Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri

Yalçınlar İnşaat'ın son projesi Gölmahal Evleri ile ilgili olarak projenin Pazarlama ve Satış Müdürü Nihan Şerbetçi Uslu ile görüştük.

Gölmahal Evleri hakkında bilgi alabilir miyiz?

Gölmahal, Büyükçekmece Gölü'nün hemen kıyısında 93 dönüm arazi üzerinde inşa edilmiş 38 adet seçkin villadan oluşuyor. Projemizin en önemli özelliği yeşilden öte, yemyeşil bir proje olması. Şöyle ki proje, içinde yer alan rüzgar türbünü sayesinde kendi elektiriğini kendi üretiyor. Çatıların ters çatı olması dolayısıyla yağmur ve kar sularının dönüşümü sağlanarak bu sular tekrar kullanıma kazandırılıyor. Projedeki villalar en üst katından bodrum kata kadar gün ışığının kullanılmasını sağlayan bir iç bahçeye sahip.  Gölmahal Evleri'nin projelendirilmesinde Türkiye'nin ödüllü mimarlarından Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu ile çalışıldı ve projenin inşasında akıllı ev teknolojisi kullanıldı. Zemin etüdü bunu gerektirmediği halde, projede yer alan havuzların altına kadar fore kazık sistemi uygulandı. Ayrıca yalıtım ve inşaat malzemeleri konusunda da oldukça hassas davrandık.

Projeniz en çok kimlere hitap ediyor? Projede ev sahibi olacak kişiler konusunda seçici misiniz?

Projedeki konutların satışı konusundaki en önemli kriterimiz, konutlarımızı yatırımcı olarak buradan konut sahibi olmak isteyenlerden ziyade burada yaşamak isteyenlere satmak.

Gölmahal ismi nereden geliyor?

Göl kelimesini Büyükçekmece Gölü'nün kıyısında olmasından alan Gölmahal Evleri, mahal kısmını ise burada mahalle kadar sıcak bir ortam vurgusunu yakalayabilmek için mahalle kelimesinden aldı.

Bu projede ev sahibi olmak isteyenler ne tür sosyal olanaklara sahip olacaklar?

Büyük bir sosyal tesisimiz olacak. Bu tesisin içinde bir tenis kulübü de yer alacak. Sosyal tesisimiz dışarıya açık, üyelik sistemi ile devam edecek bir alan olarak tasarlandı. Buradaki amaç, tesisin hem lokasyona fayda sağlaması hem de elde edilecek gelirle projemizdeki otuz sekiz villa için döner sermaye oluşturarak ortak giderlere katkı sağlayabilmek.

Projede her villanın kendine ait bir bahçesi var mı?

Her villanın ortalama bir ile iki dönüm arasında değişen bahçesi var. Biz bu bahçeleri genel peyzajını yaparak teslim ediyoruz. Daha sonra dileyen ev sahibi istediği yönde, kendi zevkine göre elbette değişiklik yapabilecek.

Akıllı ev konusunu biraz daha açabilir miyiz? Yani bu projedeki evleri akıllı kılan özellikler nelerdir?

Öncelikle evinizi uzaktan kumanda edebiliyorsunuz. Örneğin tatildesiniz ve evinize geliyorsunuz. Gelmeden önce bir kodlama sistemiyle güneş kırıcılarınızı açabilir, ısıtıcı sisteminizi devreye sokabilirsiniz. Projemizde bu ve bunun gibi pek çok teknolojik özellik mevcut.

Peki 2011'de konut fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Bu soruya net bir yanıt vermek oldukça zor. Çünkü konut sektöründe çok değişken parametreler var. Projenin kendisiyle, lokasyonuyla, metrekaresiyle, kullanılan malzemeyle doğru orantılı olarak fiyatlar da değişkenlik gösterebiliyor.

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışı sizi nasıl etkiledi?

Açıkçası biz Gölmahal'de hiçbir masraftan kaçınmadık ve malzemeler konusunda son derece hassas davrandık. Ürün fiyat dengesine baktığınızda kullanılan malzeme ve ekipmanlara göre fiyatlandırmada makul davrandık.

Son olarak Gölmahal Evleri'nde konut fiyatları nedir?

Metrekare fiyatlarımız 2500 dolardan başlıyor. Buna bağlı olarak fiyatlar da ortalama 1.5 milyon dolardan başlayarak 1.9 milyon dolara kadar çıkıyor. V0 - V 20 - V30 olmak üzere üç tip evimiz var. Bu üç tip villamız da ortalamada aynı özelliklere sahip. Sadece hiçbir villamızın birbirinin manzarasını engellememesi için, projedeki tüm konutlar birbirinden farklı açılarla konuşlandırıldı.

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_1

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_2

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_3

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_4

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_5

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_6

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_7

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_8

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_9

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_10

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_11

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_12

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_13

Yeşilden Öte Bir Proje: Gölmahal Evleri_14