Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!

İstanbul’da uygun fiyatlı konutun adresi olarak bilinen Esenyurt’ta daha üst gelir grubu için premium ve lüks projeler yükseliyor. Deniz manzaralı veya otel hizmeti verenler bu grupta yer alıyor. Oturum amaçlı alıcılar bu daireleri iç malzeme kalitesi, yatırımcılar ise gelmekte olan beyaz yakalı yönetici kesimine pazarlamak için tercih ediyor. İlçede üst gelir grubuna hitap eden, fiyatı 350 bin TL’nin üzerinde olan 10 adet markalı konut projesini Emlakjet olarak derledik

2017’de neredeyse 40 bin konutun satıldığı Esenyurt, bugün gayrimenkul sektöründe şehir merkezine kıyasla “uygun fiyatlı konutun adresi” olarak bilinse de ilçede alt ve orta-alt gelire hitap eden konutlar dışında lüks ve premium standartlarda yaşam sunan, donatı alanlarıyla cezbeden konut projeleri de mevcut. “ Esenyurt’ta 350 bin TL altında ev sahibi yapan 20 proje! ” dosyamızdaki uygun fiyatlı konut projelerinin aksine daha yüksek fiyat etiketlerine sahip daireleriyle bu projeler, özellikle sosyal donatı alanları ve metroya yakınlıklarıyla öne çıkıyor. Ayrıca ulaşım alternatiflerine yürüme mesafesinde olan daha değerli araziler üzerinde yükselen projelerde arsa maliyeti sebebiyle konut fiyatları yükseliyor.

Prestijli iş merkezleri, beyaz yakalı yöneticileri etkiledi

Yatırım amaçlı alıcılar ise Esenyurt’taki bu premium daireleri, ilçede artmakta olan iş merkezlerinden hareketle tercih ediyor. Mevcut yapılara ek olarak yakın zamanda kapılarını açacak prestijli iş merkezleri Esenyurt’a alım gücü yüksek, beyaz yakalı yönetici kesimi taşıyacak. Bu kesim ilçedeki lüks projelere yönelebilir.

Esenyurt’ta premium bir projeye yatırım yapmanın bir diğer sebebi de bu tip dairelerin ilçede az bulunması olabilir. Gerçekten en üst seviyede kaliteye sahip projeler Esenyurt’ta azınlıkta olduğu için rekabet ve dolayısıyla fiyat kırma zorunluluğu zirvede değil. Az bulunan özelliklere sahip daireler de daha fazla rağbet görüyor. Esenyurt'ta lüks konut arayışında olan üst gelir grubuna hitap eden 10 markalı konut projesini Emlakjet olarak derledik...

1- Nidya Tower, Esenyurt’ta Sheraton konforu sunuyor

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!

Güray Group’un Esenyurt-Bahçeşehir aksındaki projesi Nidya Tower 4 ve 8 katlı 2 blokta 422 daire, 11 ofis ve 68 dükkandan oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu projede Sheraton kalitesiyle hizmet verilecek. Bölgenin lüks projelerinden biri olarak öne çıkan Nidya Tower’da fiyatlar 250 bin dolardan başlıyor. Metroya 3, Tem ve E-6’ya 1 dakika mesafedeki proje Kanal İstanbul’a 5, 3. Havalimanı’na 23 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

2- Siemens ankastreler, Franke ürünler Beyhill Premium’da

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_1

Mat İnşaat’ın Esenyurt’taki projesi Beyhill Premium genişlikleri 145 ile 175 metrekare aralığındaki 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Her biri 8 katlı 3 bloğa sahip projede 144 konut ve 29 dükkan bulunuyor. Yarı olimpik yüzme havuza sahip projede Siemens marka ankastreler, Franke marka eviye ve bataryalar, 1. sınıf mutfak ürünleri tercih ediliyor. Bölgenin lüks projelerinden olan Beyhill Premium’da fiyatlar 610 bin TL’den başlıyor.

3- Esenyurt’un deniz manzaralı projesi Empire İstanbul

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_2

Mert Holding’in Empire İstanbul projesinde ön cephede yer alan, genişliği 90 metrekareden başlayan 1+1’ler 576 bin, arka cephedekiler ise 483 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta. 2+1’lerin fiyatları ise ön cephede 761 bin TL, arka cephede 483 bin TL’den başlıyor. Ayrıca 3+1 daireler de sunuluyor. Ön cepheleri daireler deniz manzaralıyken fiyat, açık ve kapalı mutfak seçeneklerine göre de değişiyor. E-5 yanyola komşu konumda, Saadetdere Mahallesi’nde yükselen Empire İstanbul’daki proje, 7 yıldızlı bir otel konseptinde inşa ediliyor.

4- Bölgenin LEED Silver ve Gold sertifikalı tek projesi HEP İstanbul

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_3

Tekfen’in Esenyurt’taki projesi HEP İstanbul ’da faiz ödemeden 84 ay vadeli hemen teslim konut sahibi olma fırsatı devam ediyor. Projedeki 1+1’ler 573 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta. HEP İstanbul, bölgenin LEED Silver ve LEED Gold seritifkası sahibi tek projesi. D-100 ve TEM bağlantı yollarının kesişimindeki projede açık otopark, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk havuz ve oyun alanları, fitness merkezi, kapalı otopark ve sauna gibi donatılar mevcut.

5- Çınar6 Evleri bu ay sonunda teslim

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_4

Çınar Ev Yapı’nın Esenyurt Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi’ndeki projesi Çınar6 Evleri Mart ayı sonunda teslim edildi. Genişlikleri 103 ile 176 metrekare arasındaki 2+1 ve 3+1 tipinde dairelerin yer aldığı projede fiyatlar 430 bin TL’den başlıyor. E-5 ve metrobüse yürüme mesafesinde olmasıyla ulaşım avantajı sağlayan Çınar6 Evleri’nde yürüyüş yolları, hamam ve sauna, fitness merkezi, kapalı otopark gibi donatılara yer veriliyor.

6- Ncadde Agora hem iş hem sosyal yaşamın merkezi olacak

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_5

Özyurtlar İnşaat projesi Ncadde Agora 2 blokta 144 daireden meydana geliyor. Projede 66 metrekarelik stüdyo, 75, 82 ya da 95 metrekarelik 1+1 veya 102 metrekarelik 2+1’ler bulunuyor. Ncadde Agora’da stüdyolar 377 bin TL, 1+1’ler ise 398 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta. Ticari tapulu projenin Esenyurt’ya hem sosya hem ticari hayat için bir çekim merkezi olması hedefleniyor. Projenin zemin katında 13 adet ticari ünitenin yanı sıra otopark, depo, sosyal ve teknik alanların yanı sıra 2 adet 2.500 metrekare büyüklüğünde lojistik depo bulunuyor.

7- Ferah Residence metrobüse sadece 100 metre

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_6

Beyaz İnşaat’ın 22 katlı tek blok halinde yükselen projesi Ferah Residence ’ta 139 daire, 18 ticari ünite ve 29 ofis yer alıyor. 2019 başında teslim edilmesi hedeflenen projede stüdyodan 3+1’e konut seçenekleri, 400 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta. Proje metrobüs, otobüs durakları ve E-5’e sadece 100 metre mesafede; Marmarapark, Migros, Bauhaus ve Real gibi market ve alışveriş merkezlerine yakın bir konumda yükseliyor.

8- Uluslararası ödüllü proje: Terrace Lotus

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_7

İnanlar İnşaat’ın 41 katlı tek blokta 149 daireden oluşan projesi Terrace Lotus ’ta genişliği 83 metrekareden başlayan 1+1 daireler 600 bin TL’den itibaren fiyatlarla satışa sunuluyor. 1+1’den 4+1’e konut seçenekleri sunulan projenin altında 3 katlı bir alışveriş merkezi bulunuyor. International Property Awards Europe 2016’da çok katlı konut kategorisinde “En çok tavsiye edilen proje” olarak ödül alan proje Torium AVM ve Haramiere Sanayi Sitesi’ne komşu bir konuma sahip. İnanlar İnşaat daha önce yine aynı bölgede Terrace Mix projesini geliştirmişti. Projede kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, sauna, fitness merkezi mevcut.

9- Nlive’ın teras katı donatı alanlarına ayrıldı

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_8

Esenyurt-Esenkent mevkiinde Özyurtlar İnşaat imzasıyla yükselen Nlive Bahçeşehir projesinde 2+1, 3+1 daireler loft seçenekleriyle sunuluyor. Fiyatlar 2+1’ler için 400 bin TL, 3+1’ler için ise 730 bin TL’den başlıyor. Projedeki 2+1’lerin genişliği 86 metrekareden başlarken 3+1’ler ise tam 162 metrekare genişlikte tasarlanmış.Tem Otoyolu bağlantısı üzerinde yer alan projenin teras katında sinema salonu, playstation odaları yer alıyor.

10- Esenyurt’un aile konseptli projesi Selin Evleri

Esenyurt’ta lüks konut arayanlara özel 10 proje!_9

Tamamı 6 katlı 17 blokta 240 daireye sahip Selin Evleri projesinde 3+1 dairelerin fiyatı 700 bin TL’den başlıyor. Proje sınırları içinde 8 adet de ticari ünite bulunuyor. E-5’e yakın bir konuma sahip proje Migros, Koçtaş, Real, Bauhaus ve Torium’a 5 dakika mesafede yükseliyor. Projede açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kapalı otopark gibi donatılara yer veriliyor.



Emlakjet Haber- Gizem İncegül