JCB'nin İlk LEED Gold Sertifikalı Binası Ankara'da!

Dünya çapında sürdürülebilir çevre ve iklim değişikliği konusunda sayısız Ar-Ge çalışmalarının altına imza atan JCB’nin Türkiye’deki iş ortağı SİF İş Makinaları, OSTİM’de yükselecek yeşil sertifikalı Ankara Bölge Müdürlüğü binasının temellerini attı. 17 Temmuz 2012 Salı günü gerçekleşen temel atma töreninde, Mimari tasarımı Akün Mimarlık’a ait olan ve JCB’nin dünyadaki ilk LEED Gold sertifikalı distribütör tesisi olacak SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binası, 2013 yılında hizmete girecek.

Türkiye ziyareti çerçevesinde Ankara’ya gelen JCB Başkanı Sir Anthony Bamford’ın ve JCB temsilcilerinin yanısıra Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, STFA Yatırım Holding ve Işıklar Holding üst düzey yöneticileri ile SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş’in de hazır bulunduğu temel atma töreni, 17 Temmuz 2012 Salı günü gerçekleşti. Mimari tasarımı Akün Mimarlık’a ait olan ve JCB’nin dünyadaki ilk LEED Gold sertifikalı distribütör tesisi olacak SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binası, 2013 yılında hizmete girecek. SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, törende yaptığı konuşmada, tesisin inşasını 8 ay içerisinde tamamlamayı ve 2013 yılı Nisan ayında açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Divriş, “SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü, satış olarak 23 şehre, servis olarak da Ankara, Çankırı ve Kırıkkale’ye hitap edecek. Bu bölgeler, Türkiye makina pazarının yüzde 30’a yakınını temsil etmektedir. Daha da önemlisi, Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren birçok büyük müteahhit firmanın merkezi Ankara’dır. Ankara’da inşa etmekte olduğumuz bu tesisle bölgedeki tüm müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu yatırım, JCB’nin sadece bir kazıcı-yükleyici firması olmadığının, başta ağır iş makinaları olmak üzere tüm ürün gruplarında iddialı bir firma olduğunun da ciddi bir örneğini oluşturmaktadır” dedi.

Yüzde 40 Daha Az Enerji ve Yüzde 25 Daha Az Su Tüketecek

Çevresel, ekonomik, sağlık ve üretkenlik faktörlerini binanın ömrü boyunca geleneksel yapılara oranla daha iyi bir şekilde öne çıkarmak amacıyla inşa edilen SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binasının, tamamlanmasıyla birlikte daha az enerji kullanması, üstün iç ortam kalitesi sunarak, çalışanların üretkenliğini ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlaması hedefleniyor. Çevre dostu olarak inşa edilen SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binası, emsallerine göre yüzde 40 daha az enerji tüketecek, yüzde 50 daha iyi iç hava kalitesine sahip olacak, yüzde 25 civarında ise daha az su tüketecek. Küresel ısınmayla birlikte büyük ölçüde artış gösteren çevre sorunlarının hayatımızı olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Divriş, JCB’nin sektörde çevreci ürünleriyle hem ekonomik hem de ekolojik çözümler sunduğunu belirtti. Gelecek nesillere enerji kaynakları tükenmemiş, sağlık içinde nefes alınabilir bir çevre bırakabilmek için gerek yakıt tasarrufunun, gerekse üretim tesislerinin çevre dostu olmasının gerekli olduğunu vurgulayan Divriş, dünyaya her yıl 28 milyar ton karbondioksit salınımı yapıldığını bunun da küçümsenmeyecek bir kısmının iş makinaları tarafından gerçekleştiğine dikkat çekti. Divriş, JCB’nin son teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak çevreci ürünler geliştirdiğini, uzun yıllardır çevre konusunda iş makineleri alanında dünyaya değer kattığını sözlerine ekledi. JCB’nin ve küresel çapta iş ortaklarının iş makineleri sektörünün çevreye saygılı bir biçimde gelişimi için gerçekleştirdiği uygulamaları ve çevre dostu yeni ürünleriyle doğanın korunmasına katkı sağladığını ifade eden Divriş, şirketin küresel çaptaki bu katkılarının, İngiltere’de bulunan Carbon Trust Standard tarafından ‘Carbon Trust’ çevre sertifikası ile ödüllendirildiğini de hatırlattı. Yeşil binalarda kullanılan sistemlerin bir miktar ilk yatırım maliyetini artırdığını ancak geri dönüş süresinin 5 yılda tamamlandığına dikkat çeken Divriş, bu sistemlere fazladan yapılan iyileştirici yatırımların SİF İş Makinaları’na kar ve personeline sağlıklı ve konforlu bir ortam olarak geri döneceğini sözlerine ekledi.

EmlakJet Haber

Dünya çapında sürdürülebilir çevre ve iklim değişikliği konusunda sayısız Ar-Ge çalışmalarının altına imza atan JCB’nin Türkiye’deki iş ortağı SİF İş Makinaları, OSTİM’de yükselecek yeşil sertifikalı Ankara Bölge Müdürlüğü binasının temellerini attı. 17 Temmuz 2012 Salı günü gerçekleşen temel atma töreninde, Mimari tasarımı Akün Mimarlık’a ait olan ve JCB’nin dünyadaki ilk LEED Gold sertifikalı distribütör tesisi olacak SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binası, 2013 yılında hizmete girecek.

JCB'nin İlk LEED Gold Sertifikalı Binası Ankara'da!

Türkiye ziyareti çerçevesinde Ankara’ya gelen JCB Başkanı Sir Anthony Bamford’ın ve JCB temsilcilerinin yanısıra Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, STFA Yatırım Holding ve Işıklar Holding üst düzey yöneticileri ile SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş’in de hazır bulunduğu temel atma töreni, 17 Temmuz 2012 Salı günü gerçekleşti. Mimari tasarımı Akün Mimarlık’a ait olan ve JCB’nin dünyadaki ilk LEED Gold sertifikalı distribütör tesisi olacak SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binası, 2013 yılında hizmete girecek.

JCB'nin İlk LEED Gold Sertifikalı Binası Ankara'da!_1

SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, törende yaptığı konuşmada, tesisin inşasını 8 ay içerisinde tamamlamayı ve 2013 yılı Nisan ayında açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Divriş, “SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü, satış olarak 23 şehre, servis olarak da Ankara, Çankırı ve Kırıkkale’ye hitap edecek. Bu bölgeler, Türkiye makina pazarının yüzde 30’a yakınını temsil etmektedir. Daha da önemlisi, Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren birçok büyük müteahhit firmanın merkezi Ankara’dır.\" dedi.

JCB'nin İlk LEED Gold Sertifikalı Binası Ankara'da!_2

Çevresel, ekonomik, sağlık ve üretkenlik faktörlerini binanın ömrü boyunca geleneksel yapılara oranla daha iyi bir şekilde öne çıkarmak amacıyla inşa edilen SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binasının, tamamlanmasıyla birlikte daha az enerji kullanması, üstün iç ortam kalitesi sunarak, çalışanların üretkenliğini ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlaması hedefleniyor. Çevre dostu olarak inşa edilen SİF İş Makinaları Ankara Bölge Müdürlüğü binası, emsallerine göre yüzde 40 daha az enerji tüketecek, yüzde 50 daha iyi iç hava kalitesine sahip olacak, yüzde 25 civarında ise daha az su tüketecek.

JCB'nin İlk LEED Gold Sertifikalı Binası Ankara'da!_3