İşte Anadolu Yakası'nın Yükselen Bölgeleri

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme'nin yaptığı “İstanbul'un Gelişme Bölgeleri” çalışmasına göre Anadolu Yakası'nda Şerifali, Pendik, Çekmeköy bölgeleri bölgeleri ön planda.

Yapılan çalışmada önümüzdeki yıllarda değerleneceği ve gelişimini sürdüreceği beklenen bu bölgelerden Pendik ilçesinin,  İstanbul'un gelişim ve değişim süreçleri göz önüne alındığında ve ilçenin kendi iç dinamikleri etüt edildiğinde önümüzdeki yıllarda fark edilebilir bir şekilde gelişme göstereceği belirtildi. Pendik Belediyesi tarafından yapılan önümüzdeki 5 senelik sürecin stratejik planlamasına göre, ilçedeki altyapı ve ulaşım ağlarının geliştirilerek, bölgedeki planlı ve imarlı yapılaşmanın artırılması, kentsel dönüşüm projelerinin ve rekreasyon alanlarının geliştirilmesi ilçe için büyük bir önem taşıyor.

Değerlendirmede 2001 senesinde açılan Sabiha gökçen Havaalanı'nın, ilçede son yıllarda açılan ve sayıları sürekli artmakta olan Pendorya, Neomarin, Viaport gibi alışveriş merkezleri ilçenin gelişimi için son derece önemli etkileri olduğu ifade edildi.

İlçede açılan Divan Oteli, Viaport Alışveriş Merkezi'nin bitişinde inşaatı devam eden Hilton Oteli ve 2010 yılında açılan The Green Park Pendik Hotel & Convention Center'ın ilçede önemli miktarda istihdam sağlayacağı belirtilen çalışmada, Türkiye'nin en büyük devlet hastanesinin de Pendik'te yapılacağı ifadesi yer aldı. Marmaray'a entegre edilebilecek Kadıköy – Kartal – Pendik metrosu tamamen bittiğinde, Kadıköy – Pendik arası ulaşımda büyük bir iyileştirme gerçekleşeceği belirtilen değerlendirmede ayrıca  Kaynarca İstasyonu'ndan Sabiha Gökçen Havaalanına'da hat çekilerek istasyon kurulacağına da değiniliyor.

TSKB'nin değerlendirmesinde bölgedeki gözde konut projeleri hakkında da bilgi verilirken, Gözdağ Evleri, Aşiyan Evleri, Atria Konutları, Dragos Konakları, Mozaik Park Evleri ve Dragos Residence gibi projelerde fiyatların metrekare başına 1.500 – 4.000 lira aralığında olduğu belirtildi.

Şerifali'de büyük gelişme

Hazırlanan raporda Ümraniye Belediyesi'ne bağlı Şerifali semti de son dönemde  gelişme gösteren bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. Çalışmada bundan yaklaşık 30 yıl önce tarla görünümünde olan Şerifali'nin nüfus yoğunluğunun bugün bölgede yapılan lüks konut projeleri sayesinde sürekli artttığına ve semtin süratle geliştiğine dair ifadelere yer verildi ve bölgenin hemen yanı başındaki Ataşehir'le komşu olma özelliği, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne olan yakınlığı, zemininin sağlamlığı gibi etkenler vurgulanarak önümüzdeki süreçte Ataşehir'in finans merkezine dönüştürüleceği haberlerinin de Şerifali'yi ön plana çıkaran etkenler arasında olduğu belirtildi.

Çalışmaya göre, bölgede son yıllarda göz önüne çıkan konut projelerinden Lavella Konutları, Canan Residence, twins Residence, Quartet Garden City, Elite Life, Tekin Home, Magic Town gibi projelerde metrekare başına konut fiyatları 1.500 lira ile 3.000 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Depremden sonra parlayan yıldız: Çekmeköy

TSKB'nin değerlendirmesine göre Anadolu Yakası'nda gelişme gösteren yerler arasında son olarak Çekmeköy'e yer verildi. 1999 depreminden sonra sağlam zemini ile yapılaşma oranlarının hızla artış gösterdiği belitilen bölgenin 2009 yılına dek Ümraniye Belediyesi'ne bağlıyken bu tarihten sonra ilçe haline geldiği ifade edilirken, ilçenin Şile, Ağva gibi günübirlik tatil beldelerine olan yakınlığının ilçeye değer kattığı vurgulandı.

Çalışmada, Şile otobanı sayesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bağlanan Çekmeköy'ün, Üsküdar'la Çekmeköy arasını yarım saate indirecek olan metro hattının da tamamlanmasıyla  Marmaray'a bağlanmış olacağı belirtilirken, bu durumun ilçeyi şehir merkezine yakınlaştırdığı vurgulandı.

İlçede Sardunya Konutları, Şelale Space Center, Lidyaflats, Meritlife Kent, Aqua City 2010 gibi dikkat çeken konut projeleri yer aldığı ifade edilen değerlendirmede bölgedeki konutların metrekare fiyatlarının 1.500 lira ile 3.500 lira civarında olduğu belirtildi.

Çekmeköy\'ün nüfus yoğunluğunda 1999 Marmara Depremi\'nden sonra büyük bir artış gerçekleşti.

İşte Anadolu Yakası'nın Yükselen Bölgeleri

Son yıllarda pek çok konut projesi inşa edilen Çekmeköy İstanbul\'un rağbet gören yeni ilçeleri arasında...

İşte Anadolu Yakası'nın Yükselen Bölgeleri_1

Ataşehir\'e komşu olması özelliğiyle büyük ilgi gören semtin zemini de depreme son derece dayanıklı.

İşte Anadolu Yakası'nın Yükselen Bölgeleri_2

Son yıllarda çok sayıda konut projesi inşa edilen bir başka ilçe de Pendik. İlçe, yeni yapılan pek çok konut projesi ve alışveriş merkeziyle gelişmesini sürdürmeye devam ediyor.

İşte Anadolu Yakası'nın Yükselen Bölgeleri_3

Kadıköy - Kartal - Pendik metro hattı tamamlandığında Pendik\'e ulaşım da çok rahat gerçekleşecek.

İşte Anadolu Yakası'nın Yükselen Bölgeleri_4