Bursa Büyükşehir Belediyesi Havayolu Şirketi Kuruyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurulacak “Bursa Hava Yolları” için müjdeyi Makedonya’dan verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Marmara Denizi'nde başlatacağı deniz otobüsü seferlerinin ardından hava taşımacılığı içinde önemli adımlar atıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurulacak “Bursa Hava Yolları” için müjdeyi Makedonya’dan verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Marmara Denizi'nde başlatacağı deniz otobüsü seferlerinin ardından hava taşımacılığı içinde önemli adımlar atıyor. Arap Birliği Turizm Teşkilatı Genel Sekreteri ile yürütülen Bursa Hava Yolları (BHY) görüşmelerinde son aşamaya gelindiğini kaydeden Altepe, "Şirket kuruluşu ile ilgili görüşmeler son aşamaya geldi. Adı Bursa Hava Yolları ya da Bursa Airlines olacak. Bu şirketin yüzde 50'si Arapların. Dolayısıyla Arap Birliği Turizm Teşkilatına üye 22 üyenin ortaklığı olacak. Bursa'da da Büyükşehir Belediyesi, BTSO, OSB'ler ve isteyen tüm Yatırımcılar ortak olabilecek. Bu çalışmaların öncülüğünü şu anda Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Şirket ilk etapta 5 büyük uçak alacak. Bursa üzerinden tüm Arap ülkelerine seferler düzenlenecek. Bu seferlerde Yenişehir Havaalanı kullanılacak. Araplar mesela Maldiv adalarına sefer istiyor, Bursa'dan Arap ülkeleri üzerinden Maldivlere sefer düzenlenecek" dedi. Bursa'nın aslında bu işlerde geç kaldığını ifade eden Altepe, "Önemli olan Yenişehir Havalanı'nın boş kalmaması. Bursa'nın dünya ile hava yolu bağlantısının kurulması. Yaptığımız görüşmelerde yolcu sıkıntısının çekilmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bursa'dan da talepler var. Araplar da bu işe girerse, Belediye de başarılı olur." diye konuştu. Bursa'nın denizyolu ulaşımı için çalışmaların son hızıyla devam ettiğini vurgulayan Altepe, "Şansımız yaver gitti, çok uygun fiyata icradan gemi aldık. Tüm aksamı yenilenmiş, okyanus şartlarına dahi dayanıklı, diğer gemi için ise görüşmelerimiz sürüyor. Gemi alımı tamamlandığında sefğerlere başlayacağız. Bursa kadar İstanbulllular da bunu istiyor." şeklinde konuştu. Başkan Altepe, Bursa'nın hem hava, hem kara ulaşımını en ileri seviyeye çıkartacağını, bunun şehrin turizm ve ekonomik kalkınmasına da hız kazandıracağını sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesi'nin Üsküp'te restore edeceği Osmanlı eserlerinin temel atma törenlerine AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, çok sayıda gazeteci ve Uludağ Üniversitesi'nden akademisyenler katıldı. Program kapsamında 250 çocuk sünnet edilerek, Osmanlı'dan kalan Gazi Baba Türbesi ve Rufai Tekkesi'nin restorasyon çalışmaları başlatılacak.

EmlakJet Haber

Bursa kadar İstanbulllular da bunu istiyor.\" şeklinde konuştu. Başkan Altepe, Bursa\'nın hem hava, hem kara ulaşımını en ileri seviyeye çıkartacağını, bunun şehrin turizm ve ekonomik kalkınmasına da hız kazandıracağını sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Havayolu Şirketi Kuruyor

Bursa\'nın aslında bu işlerde geç kaldığını ifade eden Altepe, \"Önemli olan Yenişehir Havalanı\'nın boş kalmaması. Bursa\'nın dünya ile hava yolu bağlantısının kurulması. Yaptığımız görüşmelerde yolcu sıkıntısının çekilmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bursa\'dan da talepler var. Araplar da bu işe girerse, Belediye de başarılı olur.\" diye konuştu. Bursa\'nın denizyolu ulaşımı için çalışmaların son hızıyla devam ettiğini vurgulayan Altepe, \"Şansımız yaver gitti, çok uygun fiyata icradan gemi aldık. Tüm aksamı yenilenmiş, okyanus şartlarına dahi dayanıklı, diğer gemi için ise görüşmelerimiz sürüyor. Gemi alımı tamamlandığında sefğerlere başlayacağız.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Havayolu Şirketi Kuruyor_1

Bu şirketin yüzde 50\'si Arapların. Dolayısıyla Arap Birliği Turizm Teşkilatına üye 22 üyenin ortaklığı olacak. Bursa\'da da Büyükşehir Belediyesi, BTSO, OSB\'ler ve isteyen tüm Yatırımcılar ortak olabilecek. Bu çalışmaların öncülüğünü şu anda Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Şirket ilk etapta 5 büyük uçak alacak. Bursa üzerinden tüm Arap ülkelerine seferler düzenlenecek. Bu seferlerde Yenişehir Havaalanı kullanılacak. Araplar mesela Maldiv adalarına sefer istiyor, Bursa\'dan Arap ülkeleri üzerinden Maldivlere sefer düzenlenecek\" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Havayolu Şirketi Kuruyor_2

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Genel Sekreteri ile yürütülen Bursa Hava Yolları (BHY) görüşmelerinde son aşamaya gelindiğini kaydeden Altepe, \"Şirket kuruluşu ile ilgili görüşmeler son aşamaya geldi. Adı Bursa Hava Yolları ya da Bursa Airlines olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Havayolu Şirketi Kuruyor_3

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurulacak “Bursa Hava Yolları” için müjdeyi Makedonya’dan verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Marmara Denizi\'nde başlatacağı deniz otobüsü seferlerinin ardından hava taşımacılığı içinde önemli adımlar atıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Havayolu Şirketi Kuruyor_4

Büyükşehir Belediyesi\'nin Üsküp\'te restore edeceği Osmanlı eserlerinin temel atma törenlerine AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, çok sayıda gazeteci ve Uludağ Üniversitesi\'nden akademisyenler katıldı. Program kapsamında 250 çocuk sünnet edilerek, Osmanlı\'dan kalan Gazi Baba Türbesi ve Rufai Tekkesi\'nin restorasyon çalışmaları başlatılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Havayolu Şirketi Kuruyor_5