Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali

Ataşehir'in kuzeyinde yer alan Şerifali bölgesi son yıllarda emlak piyasasının en canlı olduğu yerlerden biri olarak gösteriliyor. 2007 yılından bu yana Şerifali'de 565 adet yeni ruhsat verilirken bu sayı, bölgenin ne kadar hızlı bir değişim içerisinde bulunduğunun en önemli göstergesi...

Ataşehir'in kuzeyinde konumlanan Şerifali emlak piyasasının en canlı olduğu yerlerin başında geliyor. Anadolu yakasının parlayan incisi diye tabir edilen Şerifali'de Finans Merkezi kurulacağı haberlerinin duyurulmasıyla ve projenin hayata geçirileceğinin kesinleşmesinin ardından fiyatlar geçen yıllara göre daha fazla artış gösteriyor. 3-4 yıl önce 150 bin ile 200 bin lira arasında değerle satılan daireler şimdilerde 300 bin lira ile 350 bin lira arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor. Önceliğin proje bazlı çalışmalara verildiği Şerifali'de projelerin yüzde 80'i tamamlanırken, bundan sonrası için düşünülen kentsel dönüşüm projeleriyle var olan yapıları yenilemek... 2007'den bu yana 565 yeni ruhsat verilen bölgede hızlı bir değişim yaşandığı gözlerden kaçmıyor.

Gelişim potansiyelinin yüzde 90'ını tamamlayan Şerifali'de yeni projeler için yeterli sayıda arsa alanı bulunmuyor. Bölgede faaliyet gösteren sektör temsilcileri, Şerifali'nin ortasından geçen yüksek gerilim hatlarının yerin altına alınmasıyla ve gecekondulaşmanın yaşandığı mahallelerin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla yeni inşaat alanlarının kazandırılabileceğini belirtiyorlar. Ancak gecekondu sakinlerinin talep ettiği dudak uçuklatıcı ücretler ve yüksek gerilim hatlarının yer altına alınması için gerekli olan maliyet düşünüldüğünde inşaat firmaları, yeni projelerini bir süre daha bekleteceğe benziyor. Elit Life, Sarissa, Canan Residence gibi projeler Şerifali'yi kozmopolit yapılaşmaya hızlı bir ivmeyle taşırken, talebin fazla olması, inşaat maliyetlerinin artması ve özellikle Finans Merkezi projesi nedeniyle fiyatlar bir hayli yükseliyor. Bölgeye yalnızca Bağdat Caddesi, Suadiye, Bostancı, Erenköy gibi yerlerden gelip konut sahibi olmak isteyenlerin dışında, Ankara'dan da çok sayıda finans sektörü çalışanı bölgede konut sahibi olabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

Elite Life ve Lavella'da Satışlar Bitti

Şua İnşaat tarafından Şerifali'de hayata geçirilen ve satışları biten Elite Life projesi 450 konuttan oluşuyor. 110 ve 170 metrekareden oluşan 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerine sahip dairelerin fiyatları 260 bin lira ile 415 bin lira arasındaki fiyatlarla satışa sunulmuş ve bu konutlarda yaşam başlamış. Selimoğlu Grup tarafından inşa edilen Lavella projesi ise 13 ve 8 katlı 2 blokta toplam 68 daireden oluşuyor. Fiyatları 220 bin ile 310 bin arasında olan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dairelerin satışları bitmiş bulunuyor. Elite Life ve Lavella projeleri sosyal olanakları bakımındanda oldukça zengin. Yüzme havuzu, fitness merkezleri, sinema, tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve kafeteryaların dışında, açık-kapalı otoparklarda mevcut bulunuyor.

Satışları Devam Eden Projeler Hızla Tükeniyor

Aks Yapı tarafından inşa edilen ve Aralık ayı sonunda teslim edilmesi planlanan Sarissa projesi 5 bloktan oluşan 417 daireyi kapsıyor. 49 metrekare ve 259 metrekare arasında, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede fiyatlar 245 bin lira ile 880 bin lira arasında değişiyor. Açık-kapalı yüzme havuzu, yürüyüş ve koşu parkurları, fitness merkezi, sauna, masaj salonu, çocuk oyun alanları, tenis kortu, bilardo ve oyun salonu, cafe-bar ile kapalı otopark Sarissa projesinin sosyal olanaklarını oluşturuyor. Canan Yapı güvencesiyle hayata geçirilen 269 dairenin yer aldığı Canan Recidence'nin 245 dairesinde yaşam devam ediyor. 89 metrekare ile 237 metrekare arasında değişiklik gösteren dairelerin fiyatları 380 bin lira ile 980 bin lira arasında satışa sunuluyor. Sosyal olanaklar açısından oldukça zengin olan Canan Residence'de, fitness merkezi, çocuk havuzu, sauna, masaj, havuz kafe, bar, squash, kapalı spor salonu, mini market, çocuk oyun alanları, kreş, basketbol ve mini futbol sahaları, tenis kortu, 500 araç kapasiteli otopark ve gençlik kulübü yer alıyor. Osel Art Yapı'nın Şerifali'de konumlandırdığı Yüksel City projesi alanları 84 metrekare ile 168 metrekare arasında değişen 77 konuttan oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinden oluşan projede son dairelerin satışları 160 bin liradan başlayan satışlarla hemen teslim ediliyor. Ataşehir Migros, Carrefour, Metro, Real ve Palladium AVM'ye yakın mesafede bulunan Yüksel City sosyal olanaklar bakımındanda yüzme havuzu, fitness merkezi, çocuk oyun alanları, sauna, vitamin bar, basketbol sahasına sahip bulunuyor.

Ulaşım ve Altyapıda Sorun Yaşanmıyor

Alt yapı ve ulaşımda gelişimini tamamlayan Şerifali, Ümraniye Belediyesi ve TOKİ ile organize bir şekilde çalışmalarını sürdüyor. Anadolu Yakası'nda merkezlere otobüs ve minibüs hatlarıyla bağlanan bölgede Şerifali üzerinden geçecek metro hattının bölgeye artı değer katacağı ise tartışmasız.

EmlakJet Haber

Ataşehir\'in kuzeyinde yer alan Şerifali bölgesi son yıllarda emlak piyasasının en canlı olduğu yerlerden biri.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali

Anadolu yakasının parlayan incisi diye tabir edilen Şerifali\'de Finans Merkezi kurulacağı haberlerinin duyurulmasıyla fiyatlar geçen yıllara göre daha fazla artış gösteriyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_1

3-4 yıl önce 150 bin ile 200 bin lira arasında değerle satılan daireler şimdilerde 300 bin lira ile 350 bin lira arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_2

Önceliğin proje bazlı çalışmalara verildiği Şerifali\'de projelerin yüzde 80\'i tamamlanırken, bundan sonrası için düşünülen kentsel dönüşüm projeleriyle var olan yapıları yenilemek.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_3

Elit Life, Sarissa, Canan Residence gibi projeler Şerifali\'yi kozmopolit yapılaşmaya hızlı bir ivmeyle taşırken, talebin fazla olması, inşaat maliyetlerinin artması ve özellikle Finans Merkezi projesi nedeniyle fiyatlar bir hayli yükseliyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_4

Proje bazlı çalışmalar yapılan Şerifali\'de şimdilerde planlanan düşünce kentsel dönüşüm projeleriyle var olan yapıları yenilemek.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_5

Anadolu Yakası\'nda merkezlere otobüs ve minibüs hatlarıyla bağlanan bölgede Şerifali üzerinden geçecek metro hattının bölgeye artı değer katacağı ise tartışmasız.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_6

Bölgeye yalnızca Bağdat Caddesi, Suadiye, Bostancı, Erenköy gibi yerlerden gelip konut sahibi olmak isteyenlerin dışında, Ankara\'dan da çok sayıda finans sektörü çalışanı bölgede konut sahibi olabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_7

Osel Art Yapı\'nın Şerifali\'de konumlandırdığı Yüksel City projesi alanları 84 metrekare ile 168 metrekare arasında değişen 77 konuttan oluşuyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_8

1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinden oluşan projede son dairelerin satışları 160 bin liradan başlayan satışlarla hemen teslim ediliyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_9

Canan Yapı güvencesiyle hayata geçirilen 269 dairenin yer aldığı Canan Recidence\'nin 245 dairesinde yaşam devam ediyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_10

Selimoğlu Grup tarafından inşa edilen Lavella projesi ise 13 ve 8 katlı 2 blokta toplam 68 daireden oluşuyor. Fiyatları 220 bin ile 310 bin arasında olan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dairelerin satışları bitmiş bulunuyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_11

Lavella projeleri sosyal olanakları bakımındanda oldukça zengin. Yüzme havuzu, fitness merkezleri, sinema, tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve kafeteryaların dışında, açık-kapalı otoparklarda mevcut bulunuyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_12

Şua İnşaat tarafından Şerifali\'de hayata geçirilen ve satışları biten Elite Life projesi 450 konuttan oluşuyor.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_13

110 ve 170 metrekareden oluşan 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerine sahip dairelerin fiyatları 260 bin lira ile 415 bin lira arasındaki fiyatlarla satışa sunulmuş ve bu konutlarda yaşam başlamış.

Anadolu Yakası'nın Parlayan İncisi Şerifali_14