Etiler'den Altunizade'ye Uzanan Teleferik Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çamlıca Tepesi'ne cami projesiyle ilgili değerlendirmeleri yaparken, bir de Boğaz'a teleferik projesi yapacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çamlıca'daki televizyon kulesinin yanında inşa edileceğini açıkladığı camiyle ilgili değerlendirmelerini yaparken, Etiler'den Altunizade'ye kadar uzanan bir teleferik projesi de  yapacaklarını açıkladı. Kadir Topbaş, teleferik projesini cami projesinden önce düşündüklerini dile getirerek, teleferik çalışmalarının 4 yıl öncesinden başladığını, İstanbul Boğazı'ndan geçecek bu projede Altunizade'nin diğer aktarmasının Çamlıca'ya olacağını belirtti. Boğaz'a yapılacak teleferik projesinin dünyada bazı kentlerde başarılı bir şekilde yapmış firmaların olduğunu, yap-işlet olarak vermek istediklerini açıklayan Kadir Topbaş, teleferik projesinin saatte 6 bin yolcu kapasiteli bir sistem olacağına değindi. Teleferik projesinin ulaşım ve turistik açıdan da önemli olduğunu belirten Topbaş, iki kıtayı teleferikle geçmenin heyecanlı olacağını ve geçenlere de sertifika vereceklerini açıkladı.

EmlakJet Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın Çamlıca\'daki televizyon kulesinin yanında inşa edileceğini açıkladığı camiyle ilgili değerlendirmelerini yaparken, Etiler\'den Altunizade\'ye kadar uzanan bir teleferik projesi de yapacaklarını açıkladı.

Etiler'den Altunizade'ye Uzanan Teleferik Projesi

Kadir Topbaş, teleferik projesini cami projesinden önce düşündüklerini dile getirerek, teleferik çalışmalarının 4 yıl öncesinden başladığını, İstanbul Boğazı\'ndan geçecek bu projede Altunizade\'nin diğer aktarmasının Çamlıca\'ya olacağını belirtti.

Etiler'den Altunizade'ye Uzanan Teleferik Projesi_1

Boğaz\'a yapılacak teleferik projesinin dünyada bazı kentlerde başarılı bir şekilde yapmış firmaların olduğunu, yap-işlet olarak vermek istediklerini açıklayan Kadir Topbaş, teleferik projesinin saatte 6 bin yolcu kapasiteli bir sistem olacağına değindi.

Etiler'den Altunizade'ye Uzanan Teleferik Projesi_2

Teleferik projesinin ulaşım ve turistik açıdan da önemli olduğunu belirten Topbaş, iki kıtayı teleferikle geçmenin heyecanlı olacağını ve geçenlere de sertifika vereceklerini açıkladı.

Etiler'den Altunizade'ye Uzanan Teleferik Projesi_3