Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru.

Ev kiralamadan önce kesinlikle cevaplamanız gereken sorular var. Sizler için onları bir araya topladık.

Ev kiralarken sorulması gereken çok önemli sorular var. Bu soruların cevabını aldıkça kiralayacağımız evin standardı, yani hayat kalitemiz de artıyor. Sorunsuz bir ev kiralama deneyimi için size harika bir liste oluşturduk. Ev kiralamadan önce bu sorulara cevap arayın ve mutlu bir ev hayatı yaşayın.

Hastaneye yakın olsun, etrafta park olsun çocuğu alıp gidelim gibi istekleriniz varsa, ki olmalı, kesinlikle çevrede nelerin olduğuna bakmanızda fayda var. Ev alma komşu al sözüne güncelleme geldi. Artık ev alma, çevre al diyoruz. Bu konuda Emlakjet’in ‘Çevrede ne var?’ özelliği işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru.

Evcil hayvanı olanların çok dertli olduğu iki konu var. Birincisi ev, ikincisi ulaşım. Özellikle hayvan kabul etmeyen, sorun çıkarmaya müsait apartman yöneticisi, komşu, ev sahibi gibi insanlar olup olmadığını önceden bilmekte fayda var. Kanunen evinizde evcil hayvan beslemenize bir engel yok ama her şeye rağmen büyük umutlarla taşındığınız ev büyük sorunların merkezi olabilir.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._1

Ev güzel, semt harika, manzara leb-i derya. Ama o da ne? Kiranın üçte biri kadar aidat çıktı bir de başımıza. Böyle sürprizlerle karşılaşmamak için aidatın ne kadar olduğunu, neleri kapsadığını mutlaka öğrenmeniz lazım.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._2

Yeni evinde şöyle ayakları uzatıp en sevdiğin diziyi izlemek istersin değil mi? Hem de Full HD. Şimdi görüntü kalitesini yavaş yavaş düşür. Düşür canım iyice. Çamur gibi olsun görüntü. Yok sana öyle cam gibi kaliteli dizi-film izlemek. İnternet kaliten yetmez. Birden 10 sene öncesinin internetine dönmemek için binanın ve çevrenin internet kalitesini öğrenmek şart. Fiber altyapı yoksa sonra çok dövünürsünüz çoook.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._3

Evin eski kiracıları eve iyi baktıysa duvarlar nispeten temizdir ama eve girmeden önce güzelce bir boya badana yapılması her zaman iyidir. Normal şartlarda ev sahipleri bu işi yaptırır ama yaptırmayanlar da olabilir. İşi şansa bırakmamak için boya işini öğrenmek hatta ev sahibi boyatacaksa boya seçiminde bulunmak bile mümkün olabilir.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._4

Kimi tek kira ister kimi çift kira. Kimi Dolar üzerinden ister kimi Euro. Bugünün depozitosunu yarına bırakmadan detayları öğrenin.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._5

Sanki yan komşunun çocuğu sizin salonda oynuyor. Üst komşunuz sizin yatak odanızdaymış da haberiniz yok. Bütün özel hayatlar birbirine karışmış. Böyle sorunlar olmasın diye duvarların ne kadar ses geçirdiğini bilmeniz çok önemli. Sonra duvarlara vurmamak için işi baştan sıkı tutmak lazım.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._6

Etraftan otobüs, minibüs geçer mi? Geçer de nereye gider? Metroya metrobüse ‘Yürüme kaç dakika?’, ‘Koşsak kaç dakika?’ gibi sorular artık ‘Evin fiyatı ne kadar?’ sorusundan bile önce geliyor. Neyse ki bu konuda Emlakjet yine bizi düşünmüş de ‘Akıllı ulaşım’ özelliğiyle yardımımıza koşmuş. Böylece etrafta hangi ulaşım seçenekleri var görebiliyoruz.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._7

Yaz kış hayatı tam bir çileye dönüştüren, boyaları söküp evin içini mağaraya dönüştüren o adı batası rutubet yok mu? Bina izolasyonları iyi yapılmış mı, duvarlarda herhangi bir rutubet belirtisi var mı diye iyice bakılmalı. Gerekirse komşularla da iletişime geçilmeli.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._8

Kapalı olur, açık olur, hatta sokakta uygun yerler de olur arabanızı park edebilmeniz için uygun yer olup olmadığını kesin öğrenmeniz gerek.

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 10 soru._9
0 Takipçi