En akıllı 21 konut projesi!

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da öne çıkan akıllı ev altyapısına sahip 21 markalı konut projesini sizler için derledik.

Bugün yoğun bir iş hayatı olanlar, İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan beyaz yakalılar ve Y kuşağının ‘teknoloji’ye olan bağlılığı, konut tercihlerinde ‘akıllı ev altyapısı’nı daha çok öne çıkarmaya başladı. Hayatı kolaylaştıran bu sistemlerle bir tuşla evin içinde kapıdan panjura, elektrikli cihazlardan güvenliğe pek çok mekanizmayı evinizde yerinizden kalkmadan veya dışarıdayken evinize gelmeden harekete geçirebiliyor, hatta fırındaki yemeğinizi bile henüz dışarıdayken tek bir tuşa basarak pişirebiliyorsunuz.

Artık lüks değil ‘ihtiyaç algısı’ var

Akıllı teknolojilerle bütünleşen elektronik güvenlik sistemleri, bugün çocuklu aileler için de avantajlı. Anahtar taşımak zorunda olmadan evin kapısını akıllı telefondaki uygulama üzerinden kilitleyebilmek, alarmını dilediğiniz zaman uzaktan da olsa açıp kapatabilmek, evinin ısısını akıllı termostatlar sayesinde her an ayarlayıp enerji tasarrufu yapabilmek gibi sayısız fayda, giderek lüks değil ‘ihtiyaç’ olarak da algılanmaya başladı. Bugün tablet üzerinden sosyal donatı alanlarına bağlanıp, asansörü veya taksiyi evden çıkmadan çağırabilmek de dikkati çeken akıllı ev kolaylıkları arasında. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan son dönemde dikkat çeken 21 akıllı proje arasında Altower , Yör Palas , Nest Dragos , Toya Next , Nefes Sahil , Skyland İstanbul , Yücesoy Statü , Meteor Dikencik , İnciyaka Ankara , Osa Life , Juma Plus , Soyak Soho , Royal Garden , The Mandarins Acıbadem , Tepe Aura , Büyükyalı İstanbul , Demir la Vida , Simart City , ONS İncek Residence , Lal Bahçe ve Varyant Tower Bornova var…

Emlakjet Haber - Gizem İncegül

Altınbaş Yapı imzasıyla Kadıköy’de hayata geçirilen Altower projesi “Otel konforunda akıllı ve teknolojik bir yaşam” sloganıyla hayata geçiriliyor. Akıllı modüler sisteme sahip konutların yer aldığı projenin sakinleri her hizmete tek tıkla ulaşılıyor. Altower sakinleri evdeki tabletteki uygulama üzerinde seçip spor hocalarından randevu alabiliyor. Concierge, housekeeping, kuru temizleme, araba yıkama, yemek siparişi, sinema salonu rezervasyonu gibi hizmetler de yine uygulama üzerinden sağlanıyor. Projenin akıllı sistem uygulaması ayrıca daire içindeki televizyon, ışık, kapı, perde ve klimanın da kontrolüne imkan sağlıyor. Modüler projede sadece 1+1 bulunurken bu daireler birleştirerek 2+1 veya 3+1 yapılabiliyor. Teslimler Eylül 2019’da yapılacak.

En akıllı 21 konut projesi!

Yöryapı’nın İstanbul Acıbadem’deki projesi Yör Palas, bölgenin en akıllı projesi olarak öne çıkıyor. Kamera, panjur, aydınlatma, ısıtma/soğutma sistemleri ve hatta kapılar dahi akıllı ev sistemiyle uzaktan kontrol edilebiliyor. Hem konfor hem de güvenliği sağlayan bu sistemle ısı, duman ve su dedektörleri açılıp kapatılabiliyor. Böylece olası yangın ya da su baskını gibi durumların önüne geçilebiliyor. Ayrıca klima, jeneratör, kumandalı klozet gibi donatılar da akıllı sistemle kontrol edilebiliyor. 4+1 bahçe dubleksleri, 3+1 standart daireler, 4+1 ve 4+2 çatı dubleksleri sunulan projede teslimler 2017 sonunda yapıldı.

En akıllı 21 konut projesi!_1

BGS İnşaat’ın Maltepe’deki projesi Nest Dragos’ta her şey otomasyon paneline bağlı. Projedeki dairelerdeki güvenlik modülüyle güvenlik ve hırsız alarm sistemleri tek tuşla ayarlanıyor. Akıllı bina sistemiyle su vanası, doğalgaz, alarm sistemleri, televizyon, perde, klima, gaz ve duman dedektörleri, aydınlatma, prizler ve elektrik şalterleri kontrol edilebiliyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar sunan Nest Dragos’ta teslimler 2018 yılının sonunda yapılacak.

En akıllı 21 konut projesi!_2

Basın Ekspres’te Toya Yapı imzasıyla yükselen Toya Next’teki dairelerde dünyanın her yerinden yönetilebilecek tek tuşla aydınlatma, ısıtma ve soğutma teknolojisinin yanı sıra sinema ve uyku modu, evden çıkış modu ile elektrik-suyun kapatılması gibi pek çok özellik yer alıyor. Toya Next’te bina ve otopark girişlerinde kontrol 7/24 güvenlik kameralı takip sistemiyle sağlanıyor. Proje, çocuklu ailelerin ortak yaşam alanlarını görüntüleyebileceği şekilde tasarlandı. Stüdyodan 4+1’e konut seçenekleri bulunan projede teslimler Mart 2019’da.

En akıllı 21 konut projesi!_3

İzmir’deki konut projelerinden Yunusoğlu İnşaat’ın Nefes Sahil projesi, bölgenin akıllı projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Projede parmak izi okuyuculu çelik kapılar ve akıllı ev sistemi bulunuyor. Nefes Sahil’deki her dairede ayrıca yangın ve hırsız alamları, doğalgazla yerden ısıtma, ankastre setleri ve merkezi su yumuşatma teknolojisi bulunuyor. Nefes Sahil’de 50 metrekare 1+1’ler, 110 metrekare ile 165 metrekare aralığında 3+1’ler, 220 ile 250 metrekare aralığında 4+1’ler yer alıyor. Teslimler Aralık 2018’de yapılacak.

En akıllı 21 konut projesi!_4

Eroğlu Gayrimenkul’ün İstanbul Seyrantepe’deki projesi Skyland İstanbul’da daireler “hem güzel hem akıllı” olarak tanımlanıyor. Projedeki dairelerin kontrolü, daire sakini şehir dışındayken dahi sağlanabiliyor. Aydınlatma, ısıtma, soğutma, havalandırma gibi pek çok hizmet cep telefonu aralığıyla ayarlanabiliyor. Projede stüdyodan 4+1’e değişen konut seçenekleri yer alıyor. Projedeki rezidansların teslimleri başladı.

En akıllı 21 konut projesi!_5

Yücesoy Mühendislik’in Yücesoy Statü projesi, İzmir’in Menemen bölgesinde inşa ediliyor. 11 bin metrekare alana sahip projede tüm daireler akıllı ev teknolojisiyle donatılıyor. Daire içindeki aydınlatma ve ısıtma sistemleri bu sistemle kontrol ediliyor. Yücesoy Statü’de 1+1, 2+1, 3+1, 3+1 Plus, 4+1 ve Loft olmak üzere 6 tip daire yer alıyor. Teslimler ise 2019 yılının Aralık ayında yapılacak.

En akıllı 21 konut projesi!_6

Meteor İnşaat’ın Bursa’nın Balat bölgesinde hayata geçirdiği Meteor Dikencik projesinde Kon-Ak-Ev akıllı ev sistemleri tercih edildi. IP Interkom, aydınlatma, ısıtma, güvenlik sistemi, elektrik ve su kesmenin yanı sıra concierge’in de kontrol edildiği sistem projedeki 198 dairede de mevcut. Meteor Dikencik’te 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler sunuluyor. Teslimler ise Eylül 2018 olarak açıklandı.

En akıllı 21 konut projesi!_7

Ender İnşaat ve Kıbrıs İnşaat işbirliğiyle Ankara’da yükselen İnciyaka Ankara projesinde teknoloji hem hayatı kolaylaştırıyor hem de güvenlik sağlıyor. Projenin akıllı ev sisteminin uygulaması, ev sahiplerinin telefonlarına yükleniyor. Bu uygulamayla evde yokken yerden ısıtmanın kontrolü sağlanıyor, faturalar takip edilip ödeniyor, asansör çağırılıyor, yol tarifi ve hava durumu alınıyor, kameralı diyafona bağlanılıyor ve komşularla görüntülü konuşma yapılabiliyor. Akıllı bina konseptine sahip projede 24 saat güvenlik sistemi ve plaka tanıma sistemi mevcut. Bu sayede güvenlik üst düzeyde sağlanıyor. İnciyaka Ankara’da ayrıca her bağımsız bölümün tükettiği enerji kadar ödeme yapmasını sağlayan özel kalorimetre özelliği de bulunuyor. Projede 3+1 ve 4+1 daireler yer alırken teslim tarihi olarak 2019 yılı belirtiliyor.

En akıllı 21 konut projesi!_8

Osa Grup Yapı’nın Ankara Çankaya’daki projesi Osa Life’ta hem daireler hem de bina akıllı teknolojiye sahip. Otomasyon sistemiyle dairelerin elektrik ve suyu uzaktan kesilebiliyor, daireler arası görüşme yapılıyor, güvenlik kamerasına bağlanabiliyor. Çöp şut sistemiyle ise çöplerden her saat sadece bir kanaldan göndererek kurtulmak mümkün. Özel tasarım geniş salon kapıları bulunan projede 35 adet ferah 4+1 daire bulunuyor. Genişlikleri 205, 210 veya 215 metrekare olan dairelerin teslimleri yapıldı, hemen teslim fırsatıyla satışlar sürüyor.

En akıllı 21 konut projesi!_9

Juma İnşaat’ın İstanbul Tarabya’da hayata geçirdiği Juma Plus projesinde 2 katlı 4 blokta toplam 16 konut yer alıyor. Projedeki tüm dairelerde akıllı ev teknolojisinden faydalanıyor. Klima, ısıtma ve elektriğe bağlı her şey telefondaki uygulama ile kontrol edilebiliyor. Kapıların parmak izi okutucusuna sahip olduğu projenin akıllı ev sistemine ilerleyen dönemde güncellemelerle yeni özellikler de eklenebilir. 24 saat güvenlik ve kamera sisteminin yer aldığı projede kapalı garajdan evlere direkt çıkış imkanı sunuluyor. Butik bir proje olan Cuma Plus’ta 4+1 ve 5+1 konutlar yer alıyor. Teslimlerin ise 2018 yılının Mayıs ayında yapılması planlanıyor.

En akıllı 21 konut projesi!_10

Soyak’ın 77 rezidans daire ve 4.000 metrekare ofis alanından oluşan projesi Soyak Soho’da konut bölümü akıllı ev teknolojisine sahip. Projede concierge sistemiyle sakinler için gündelik hayat kolaylaşırken buzlanmayı önlemek için ısıtmalı otopark rampası, elektrikli araçlar için şarj ünitesi gibi teknolojik donatılar yer alıyor. Mimar Mutlu Çilingiroğlu imzalı, LEED Gold sertifikalı projede hemen teslim avantajıyla satışlar sürüyor. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1’ler yer alıyor.

En akıllı 21 konut projesi!_11

Royal Group’un hayata geçirdiği Royal Garden projesinde tüm daireler akıllı ev otomasyon sistemine sahip. Yüksek güvenlikli daire kapısı bulunan projede ortak alan güvenlik kamerası görüntüleri, daire içindeki televizyondan seyredilebiliyor. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar yer alıyor. Projedeki gri su dönüşüm sistemiyle mutfak, banyo, lavabo ve çeşitli atık sular Avrupa standartlarında arıtılıp tekrar değerlendiriliyor. Projede teslime çok kısa bir süre kala avantajlı koşullarla ev sahibi olma fırsatı sürüyor.

En akıllı 21 konut projesi!_12

Mandarins Gayrimenkul’ün İstanbul Acıbadem’deki projesi The Mandarins Acıbadem’de üst düzey konfor, akıllı ev uygulamalarıyla sağlanıyor. Projenin uygulamasıyla ısı ve ışık sistemleri kontrol ediliyor; vana ve şalterler kapanabiliyor, daire içinden anlık görüntü alınabiliyor, kapının kaç kez çalındığına dahi bakılabiliyor. Olası bir su baskınında uyarı veren sistemden prizler kapatılabiliyor, ütü fişte unutulursa yine priz kapatılabiliyor. Yine bu uygulamayla asansör veya taksi çağrılıyor, daireler arasında veya dış kapı önüyle anlık görüntülü konuşma yapılabiliyor. The Mandarins Acıbadem’de su arıtma sistemi, araç şarj üniteleri gibi teknolojik donatılara da yer veriliyor. Teslimlerin 2018 yılının Mayıs ayında yapılması planlanıyor.

En akıllı 21 konut projesi!_13

Tepe İnşaat’ın Çekmeköy-Ömerli bölgesinde villa konforunu daireye taşıyan projesi Tepe Aura’da yaşam, akıllı ev ve güvenlik sistemleriyle kolaylaşıyor. Projedeki akıllı sistem dahilinde hem daire içi panel hem de akıllı telefon uygulaması yer alıyor. Bu sistemle daireler arasında ve güvenlikle görüntülü iletişim kurulabiliyor, ısıtma ve soğutma ayarları yapılıyor, hırsız ve yangın alarmlarının ayarları, hareket sensörlerinin programlaması yapılıyor, ıslak hacimli alanlar için sulama sensörleri çalıştırılabiliyor. Tepe Aura’daki dairelerin dış kapıları manyetik kontak sistemine de sahip. LEED Gold adayı olan projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar sunuluyor. Çevre duyarlılığıyla öne çıkan projede teslim tarihi olarak Temmuz 2019 açıklandı.

En akıllı 21 konut projesi!_14

Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın Emlak Konut GYO güvencesiyle Kazlıçeşme Sahil Yolu’nda hayata geçirdiği Büyüktalı İstanbul’daki daireler, gelişmiş akıllı ev altyapısıyla dikkat çekiyor. Projeden ev sahibi olanlar eve gelmeden yaşam alanlarını ısıtıyor; eve doğru yola çıkarken fırındaki yemeği pişirmeye başlıyor, çocuk kilidini uzaktan kontrol ediyor, özel arıtma sistemi sayesinde musluk suyunu içebiliyor. 1+1’den 5+1’e değişen konut seçenekleri sunulan projede teslimler Aralık 2019’da yapılacak.

En akıllı 21 konut projesi!_15

Demir İnşaat’ın Büyükçekmece’deki projesi Demir la Vida’da tüm dairelerde tablet ve akıllı telefon aracılığıyla kullanılabilen bir akıllı ev sistemine sahip. Bu sistem sayesinde tek tuşla evdeki tüm elektrik sistemi ve ona bağlı aygıtların durumu kontrol edilebiliyor. Uygulamayla proje sakinleri perdeleri uzaktan açıp kapıyor; ocak, fırın gibi elektrikli aletlere, ısıtma ve soğutma araçlarına erişim sağlıyor. Büyükçekmece koyuna ve göl manzarasına hakim projede 1+1’den 5,5+1’e değişen konutlar yer alıyor. Hemen teslim avantajıyla yatırım imkanı sürüyor.

En akıllı 21 konut projesi!_16

Si Yapı ve Şua İnşaat ortaklığında Ümraniye’de hayata geçirilen Simart City projesindeki akıllı ev sistemiyle yerden ısıtma kontrol edilebiliyor ve klima ayarları yapılıyor. Hava durumu kontrolü, panjur açıp kapama, trafik durumu bilgisi, aydınlatma kontrolü, güvenlik kameralarına erişim ve TV kanalı değiştirmeye kadar pek çok hizmet içeren uygulama, gündelik hayatı kolaylaştırıyor. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler hemen teslim avantajıyla sunuluyor.

En akıllı 21 konut projesi!_17

ONS İnşaat’ın Ankara’daki ONS İncek Residence projesi nano teknoloji ev otomasyonu sistemiyle sakinleri için hayatı kolaylaştırmayı hedefliyor. Aydınlatmadan ısıtma soğutmaya, perde ve panjur sistemlerine kadar pek çok şey, bu otomasyon sistemiyle kontrol ediliyor. Projedeki dairelerde pek çok şeyin kontrolü anahtar üzerinden sağlanıyor. 1+1, 2+1 ve 3+1’lerin yer aldığı, 3 bloktan oluşan projede teslimler 2017 sonunda yapıldı, hemen teslim avantajıyla yatırım fırsatı sürüyor.

En akıllı 21 konut projesi!_18

İstanbul Başakşehir’de, HYK Yapı ve Kiptaş tarafından hayata geçirilen Lal Bahçe projesi akıllı ev altyapısına sahip. Projedeki kapalı devre güvenlik sistemi güvenliği sağlarken kapalı otoparkta elektrikli şarj istasyonu da bulunuyor. Projede, merkezi ısıtma sistemi mevcut. Lal Bahçe’de tüm binanın elektriğini karşılayabilecek jeneratör sistemi, akıllı ev sistemi ile entegre panjur sistemi, 24 saat güvenlik gibi teknolojik imkanlar bulunuyor. Projede sadece 4+1 daireler bulunurken yaşam alanlarının genişlikleri ara katlar için 211,83 ile 216,72; bahçe katı daireler için ise 172,42 ile 210,32 metrekare aralığında değişiyor. Yeni projede teslimler, Temmuz 2018’de yapılacak.

En akıllı 21 konut projesi!_19

Kumko Yapı, İzmir Bornova’da yeni bir projeyi hayata geçiriyor: Varyant Tower Bornova. Tek blokluk projede 166 daire yer alırken, tamamı akıllı ev sistemiyle donatılıyor. Bina içindeki panelden ya da mobil uygulamadan ısıtma ve soğutma sistemleri kontrol ediliyor; yangın ve duman dedektörlerine erişim sağlanabiliyor. Ayrıca bina otomasyon uyarı sistemine de bağlanılabiliyor. Altıgen formdaki yapıda 1+1, 2+1 ve 3+1’ler bulunuyor. Teslimler ise 2020 yılının Aralık ayında yapılacak.

En akıllı 21 konut projesi!_20