İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü

İstanbul'da uygun fiyata lüks dairelerin bulunduğu yeni bir merkez haline gelen Beylikdüzü, gelecek için büyük potansiyel taşımasına rağmen konut stoğunda yetersiz kalabilir.

Son 5 yılın gözdesi olan Beylikdüzü, 2000'li yıllarda yapılaşmasını hızlandırmış ve günümüzde birçok yerli ve yabancı firmanın imzasını taşıyan konut projelerinin yer aldığı bir bölge olma özelliğini taşıyan sayılı yerlerden biri haline gelmiştir. Görünen o ki, Mart ayında İstanbul'un yeni ilçeleri arasına giren Beylikdüzü'ndeki konut fiyatlarının uygunluğu konut alıcılarını cezbetmeye devam edecek. Bölgede yeni daire fiyatlarının 80 bin lira ile 350 bin lira civarında değişiyor olması, sıfır bir daire sahibi olmak isteyen ancak aynı zamanda bütçesini de düşünen birçok konut alıcısını bu bölgeye çekiyor. Bölgenin artık sayfiye özelliğinden çıkması, birçok alışveriş merkezinin de bölgede  yer almasıyla birlikte Beylikdüzü'nün bir yaşamkent olmaya başladığı görülüyor.

Arsa yatırımına da uygun

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa yaptığı açıklamada, Beylikdüzü'nün yeni yapılan projelerin de tamamlanmasıyla birlikte birkaç yıl içerisinde nüfusu 500 bin civarında olan bir ilçe haline dönüşeceğini belirtti. Metrobüs sayesinde Selamiçeşme'ye kadar tek vasıtayla ulaşım sağlanmasıyla birlikte Beylikdüzü'nün  şehre olan uzaklığının bir handikap olmaktan kurtulacağını belirten Aşa, ilçenin TEM'e ve E-5'e olan yakınlığının ve bölgede Beykent Üniversitesi'nin bulunmasının da önemli bir avantaj olduğunu belirtti. Arsa yatırımı için de uygun bir bölge olarak gösterilen Beylikdüzü'nde sanayi imarlı arsalar da yer alıyor. Bölgedeki boş konutların E-5'in sahil tarafındaki yolun yapılandırılması sonrasında dolmasını beklediklerini söyleyen Aşa, Silivri'ye bir havaalanı yapılmasının da söz konusu olduğuna dikkat çekti.

Kiralamalar düşük

Beylikdüzü hakkındaki görüşlerini açıklayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun,  200 binlik nüfusu ile Beylikdüzü'nün ilçe olmasından sonra hayata geçirilmesi gereken ve planlanan birçok proje olduğunu söyleyerek öncelikli projenin Yeşil Vadi projesi olduğunu belirtti. 30 milyon liralık yatırım bütçesine sahip olan proje, Kavaklı Deresi'nin ıslah edilmesini ve sahilin bölge halkı tarafından kullanılabilmesini amaçlıyor. Konut fiyatlarının birçok semte göre daha uygun olduğu Beylikdüzü'nde kiralık konut talebine olan ilginin az olduğuna dikkat çeken yetkililer, konut satışı ve kiralamasında yaş üstü binalardaki dairelerin talep görmediğini de belirtti. İkinci elin hitap ettiği bir kitle olmasının yanısıra birçok yeni projenin konumlandığı bölgede eskiye rağbet edilmiyor.

Avantajları Geniş dairelerin düşük fiyata alınması Stüdyo dairelerin başlangıç fiyatlarının 60-70 bin lira civarında olması AVM ve sosyal alanlarının çoğalması E5 ve TEM'e yakın konum Metrobüs hattı üzerinde olması Kiracı bulmanın kolaylığı

Dezavantajları

Şehir merkezine uzak mesafede yer alması Kira düşüklüğünden dolayı amortisman süresinin uzun olması Karayolu dışında ulaşım imkanın yetersizliği Şehirleşme eksikleri

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_1

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_2

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_3

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_4

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_5

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_6

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_7

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_8

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_9

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_10

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_11

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_12

İstanbul'un Yükselen Yıldızı: Beylikdüzü_13