Karadeniz'in incisi Trabzon

Yeşilin ve mavinin en bol olduğu şehirlerden biri olan Trabzon, Karadeniz Bölgesinde yer alıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Trabzon, tarihi ve doğa güzellikleri ile dört mevsim gezip görülebilecek turizm şehridir. Tarihi İpek Yolunun üzerinde bulunan ve tarih boyunca adından söz ettirmiş önemli bir liman ve ticaret kenti olan Trabzon'da, günümüzde Ayasofya müzesi olarak kullanılmakta olan Trabzon Ayasofya Kilisesi, şehrin en eski yapılarını oluşturan, büyük bir bölümü ayakta kalan Trabzon Kalesi, sarp bir tepenin orta kesimindeki mağara etrafında kurulu Sümela Manastırı, Atatürk'ün şehre yaptığı ziyaretlerde konuk edildiği Atatürk Köşkü, Çevresindeki yaylalar ve buzul gölleri ile dikkatleri çeken doğa harikası olan Uzungöl ve Zağnos Paşa tarafından yaptırılan eski şehrin batıya açılmasını sağlamış olan Zağnos Paşa Köprüsü görülmeye değer yerler arasında bulunuyor. Yaklaşık 115 kilometrel kıyı şeridine sahip olan Trabzon doğaya yönelik turizm aktivitelerinin arttığı günümüzde doğa sporları ile de ön plana çıkmaktadır. Yemyeşil ormanları, doğal ve tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken Trabzon'da ister denize sıfır, ister merkezde satılık ve kiralık yazlıklar, müstakil evler, daireler ve devre mülkler bulunuyor. Uygun fiyatlarda konaklama seçeneklerinin bulunduğu Trabzon'da tercih edilen oteller arasında, Akyüz Kardeşler Motel, Akpınar Motel, Otel Büyük Sümela, Zorlu Grand Hotel ve Zarha Mountain Resort yer alıyor.

EmlakJet Haber

Yeşilin ve mavinin en bol olduğu şehirlerden biri olan Trabzon Karadeniz Bölgesinde yer alıyor.

Karadeniz'in incisi Trabzon

Günümüzde Ayasofya müzesi olarak kullanılmakta olan Trabzon Ayasofya Kilisesi

Karadeniz'in incisi Trabzon_1

Şehrin en eski yapılarını oluşturan, büyük bir bölümü ayakta kalan Trabzon Kalesi

Karadeniz'in incisi Trabzon_2

Sarp bir tepenin orta kesimindeki mağara etrafında kurulu Sümela Manastırı

Karadeniz'in incisi Trabzon_3

Atatürk\'ün şehre yaptığı ziyaretlerde konuk edildiği Atatürk Köşkü

Karadeniz'in incisi Trabzon_4

Çevresindeki yaylalar ve buzul gölleri ile dikkatleri çeken doğa harikası olan Uzungöl

Karadeniz'in incisi Trabzon_5

Zağnos Paşa tarafından yaptırılan eski şehrin batıya açılmasını sağlamış olan Zağnos Paşa Köprüsü görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

Karadeniz'in incisi Trabzon_6

Yaklaşık 115 kilometrel kıyı şeridine sahip olan Trabzon doğaya yönelik turizm aktivitelerinin arttığı günümüzde doğa sporları ile de ön plana çıkmaktadır.

Karadeniz'in incisi Trabzon_7

Uygun fiyatlarda konaklama seçeneklerinin bulunduğu Trabzon\'da tercih edilen oteller arasında, Akyüz Kardeşler Motel, Akpınar Motel, Otel Büyük Sümela, Zorlu Grand Hotel ve Zarha Mountain Resort yer alıyor.

Karadeniz'in incisi Trabzon_8

Trabzon Ulaşım Krokisi

Karadeniz'in incisi Trabzon_9