Emlakçılara son çeyrekte satış artırıcı 3 püf noktası

Konut sektöründe son çeyrek, 2018 planlarını şimdiden yapan proje geliştirici firmaların stoklarını kampanyalarla eritme çabasına gireceği dönem. Peki emlakçılar, bu dönemde satışlarını artırmak için neleri unutmamalı? 3 önemli püf noktası Emlakjet’te

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak-Ağustos döneminde geçen yılın aynı döneminde göre % 7,6’lık artışla 890.430 adede ulaşan konut satışları , 8 aylık performansıyla sektör profesyonellerince yılın yeni bir rekorla kapanabileceği yönünde yorumlandı. Ağustos’ta % 4,7’lik artışla 120.198 adede ulaşan aylık konut satışının son çeyrekteki kampanyaların da gücüyle yılsonuna doğru 150 bine çıkabileceği belirtiliyor.

Yılın son çeyreğinin emlak sektörü nün en hareketli dönemlerinden biri olduğunu dile getiren TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu dönemde emlak danışmanlarının satışlarını artırmak için yararlanacağı 3 püf noktasını Emlakjet ’e anlattı.

1- Proje ziyaretlerini son çeyrekte sıklaştırın

Emlak danışmanlarına en önemli tavsiyelerinin emlak proje ziyaretlerini sıklaştırmaları yönünde olduğunu belirten Erilkun, “Zira 2018 projelerinde finansmanlarına son şekli verecek olan firmalar bu dönem öncesinde yılın son çeyreğinde konut stoklarını eritme çabası içine gireceklerdir. Bunun fiyat ve vadeye yansıyan avantajlarını yakalayarak satışa döndürmek son derece rahatlatıcı olacaktır. Projelere yapılacak ziyaretlerde bu satış potansiyelini yakalamak son çeyrekte önemli olacak” diye konuştu.

2- Mal sahipleriyle ‘makul fiyat’ yönünde görüşün

Bu alanda ikinci tavsiyelerinin emlak danışmanları nın yıl bitmeden yatırımlarını gerçekleştirmek isteyen alıcılara yönelik hareket ederek mal sahipleri ile yeniden görüşmeleri olduğunu kaydeden Erilkun, şöyle devam etti: “Zira mal sahiplerine, mülklerini elden çıkarak için yatırımlarını yeni yıla kadar gerçekleştirmek isteyen yatırımcılara yönelik bu avantajlı dönem için pazarlanabilir eder konusunda detaylı bilgiler verilmeli, fiyatın makul olması durumunda işlemin çok daha rahat sonuçlandırılabileceği izah edilmelidir.”

3- Standart değil avantajlı gayrimenkullere yönelin

Erilkun, bu dönemdeki 3’üncü püf noktasını ise şöyle aktardı: Standart gayrimenkuller yerine avantajlı gayrimenkullere yönelmeleri önemli. Özellikle fiyat avantajı ya da daha önemlisi gelecekte arz edeceği öneme yönelik bugün piyasa tabiri ile ‘acil satılık’ olarak nitelendirilen yerler, yılın son çeyreğinde (eğer gerçekten avantajlı ise) hızla elden çıkarılabilir bir özellik arz edecek, gerçekleşen işlem sayısını artıracaktır.

Emlakjet Haber - Nihal Yuvacan

0 Takipçi