Ev Bakarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay

Ev Bakarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay

Yaz geldi, havalar ısındı, ev bakma sezonu açıldı. Herkes hayalindeki evi aramaya başlamadan önce ev bakarken nelere, hangi detaylara dikkat edilmesi gerektiğini birlikte inceledik. İşte en önemli 5 detay:

Ev Bakarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay

Evin Konumu

Evinizin konumuna önceden çalışın ve önemli yerlere uzaklığını hesaplayın. Sizin için 20 dakika olan bir yol, emlakçı için 10 dakika olabilir. Toplu taşıma, hastane veya okul gibi konumlara yakın ev bakmak isterseniz Emlakjet Yakınında Ara , özel bir konuma yakın bir ev bakmak istiyorsanız ise Emlakjet Haritada Ara özelliklerini kullanabilirsiniz.

Ev Bakarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay_1

Kombi vs. Merkezi Isıtma

Evin ısınma sistemi ile alakalı kiracıları özellikle ilgilendiren bir detay var. Kombili evler kira fiyatı bakımından daha pahalıyken, merkezi ısıtmalı daireler ise daha ucuz ancak aidat olarak daha pahalıdır. Evinizin veya taşınacağınız evin gerçek değerini Emlakjet Evimin Değeri özelliği ile hızlıca öğrenebilir, karar alma sırasında buna göre tercih yapabilirsiniz.

Ev Bakarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay_2

Aksaklıkları Göz Önünde Bulundurun

Evi bakarken kırık bir fayans veya akıtan bir musluk gördünüz. Sorunun büyüklüğü veya küçüklüğü fark etmeksizin, ev sahibi ‘’yaptırırsınız, kiradan düşeriz’’ dese dahi, eve çıkmadan önce bu şartları göz önünde bulundurun ve çözüm odaklı olun.

Ev Bakarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay_3

Ev Sahibi ile Aynı Binada Oturmak

Başlıktan da anlaşıldığı üzere; ev sahibi ile aynı binada oturup oturmadığınız da oldukça önemli bir detay. Çünkü evde yaptığınız gürültü, gelen arkadaşlarınız veya çeşitli ufak tadilatlar ev sahibi için eve zarar vermek olarak görünebilir ve işinize karışabilir. Ev sahibiniz dışında mahallenizde yaşayan komşularınızın eğitim durumları, kadın erkek dağılımı ve yaş aralığını Emlakjet Bölge Raporu özelliği ile öğrenebilir, hayalinizdeki evi kolayca bulabilirsiniz.

Ev Bakarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay_4

Evin Yasal Sıkıntısını Belediyeden Öğrenin

Taşınacağınız evin yasal bir sıkıntısının olup olmadığını anlamanın en kesin yolu belediyeye danışmaktır. Eviniz veya çevresi ile ilgili herhangi bir problem var ise bunu bilmek sizin en büyük hakkınız.