Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya

Antalya’nın gözde tatil beldesi Alanya, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile tatilcilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Uzun sahilleri ve masmavi denizi ile yarımadanın merkezi konumunda olan Alanya, Antalya’ya 130 kilometre mesafede yer alıyor. Alanya yarımadası üzerinde bir taç gibi kurulmuş onüçüncü yüzyıldan kalma Selçuklu Kalesi, şehrin en güzel konumunda yer alıyor. Selçuklu Kalesi'nin yanı sıra eşi benzeri olmayan tersane ve Kızıl Kule görülmeye değer tarihi güzelliklerin başında geliyor. Tüm sahillerinden denize girilebilen Alanya’nın önemli plajları arasında; Dim Çağı Vadisi ve Avsallar kumsalları, Damlataş plajı, Kleopatra plajı, Keykubat plajı ve Portakal plajı yer alıyor.

Her türlü alışveriş imkanın bulunduğu Alanya’da liman yolu boyunca sıralanmış dükkanlarda mücevherler, el çantaları ve yöreye özgü su kabaklarını satın alabilirsiniz. Zengin bir mutfak kültürüne sahip Alanya'da yöreye özgü olan yarpuzlu akdarı çorbası, şepit, döğme aşı, laba, bumbar ve ilibada sarmasını tadabilirsiniz.

Çeşitli konaklama imkanın bulunduğu Alanya’da uygun fiyatlarda yazlık alabilir ya da her bütçeye uygun olan otel, apart, tatil köyleri ve pansiyon gibi tatil seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Alanya’ da tercih edilen oteller arasında Kaptan Otel, Kleopatra Hotel, Alanya Otel, Seaport Hotel, Akropol Hotel, Blue Sky Hotels ve Antique Roman Palace yer alıyor.

EmlakJet Haber

Antalya Alanya

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_1

Antalya’nın gözde tatil beldesi Alanya koyları, kumsalları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile tatilcilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_2

Alanya Otel ve Pansiyonları

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_3

Dim Çağı Vadisi ve Avsallar kumsalları, Damlataş plajı, Kleopatra plajı, Keykubat plajı ve Portakal plajı

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_4

Alanya Evleri

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_5

Alanya Tatil

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_6

Alanya\'ya Nasıl Gidilir

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_7

Alanya’ da tercih edilen oteller arasında Kaptan Otel, Kleopatra Hotel, Alanya Otel, Seaport Hotel, Akropol Hotel, Blue Sky Hotels ve Antique Roman Palace yer alıyor.

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_8

Alanya Haritası ve Ulaşım Krokisi

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Tatil Beldesi Alanya_9
0 Takipçi