ziyaretleri için havuz ve bahçe çok önemli!

Emeklilerin ikinci baharlarında önem verdikleri diğer iki ayrıntı da bahçe ve havuz. Ege’nin sakin ilçelerindeki bu projelerde ya ortak kullanım veya villaya özel bir havuz mutlaka yer alıyor; ya da proje koylara çok yakın bir konumda yükseliyor. Özellikle emeklilerin torun ziyaretlerini keyifli kılan çocuk yüzme havuzları, bahçe ve kreşler, projenin tercih edilebilirliği yükseltiyor. Bahçeler genellikle peyzaj ile sunulsa da, hobi bahçeleri sayesinde meyve-sebze yetiştirmek, markalı projelerde de mümkün olabiliyor. Bu bölgedeki 12 markalı konut projesini Emlakjet olarak derledik.

1- Terrace Taş Evler isteğe göre tasarlanabiliyor

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _2

Makro Yapı’nın İzmir Foça’da geliştirdiği Foça Terrace Taş Evler projesinde 13 dubleks 22 tripleks villa yer alıyor. Villaların metrekare ve tipleri alıcıların istekleri doğrultusunda tasarlanabilirken, fiyatlar dubleksler için 1 milyon 600 bin TL’den başlıyor. Tripleksler için ise fiyat aralığı 2 milyon 300 bin ile 2 milyon 400 bin TL. Projedeki villalar 40 santimlik duvar kalınlığı ile eski Rum evlerinden esinlenilerek hayata geçiriliyor. Terrace Taş Evler’de villalar akıllı ev sistemine ve yerden ısıtmaya sahip. Villalar isteğe göre havuzlu ya da bahçe peyzajıyla teslim ediliyor.

2- 120 metrekarelik ortak havuz Mia Focha Villagio’da

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _3

Sertekin Yapı Gayrimenkul imzalı Mia Focha Villagio ’da 25 ev bulunuyor. Fiyatların 340 bin TL’den başlayarak 450 bin TL’ye kadar çıktığı projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri mevcut. 1+1’ler 82,13 ile 86,08 metrekare, 2+1 dubleksler 122,75 ile 157,91 metrekare, 3+1 dubleksler 137,54 ile 210,98 metrekare arasında değişen büyüklüklerde inşa ediliyor. Projede 120 metrekare genişlikte bir ortak kullanım yüzme havuzu ve çocuk oyun alanları mevcut. Kameralı güvenlik sistemine sahip Mia Focha Villagio’daki her dairenin bahçe terası, hobi bahçesi, geniş bir avlusu, jeneratörü, ısıtma ve soğutma sistemleriyle şömine altyapısı bulunuyor.

3- Aden Hill Foça’da tek fiyat 1 milyon 150 bin TL

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _4

Eski Foça’da Erdil Yapı tarafından hayata geçirilen Aden Hill Foça projesinde 11 villa bulunuyor. Tüm villaların 4+1 tipinde ve 135 metrekare net kullanım alanına sahip olduğu projede tek fiyat 1 milyon 150 bin TL. Ortak kullanıma özel havuz bulunan projede her villaya 1 araçlık otopark alanı sunuluyor. Projedeki villalarda elektrikli, otomatik ses ve ısı yalıtımlı panjur sistemi, salonda kayar kapaklı özel şömine ve fan sistemi, merkezi uydu sistemi, fiber optik bağlantı, alarm sistemi, yangın ihbar sireni, intercom sistemi bulunuyor. Taş kaplama proje, hemen teslim avantajına sahip.

4- Rüyakent Seferihisar sene sonunda teslim

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _5

Sönmezoğlu Yapı’nın projesi Rüyakent Seferihisar ’da 2+1 ve 3+1 tiplerinde, toplam 79 konut yer alıyor. Projede fiyatlar 450 bin TL’den başlıyor. Rüyakent Seferihisar’daki evlerde ebeveyn banyosu, 3’lü ankastre, 2 klima mevcutken, sitenin donatıları arasında ortak açık yüzme havuzu ve otopark bulunuyor. Proje bu sene sonunda teslim edilecek.

5- Ege Yaşam Konutları’nda 2+1’ler 180 bin TL

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _6

Seferihisar’da devlet hastanesi, üniversite, okul ve kamu kurumlarına yakın bir noktada geliştirilen Ege Yaşam Konutları ’nda 2+1 ve 3+1 tiplerinde konutlar sunuluyor. 2+1’lerin fiyatı 180 bin TL’den başlıyor. Projede fitness merkezi, kreş, sinema salonu mevcut. Proje Sığacık Teos Marina’ya 6, Teos Antik Kenti'ne 8, Akarca sahiline 4 kilometre mesafede yer alıyor. Projenin örnek dairesi de beğeni kazanıyor.

6- Güzelkent Konutları mutfak eşyalarıyla teslim ediliyor

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _7

Sönmezoğlu Yapı’nın Güzelkent Konutları projesi Seferihisar’da yükseliyor. 8 blokta 75 daireden oluşan projede sadece 3+1 dairelere yer verilirken bu dairelerin genişliği zemin katlarda 145 metrekareyken, üst katlarda ise 150 metrekareye çıkıyor. Fiyatların 600 bin TL’den başladığı proje dahilinde yürüyüş parkuru ve her daire için kapalı otopark imkanı mevcut. Güzelkent Konutları Seferihisar’ın koylarına 3 kilometre mesafede yükseliyor. Ayrıca ortak kullanım havuzu da mevcut. Projedeki daireler buzdolabı, bulaşık makinesi, ankastre fırın, ocak, davlumbaz ve mikrodalga fırınla birlikte teslim ediliyor.

7- 3 ara ödeme ve 48 ay taksit Unique Peninsula’da

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _8

Unique Peninsula projesi kapsamında geliştirilen Lilyum Premium Evleri 1+1’den 4+1’e konut tipleri, 110 bin TL ile 320 bin TL aralığında değişen fiyatlarla sunuluyor. Urla ile Karaburun-Mordoğan arasında yükselen projenin vadeli ödeme tablosuna göre % 15 peşinattan sonra 6. ve 12. ayda yine % 15’erlik ara ödemelerle ev sahibi olunabiliyor. Kalan % 55’lik tutar 48 aya bölünüyor. Proje özellikle deniz manzaralı sonsuzluk havuzlarıyla dikkat çekiyor.

8- The Village Urla’da her villa havuzlu

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _9

Kuzu Holding’in The Village Urla projesinde teras hariç 361 ile 368 metrekare aralığında 21 müstakil villa mevcut. Tamamı 5+1 olan villaların fiyatı, bahçe genişliklerine bağlı olarak 1 milyon 450 bin dolar ile 1 milyon 600 bin dolar aralığında değişiyor. Villaların genişlikleri ise 550 ile 620 metrekare aralığında. 5 metreyi bulan tavan yüksekliği ile projedeki daireler ferah yaşam alanları sunarken, her dairenin özel havuzlu ve otoparklı bahçe alanları mevcut.

9- İtokent 2 ön talep aşamasında

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _10

Ekrem Demirtaş İnşaat’ın Urla’daki İtokent 2 projesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dubleksler ve villalar yer alıyor. Rezidansların genişlikleri brüt 56 ile 399 metrekare; villaların ise 266 ile 399 metrekare aralığında değişiyor. Projede henüz satışlar başlamadı, internet sitesi üzerinden ön talep toplanıyor. 105 villa ve 300 rezidanstan oluşacak projede her villanın bodrum katı otopark, bu alandan dairelere asansörle çıkılıyor. Projede açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Proje İzmir Merkez Konak’a 30, Urla’ya 9, Narlıdere’ye 20, havalimanına 40 ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne 12 kilometre mesafede.

10- Casablanca Evleri Çeşme’ye 20 dakika

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _11

Yunusoğlu İnşaat’ın Urla Casablanca Evleri projesi 12’si daire, 3’ü üçüz villa, 2’si de ikiz villa olmak üzere 25 konuttan oluşuyor. Projede 3+1, 4+1 daireler ve 5+1 villaların sunulduğu projede 160 metrekarelik 3+1’lere 965 bin TL’ye sahip olunabiliyor. Projede 4+1’lerin fiyatı ise 1 milyon 375 bin TL’den başlıyor. Açık ve çocuk yüzme havuzlarının bulunduğu proje Urla’nın merkezine 2, pazar yerine 3, otoban çıkışına 5, Çeşme’ye 20, Urla Devlet Hastanesi’ne 2, havalimanına ise 40 dakika mesafede.

11- Sefaköy Villaları’nda son 3 villa satışa çıkacak

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _12

Hak İnşaat’ın Sefaköy Villaları projesi 7 adet, genişlikleri 450 ile 600 metrekare aralığında değişen villalardan oluşuyor. Projede son 3 villa, inşaat halinde. Konutlar inşaatın tamamlanmasıyla satışa açılacak. Projedeki her birinin mimarisi farklı villalar akıllı ev sistemine ve önü kapanmaz deniz manzarasına sahip. Otoyol gişelerine 1 dakika mesafedeki projede her evin kendi yüzme havuzu; hamam, sauna ve otopark alanı mevcut.

12- Urliçe Evleri’nde 4+1’ler çatı odasıyla 5+1 oluyor

İzmir’de emeklilere hitap eden 4 huzurlu ilçe! _13

RTA Akay İnşaat’ın projesi Urliçe Evleri , 10 müstakil ve dubleks villadan oluşuyor. Tamamı 4+1 tipindeki villalar, çatı odası sayesinde 5+1 işlevi görüyor. 230 metrekarelik villaların her birinin 500 metrekare arsası bulunuyor. Projede daire fiyatları 1 milyon 150 bin TL’den başlıyor. Özel güvenliğin bulunduğu sitenin tam ortasında, ortak kullanım için açık yüzme havuzu mevcut. Villaların ısıtma ve soğutması, ısı pompası sistemiyle sağlanıyor. Proje Ediad İlköğretim Okulu ve Urla merkeze yakın bir konuma sahip. Projedeki villalar şömine, özel otopark, çatı odası, ahşap mobilyalı banyo, ankastre, otomatik panjur sistemi ve teras alanıyla teslim ediliyor.


Emlakjet Haber / Nihal Yuvacan- Gizem İncegül





0 Takipçi