'Dönüşümde Anıtlar Kurulu kararları gecikmemeli'

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda şehri planlarken şehir plancılığının ihmal edildiğini hatırlatan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Anıtlar Kurulu’nun tarihi alanlardaki kontrolü de çok önemli. Kararların süreleri çok fazla uzayabiliyor” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere, kamu yöneticileri, STK Başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen ‘İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, kentsel dönüşüm süreci ile ilgili son derece iyimser olduğunu, sürecin tüm sıkıntılara rağmen fırsata çevrilmesi gerektiğini kaydetti. Şehrin planlanırken şehir plancılığının ihmal edildiğini hatırlatan Yetgin, “Sonra da diyoruz ki, ‘Londra’nın parkları bahçeleri 1946 yılında planlanmış ve sağlıklı bir şekilde de korunarak geliştirilmiş. Bugün hepimizin, STK’lar olarak da kamu yöneticileri olarak da, kentsel dönüşümün önemini kamuoyuna anlatmamız gerekiyor” dedi.

‘Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komitesi kurduk’

GYODER olarak kentsel dönüşüm sürecine katkılarını hızlandırmak amacıyla ‘Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komitesi’ kurduklarını kaydeden Yetgin, şöyle devam etti: “Bu süreçte herkes üzerine düşeni yapmalı. Dönüşüm yaparken adalar bazında işbirliği yapmak zorundayız. Kentsel dönüşümle ilgili dikkat çekmek istediğim bir diğer konu da, kontrol süreleri ile ilgili. Özellikle İstanbul , her adımda tarihi bir noktaya temas eden bir ilimiz. Muazzam bir açık hava müzesi. Anıtlar Kurulu’nun bu alanda kontrolü çok önemli. Ayrıca aldığı kararların süreleri bir o kadar önemli çünkü süreç çok fazla uzayabiliyor.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi