İstanbul Dünyanın En iyi 23. Metropolü Oldu

İstanbul, PriceWaterhouseCoopers(PWC) ve New York için Ortaklık isimli sivil toplum örgütü tarafından gerçekleştirilen ve günlük yaşam, iş hayatı ve yenilenme dallarında dünyanın en iyi metropollerinin belirlendiği araştırmada yirmi üçüncü sırada yer aldı.

İstanbul'un gökdelen inşaatları alanında dördüncü sıraya oturduğu araştırmada, megakentin hava kirliliği konusunda ise 3. sırada yer aldığı belirtildi.  Araştırma sonuçlarında İstanbul'un Amerika merkezli Brooking Enstitüsü tarafından nüfus ve ekonomi bakımından en dinamik metropol seçildiği vurgulanarak 'Kentin ekonomisi 2009'dan bu yana baş döndürücü bir hızla büyümüş olsa da İstanbul'un ihracata bağımlı yapısı, küresel ekonominin yavaşladığı zamanlarda ekonomik kırılmalara neden oluyor' denildi. Raporda İstanbul'un olumsuz özellikleri ise yaşam kalitesinin düşüklüğü, enflasyon yüksekliği  ve üniversitelerin araştırma performansının düşüklüğü olarak sıralandı.

Araştırma sonuçlarına göre dünyanın en iyi metropolü New York olurken ABD’den üç metropol listenin ilk 10 sırasındaki yerini aldı. Üniversitelerindeki araştırma perfomansı, çalışma esnekliği, havayolu taşımacılığı, kültürel canlılık, spor ve hobiler dallarında birinciliği göğüsleyen New York'un olumsuz özelliği ise kent içi ulaşım süresi oldu.

PWC’nin en iyi metropoller sıralaması

* New York * Toronto * San Francisco * Stockholm * Sydney * Londra * Chicago * Paris * Singapur * Hong Kong * Houston * Los Angeles * Berlin * Tokyo * Madrid * Seul * Pekin * Abu Dabi * Şanghay * Mexico City * Moskova * Santiago * İstanbul * Sao Paolo * Johannesburg * Mumbai