Gebze-Darıca arasına metro hattı geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze-Darıca arasında yolcu taşıyacak metro hattı için 1 Şubat 2018’de ihaleye çıkıyor. Marmaray ve hızlı trenle bağlantılı olacak metro hattında Darıca Sahili’nden Mollafenari Köyü’ne kadar 12 durak yer alacak. Metro, Darıca’dan Gebze ve OSB’lere 19 dakikada ulaşım imkanı sağlayacak

Gebze -Darıca metrosu için 1 Şubat 2018 tarihinde ihaleye çıkılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda gerçekleşecek ihale sonrasında ise yer teslimi yapılarak inşaat başlayacak. Metronun 560 günde kullanıma açılması hedefleniyor. 15,6 kilometrelik hat gidiş ve dönüş olmak üzere toplamda 32 kilometreden oluşacak. Darıca ’dan Gebze ve OSB’lere gidiş süresini 19 dakikaya indirecek metro hattında 12 durak yer alacak.

Marmaray ve hızlı tren bağlantılı

TCDD Gar İstasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul’a bağlanması planlanıyor. Metro hattının 14,7 kilometrelik büyük kısmı tünel, 900 metresi ise hemzemin olarak hayata geçirilecek. Metro hattının 12 durağı şu şekilde: Darıca Sahili, Farabi Devlet Hastanesi, TCDD, Fatih Devlet Hastanesi, Gebze Merkez, Gebze Belediye-Akse Sapağı, Gaziler, Güzeller OSB, GOSB, Balçık Sanayi, Mollafenari Sapağı, Mollafenari Köyü.

Emlakjet Haber