Dap Yapı’dan 3 yeni proje

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2015’te yaklaşık 700 milyon TL’lik bir yatırımla 3 yeni projeyi tanıtacak. Yılmaz, “Taksim Petek, Dragos’taki Adam Kule ve Kartal’da yeni bir proje İstanbullularla buluşacak” dedi.

Kartal İstMarina Satış Ofisi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektör ve DAP Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Geliştirdikleri projelere ilişkin bilgiler veren Yılmaz,“Proje geliştirdiğimiz bölgede ve şehirde neye ihtiyaç varsa ona yönelik projeler yapıyoruz.  Biz aslında inşaatçılık yapmıyoruz, biz geliştiricilik yapıyoruz. Yakın çevresiyle birlikte hızla gelişen Maltepe- Kartal bölgesinde, tüm üst ve altyapısıyla İstanbul’un değişen yüzünü oluşturuyor. Bu bölgenin yenilenen siluetinde, DAP Yapı’nın hayata geçirdiği projeler önemli rol oynuyor” dedi.

Üst ve alt yapıya 30 milyon TL yatırım

Yılmaz, “Dragos Royal Towers, DAP Royal Center, Dalga Kule, Burgu Kule, Tango Kule ve Vazo Kule’nin ardından İstMarina, Kartal’ın yeni merkezini oluşturacak. İstMarina projemizin ilk 950 adetlik satışı 45 gün gibi bir sürede tamamlandı. 500 konutluk ikinci etap satışları özel ödeme seçenekleriyle devam ediyor. İstMarina’ya 2 adet, 30 milyon TL değerinde köprü yapıyoruz. Köprülerin uzunluğu 380 metre olup E5 ve E6’yı sahil yoluna bağlayacak. Ve bunları kavşakla tamamlayacağız. Bu bölgenin alt yapısını üstlendik. Bölgede 6.5 km uzunluğunda asfalt yol yaparak, aydınlatması, tabela ve çizgi çalışmaları dahil teslim edeceğiz. Bu kapsamda; 8,5 metre genişliğinde, 500 metre uzunluğunda dere ıslahı, sahilyolu altından geçen 100 metre uzunluğunda altgeçit imalatı, kanalizasyon ve drenaj, yağmur suyu borulamaları, yaklaşık 13 bin metrelik elektrik hattı kablosunun döşenmesi, 16 bin 500 metre Telekom borusu ve 300 metre doğalgaz hattının döşenmesi ile birlikte projelerimizi kusursuz biçimde tamamlayacağız. Şantiyelerimizde; 3 bini içeride ve 7 bini dışarıdan olmak üzere 10 bin kişi çalışıyor” dedi.

5 helikopter pisti kazandırdık

Yılmaz,  “Avrupa Yakasında DAP Vadisi projemize, Anadolu Yakasında ise İstMarina, Dalga, Vazo, Tango ve Burgu Kulelere toplam 5 adet helikopter pisti yapıyoruz. Projelerimizin inşaatı tamamlandığında hayata geçecek olan pistler, trafik engelini aşmak isteyenler için önemli bir alternatif oluşturacak. 2.5 milyon dolara mal olan pistlerimizin sayısını 4 yıl içinde 10 adete çıkaracağız. İstanbul’da en çok helikopter pisti yapan inşaat şirketi olacağız” dedi.

Verimli yıl geçiriyoruz

Yılmaz, “2014’e neredeyse stoksuz girmiştik. İstMarina ve DAP Vadisi projelerimizle lansmana çıktık. İstMarina’da bugüne kadar 1036 dairenin satışı tamamlandı. DAP Vadisi’nde ise çok kısa sürede yüzde 82’lik satış oranı yakaladık. Bizim açımızdan son derece verimli bir yıl oldu” diye konuştu.

3 proje lanse edeceğiz

Yılmaz, “Birinci işimiz gayrimenkul geliştirmek. Satın aldığımız arazi neye uygunsa, konumuna ve araştırma raporlarına göre karar veriyoruz. 2015’te yaklaşık 700 milyon TL’lik bir yatırım yapacağız. 3 yeni projeyi lanse edeceğiz: Taksim Petek, Adam Kule ve Kartal’da yeni bir proje… Projelerimiz, oteller açıldığında bambaşka bir boyuta gelecek. 300-350 bin TL’lik rezidans daire, 600 ile 800 bin TL edecek. Avrupa'nın satış fiyatlarıyla Türkiye'nin konut satış fiyatları arasında en az 4-5 kat fark var. Bizim bazı özel projelerimizi Avrupa'da yapsak en düşük metrekare herhalde 20.00 bin dolardan başlar. Bugüne kadar 24 proje hayata geçirdik; gelecekte 80’e tamamlamayı hedefliyoruz.”

Yabancıya gayrimenkul satışına pozitif bakıyoruz

Mütekabiliyet yasası ve kentsel dönüşüm anlamında görüşlerini de paylaşan Yılmaz, “Yabancıya gayrimenkul satışına pozitif bakıyoruz. Devlet ve bizim gibi büyük geliştiriciler toplanıp yol haritası oluşturmalı. 30- 40 ülke belirleyip, bu ülkelerde kampanyalar yaparak Türkiye'yi tanıtırsak hem turizmi, hem yabancıya gayrimenkul satışını patlatırız. Kentsel dönüşümde tek tek parsellerin dönüştürülmesini doğru bulmuyorum. Parseller birleştirilip, parkı, yeşil alanı, sağlık ocağı, kreşi düzenli bir şekilde hayata geçirilmeli. Müstakil bina yıkılıyor, yerine yine aynısı yapılıyor. Şu anda yıkılan binalar 20 sene sonrasının kentsel dönüşümünde yıkılacak olan binalar. Belediyeler parselleri bütünleştirip destek olmalı. İmar artışı ya da transferi olabilir” dedi.

Emlak Jet Haber