Ev alan herkes adına 5 ‘Uğurlu’ fidan!

Gayrimenkul danışmanlığı yapan İzmirli Uğurlu Gayrimenkul, kendisinden hizmet alan her kişi adına 5 adet fidan dikiyor. Ege Orman Vakfı’na ücret ödeyerek 3 yılda 1000 fidan diken şirketin hedefi, kentsel dönüşümün yarattığı yeşil tahribatını ağaç dikerek engellemek

İzmir Karşıyaka’da 3 yıldır faaliyet gösteren Uğurlu Gayrimenkul, sektörde başlattığı sosyal sorumluluk atağı ile kendi alanında bir ilke imza attı. Şirket, 3 yıl önce “Gelecek kuşaklar orman yok demesin” sloganıyla başlattığı proje kapsamında kendilerinden ev alan, ev kiralayan, evinin satılması veya kiralanması için danışmanlık hizmeti alan herkes adına 5 adet fidan dikiyor ve her diktiği fidan için Ege Orman Vakfı’na ücret ödüyor. Bu süreçte müşterilerine de fidan sertifikaları vererek doğanın gelişimine katkıda bulunma imkanı veren Uğurlu Gayrimenkul’ün kurucusu Tunay Fındık, projeyi başlatmalarında çıkış noktalarının kentsel dönüşümün yarattığı çevre katliamı olduğunu ifade etti.

Farklı iş kollarına da ilham oldu

Bugüne kadar Çeşme Kadıovacık mevkiinde toplam yaklaşık 1000 fidan diktiklerini belirten Fındık, “Proje hem yazılı basında hem de sosyal medyada oldukça ses getirdi. Farklı iş kollarındaki şirketlerin de benzer uygulamalar başlattığını duyuyoruz. Amacımız kentsel dönüşüm sürecinde ‘yeşil’i gözardı etmememiz gerektiğini tüm sektöre anlatmak. Doğaya yarattığımız katma değerle, sektörün dönüşümle yeşil alanlar üzerinde yarattığı tahribata karşı harekete geçiyoruz. Müşterilerimizden aldığımız tepkiler de çok olumlu” diye konuştu.

Şehit ve Gazi ailelerine ücretsiz hizmet veriyor

Projenin

İ

zmir

ayağını tamamladıktan sonra projenin genişleyebileceğini söyleyen Fındık, “İstanbul için zamanımız var, önce projeyi İzmir’de belli bir noktaya getirmemiz gerekiyor. Çeşitli illerde benzer projelerin başladığını duyuyoruz. Bu da doğru bir adım attığımızın göstergesi” dedi.

Şehit ve Gazi ailelerine ücretsiz hizmet verdiklerini de belirten Fındık, Ege Üniversitesi Çocuk Onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklara bayramlarda bayramlık, diğer zamanlarda da oyuncak ve boyama kitapları ulaştırdıklarını, sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber