Eskişehir Yeni Stadyum Projesinin Yüzde 25'i Tamamlandı

3 bin kişi kapasiteli yeni stadyum projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin %25 ‘i tamamlandı. Eskişehir Kulübü İdari Asbaşkan Yardımcısı Mehmet Arı, yüzde 25’i tamamlanan stadın, Eskişehirspor’un kuruluş yıldönünümü olan 19 Haziran’da hizmeyte açılacağını söyledi.

Kaba inşaatı devam eden projenin,  en erken haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Stadın tribünleri ise çıkmaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında zemin çalışmalarının başlayacağı projede, zemin alttan ısıtmalı olarak yapılacak. Toplam 33 bin kapasiteli olacak stadda, bunların 3 bini protokol, misafirler ve basına ayrılırken, 30 bin seyirci kapasitesi bulunacak.

İnşasının yüzde 25’inin tamamlandığı 33 bin kişi kapasiteli stadyumun, her gün düzenlenen etkinliklerle maç günleri dışında da turistler için cazibe merkezi olması planlanıyor.

Eskişehirspor Kulübü İdari Asbaşkan Yardımcısı Arı: "Eskişehir'in her kesiminin buraya gelip, rahatça maç seyredip, güzel bir gün geçirmesini istiyoruz. Eskişehir'in nefes alabileceği, gezebileceği bir yer oluşturup turistleri buraya çekmeyi planlıyoruz” diyerek , stadı 15 günde bir maç yapılan bir mekan olmaktan çıkartmak istediklerini belirtti.

Emlak Jet Haber