İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!

İstanbul’un sahillerinde kalan son arsalar üzerinde hayata geçirilen projeler gözalıcı deniz manzarası, bol ışık alan ferah yaşam alanları ve insana mutluluk veren atmosferleriyle konut alıcılarını cezbediyor. Anadolu Yakası’nda Kartal, Pendik ve Tuzla'da, Avrupa Yakası’nda ise Ataköy, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Zeytinburnu’nda yoğunlaşan denize sıfır konumdaki 13 gayrimenkul projesini derledik

Denize yakın olmak bir yana pencereleri denize açılan evlerde yaşamak, herkesin ortak hayalleri arasındadır… İstanbul’da sahile sıfır konumda, denizi adeta evlerin içine taşıyan projeler, bu hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyenler için tasarlandı. Pencereleri açtığınızda eve dolan deniz kokusu, siteye ait sahil bandında uzun yürüyüşler, belli bölgeler için denize girebilme imkanı lüks konut alıcılarını cezbediyor. Denize sıfır konumdaki projeler sadece görsellik ve güzel bir manzara sunmuyor, aynı zamanda yüksek tavanlı, bol ışık alan, ferah ve insana mutluluk veren yaşam alanları vadediyor.

Ulaşım alternatiflerine yakınlık tercihte etken

Hem Anadolu hem de Avrupa yakalarında denize sıfır konumda projeler bulmak mümkün. Bu projeler Anadolu Yakası’nda Kartal, Pendik, Tuzla gibi ilçelerde görülebilirken; Avrupa Yakası’nda ise Ataköy, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Zeytinburnu’nda yoğunlaşıyor. Anadolu Yakası’ndaki projeler özellikle yakın zamanda gelecek metro ağlarıyla yatırım potansiyeli vadederken; Avrupa Yakası’ndaki projeler daha çok metrobüs ve yakanın ana arterlerine ulaşım kolaylıkları açılarından yarışıyor.

Deniz manzaralı dairelerin bütçesi de yüksek

Peki İstanbul’da denize sıfır bir eve sahip olmanın fiyatı nedir? Denize sıfır konumdaki projelerden, denizi görmeyen dairelerin fiyatları yaklaşık olarak 400 bin TL ile 500 bin TL aralığında. Denizi, ona sıfır konumdan gören daireler için ise kesenin ağzını biraz daha açmak gerekiyor.

Azalan arsa stoğu yatırımı değerlendirebilir

İstanbul gibi gayrimenkulün zaten pahalı olduğu bir şehirde, bir de deniz manzaralı daire alacaksanız, dairenin yatırım potansiyelini enine boyuna değerlendirmeniz şart. Ancak Levent ve diğer merkezi bölgelerde karşımıza çıkan, arsa stoğu bittikçe konut ve iş yeri fiyatlarının artması durumu yakın gelecekte denize sıfır projeler için de geçerli olabilir. İstanbul’da zaten az sayıda olan denize sıfır arsalar, hızla tükeniyor; Ataköy sahilinde ise bitmiş durumda. Bu, yatırımı daha değerli kılabilir.

Karşılaştırma yapmayı unutmayın

Denize sıfır bir ev alırken ilgilendiğiniz projenin yakınındaki, aynı sahil hattındaki diğer projelere de göz atarak fiyat karşılaştırın. Son olarak bir projeye ciddi meblağlarda yatırım yapmadan önce; bölgeye gelecek metro, yüksek hızlı tren, havaray gibi ulaşım alternatiflerinin olup olmadığını da inceleyin.

Emlakjet olarak hem göl hem deniz manzaralısından, yatay mimarilisine, İstanbul’un denize sıfır konumda hayata geçirilen 13 markalı gayrimenkul projesini derledik…

1- Pendik’in denize nazır projesi: Siltaş Marina

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!

İstanbul Anadolu Yakası’nın gelişmekte olan bölgesi Pendik’te Siltaş Yapı tarafından geliştirilen Siltaş Marina projesiyle deniz arasında sadece bir yol bulunuyor. Faizsiz 60 ay taksitlendirme fırsatı mevcut olan proje Pendik Sahil’e 1, marinaya 3, metroya 4, yüksek hızlı trene 5, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 13 dakika mesafede. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler, 80 ile 170 metrekare aralığında sunuluyor. Siltaş Marina 3. Köprü bağlantı yoluna ise 17 dakikalık mesafede yükseliyor. Proje dahilinde sinema, müzik odası, fitness salonu, yüzme havuzu, bisiklet parkuru, sauna, kafe, kütüphane ve kreş yer alıyor. Projedeki daireler Adalar manzarasına da sahip.

2- Marina 24’te 1+1’ler 640 bin TL’den başlıyor

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_1

Marina 24 projesi Avrupa Yakası’nda, Mimaroba sahilinde yükseliyor. 24 Gayrimenkul’ün projesi 13 kilometrelik sahile de sahip. Projede fiyatlar 1+1’ler için 640 bin TL’den başlarken peşinde % 10 indirim ya da % 35 peşinata 36 ay vade imkanı sunuluyor. Projede metrekare fiyatları 6 bin 900 TL’den başlıyor. Marina 24 projesi performans meydanı, denize açılan marina gurme çarşısı, iskelesi ve 13 kilometrelik sahiliyle nitelikli bir proje olarak öne çıkıyor. Mimaroba sahilindeki proje Atatürk Havalimanı’na 25, E-5’e 2 kilometre mesafede; Kuzey Marmara Otoyolu’nun başlangıç noktasında yer alıyor.

3- İstmarina’da tüm daireler deniz görüyor

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_2

Emlak Konut GYO güvencesi DAP Yapı imzasıyla yükselen İstmarina Kartal projesinin denize sıfır konumu sayesinde zeminden en üst kata dek tüm daireler deniz manzarasına sahip. Proje ayrıca faizsiz 84 ay vadeli ve 4 bin 610 TL sabit taksitle ev sahibi yapıyor. Projede stüdyodan 5+1’e kadar değişen seçeneklerde değişen konutlar, hemen teslim avantajına sahip. İstmarina Kartal ’da özel hastane, özel okul, AVM, ofis bloğu, hızlı tren, deniz uçağı, helikopter pisti, marina alanı yer alıyor. Sahile sıfır konuma sahip projede zeminden en üst kata kadar tüm daireler deniz manzarasına sahip.

4- Yakuplu’da kendi plajına sahip proje: Asrın Konakları Marina

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_3

Kuran İnşaat’ın Beylikdüzü sahilinde, Yakuplu Marina’da 21 müstakil, 24 ikiz villa ve 12 ters dubleks halinde inşa ettiği Asrın Konakları Marina projesi denizin yanı başında 57 lüks villadan oluşuyor. 3+1 ve 4+1 ters dublekslerin 200, 5+2 ikiz villaların 375 metrekare olduğu projede müstakil villalar ise 420 metrekare genişliğe sahip. Projeden E-5’e 6, E-6’ya 13 dakikada ulaşılabiliyor. Ayrıca Atatürk Havalimanı’na mesafe 15, Tüyap’a ise 7 kilometre. Asrın Konakları Marina ’nın donatıları arasında ise açık yüzme havuzu, sauna, plaj, yürüyüş parkuru ve çocuk oyun alanları yer alıyor.

5- Ataköy’ün denize sıfır lüks projesi: SeaPearl

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_4

Kuzu Grup’un Ataköy sahilinde, Kat Gayrimenkul’e ait denize sıfır arazide geliştirdiği Sea Pearl Ataköy projesinde yaşam başladı ve 8 bin dolardan başlayan birim fiyatlarla hemen teslim yatırım fırsatı sürüyor. 2,7 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projede 1+1’den 4,5+1’e kadar değişen konut tiplerinde hemen teslim daireler sunuluyor. Dairelerin genişlikleri 89 ile 398 metrekare aralığında değişiyor. Sea Pearl Ataköy ’de 33 bin metrekarelik peyzaj alanı, 1,2 kilometre uzunluğunda sahil bandı, açık ve kapalı yüzme havuzları, yoga ve pilates alanları yer alıyor. Proje dahilinde bir de 5 yıldızlı otel yer alacak.

6- DKY Sahil, Kartal metrosuna 5 dakikada mesafede

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_5

DKY İnşaat’ın Kartal’daki kentsel dönüşüm projesi DKY Sahil ’de denize sıfır 2+1,5 dairelerin fiyatı 795 bin TL’den başlıyor. Teslimlerin 2020 yılında yapılması hedeflenen projede ekopratik ödeme sistemiyle kişiye özel planlar oluşturulabiliyor. Projedeki dairelerin genişlikleri 128 ile 328 metrekare aralığındayken donatıları arasında ise açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, fitness, güvenlik, sauna, kapalı otopark gibi imkanlar bulunuyor. Proje, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10, Kartal metrosu ve deniz otoüsü iskelesine ise 5 dakika mesafede.

7- Yedi Mavi’de dairelerin % 80’i deniz manzaralı

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_6

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı iş birliğinde Zeytinburnu sahilinde hayata geçirilen Yedi Mavi projesinde faizsiz 60 ay vade fırsatı sunuluyor. 17 katlı 6 bloktan meydana gelen projede rezidans, ofis, AVM ve apart otel blokları mevcut. Fiyatların yaklaşık 1 milyon TL’den başladığı projede 1+1’den 5+1’e daireler bulunuyor. Mimarisinde ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu imzası bulunan projedeki dairelerin % 80’i deniz manzarası ve geniş teraslara sahip. Yedi Mavi’de teslimlerin bu yıl sonunda yapılması hedefleniyor.

8- Büyükyalı İstanbul Marmaray’a yakınlığıyla öne çıkıyor

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_7

Kazlıçeşme sahilinde Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla yükselen Büyükyalı İstanbul projesi denizi tümüyle içine alan, 1+1’den 5+1’e değişen daireler sunuyor. Projenin aktif ödeme sistemi Büyükyalı Aile Kredisi (BAK) ile % 5 peşinata 72 aya kadar vadeli ev sahibi olunabiliyor. Peşinat miktarı arttıkça taksit sayısı da artıyor, indirim yapılabiliyor. Proje özellikle kıyı bandında oluşu, Avrasya Tüneli ve Marmaray’a yakınlığı, Tarihi Yarımada’ya komşu lokasyonuyla öne çıkıyor.

9- Hemen teslim fırsatı sunan proje: Yalı Ataköy

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_8

Özyazıcı İnşaat, Ataköy’ün denize sıfır son arsalarından birine, TOKİ ihale ile sahip olmuştu. Arsa üzerinde Yalı Ataköy projesini hayata geçiren firma şu anda hemen teslim yatırım fırsatı sunuyor. Toplam 512 adet olmak üzere 1+1’den 4+1’e konut seçeneklerinin yer aldığı projede fiyatlar 1 milyon 200 bin TL’den başlıyor. Her kattan deniz manzarası izlemenin mümkün olduğu projede açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, oyun alanları, sauna, güvenlik, fitness merkezi gibi donatılar mevcut.

10- Tapu tahsilli depolar Pruva 34’te, teslim bu yaz

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_9

Doğa Şehircilik imzasıyla Ataköy sahilinde yükselen Pruva 34 projesi, 4 bin dolardan başlayan metrekare fiyatına sahip. Projenin satıştaki Pruva Aparts blokunda 1+1 ve 2+1 tiplerinde toplam 168 home office mevcut ve fiyatları 1 milyon 300 bin TL’den başlıyor. Proje genelinde ise 1+1’den 5+2’ye konutlar mevcut. Projeden ev sahibi olanlara tapu tahsisli 10 metrekarelik depo alanı da sunuluyor. Pruva 34’te teslimlerin bu yaz yapılması hedefleniyor.

11- Hem göl hem deniz manzaralı proje: Blue Lake

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_10

Metal Yapı Konut ve Karmen Yapı projesi Blue Lake Küçükçekmece , Küçükçekmece Gölü’ne sadece 85 metre mesafedeki ve ayrıcalıklı bir konumda yükseliyor. Projenin bir yanı göl, bir yanı ise deniz ve yeşil alanla çevrili. Projede stüdyodan 4+1’e değişen toplamda 788 konut ve 22 mağaza yer alıyor. % 0,99 faizli 120 ay taksit fırsatı olan projede teslimlere çok az bir süre kala fiyatlar ise yaklaşık 500 bin TL’den başlıyor. Blue Lake Basın-Ekspres Yolu, TEM ve E-5 gibi ana ulaşım arterlerine yakın bir konumda. Projenin blokların en üst katında yer alan yüzme havuzlarında, göl ve deniz manzarasına karşı yüzmek mümkün.

12- Tuzla Port, Havaray ve sahil düzenlemesiyle prim vadediyor

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_11

TRN İnşaat’ın Tuzla’da geliştirdiği Tuzla Port projesi, denize sıfır konumdaki diğer projelerin aksine az katlı, yatay mimarisiyle öne çıkıyor. 202 daire ve 70 mağazadan oluşan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 5+2 konut seçenekleri, 103’ten 300 metrekareye kadar değişen genişliklerde sunuluyor. Teslimlerin bu yaz aylarında yapılması hedeflenen projede site yönetimi 5 yıl boyunca inşaat firması tarafından üstlenilecek. Tuzla’ya yapılması planlanan Havaray ve sahil düzenleme çalışmalarının, projeye prim kazandırması bekleniyor. Tuzla Port ’ta açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu ve oyun alanları, AVM, kafe, yürüyüş parkurı gibi donatılar mevcut olacak.

13- Deniz İstanbul, Beylikdüzü’nde bir sahil kasabası

İstanbul’da ‘denize sıfır’ ev keyfini yaşatan 13 proje!_12

Beylikdüzü’nde bir sahil kasabası olarak tasarlanan Deniz İstanbul’un Mercan Evleri etabında daire fiyatları 395 bin TL’den başlıyor. Projenin deniz tarafındaki Marina Evleri etabındaki villaların fiyatları ise 8 milyon TL’yi buluyor. Projede bu iki etabın teslimlerinin bu yıl tamamlanması hedefleniyor. Satışta olan bir diğer etap Kalyon Evleri’nde ise metrekare birim fiyatı 4 bin 500 TL’den 6 bin TL’ye çıkmış durumda. Proje metrobüse 5, Atatürk Havalimanı’na 18 dakika mesafede. Ayrıca Yenikapı, Eminönü, Beşiktaş gibi merkezlere projeden shuttle hizmeti sunulacak.


Emlakjet Haber - Gizem İncegül