2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz?

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz?

Yeni bir yıl yeni umutlar ile başladı. 2018’in ilk aylarının tadını çıkarırken, sizler için çok merak edilen sorulardan birinin cevaplarını düzenledik ve 2018 resmi tatiller takvimini sizler için ele aldık. O halde sizi daha fazla meraklandırmadan hemen 2018’de kaç gün tatil yapacağımızı öğrenelim.

Bu sene tatil olan gün sayısı biraz kısıtlı. Anlayacağınız bu sene evimizden, tatilden, sahillerden biraz uzak kalacağız. Ancak pazartesileri dahil edebileceğiniz tatiller bir nebze de olsa içimizi ferahlatacak.

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz?

İlk resmi tatil 23 Nisan

Bu sene meclisimizin 98. yaşını kutlayacağımız 23 Nisan, pazartesiye denk gelen tatillerden. Eğer yıllık izniniz ile birleştirecek olursanız, güzel bir bahar tatili yapabilirsiniz.

Nisan ayında tatil için pek çok gezgin Morocco’yu öneriyor. Erken rezervasyon ile Morocco’yu gayet iyi fiyatlara keşfedebilirsiniz. Yok yurt içinde olmak istiyorum diyenler yeni lezzetler keşfetmek için Güney Doğu Anadolu’yu bir araştırabilir.

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz? _1

1 Mayıs

23 Nisan’dan 8 gün sonra, 2009’dan beri resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü geliyor. Bu sene salı gününe denk gelen 1 Mayıs, hafta ortasında bir nefes almak için şehir içinde yakalayabileceğiniz fırsatlar ile kısa ama güzel bir tatil olabilir.

1 Mayıs çok kısa bir tatil olacak. Bu yüzden şehir merkezinden uzaklaşmak çok mantıklı değil. Bu kısacık tatili çayınızı doldurup yeni taşınacağınız evi aramak için kullanabilirsiniz.

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz? _2

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

2018 Resmi Tatiller takvimi ne göz atmaya devam ettiğimizde 19 Mayıs’ın bu yıl perşembe gününe denk geldiğini görüyoruz. Dileyen olursa cuma gününe izin alıp bu 4 günü bir mola olarak kullanabilir.

19 Mayıs için izin kullanacaklar mutlaka güney sahillerini denesinler. Mayıs ayında havalar henüz çok sıcak değil ve sahiller yaza göre daha sakin.

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz? _3

2018 Ramazan Bayramı

2018 Ramazan Bayramı 14 Haziran öğleden sonra başlayan tatil ile birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini kapsıyor. Çalışanlar, zaten iki günü hafta sonu olan 3.5 günlük bir tatille yetinmek zorunda.

Ramazan Bayramı tatili daha çok aile ziyaretleri için kullanılıyor. Eğer başka bir rota arıyorsanız bu dönemlerde Karadeniz gezisi hem serinletecek hem de kısa tatile uygun olacaktır.

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz? _4

2018 Kurban Bayramı soluk aldıracak

Geçen sene Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulmuştuk. 2018'de de Kurban Bayramı uzun bir tatil yapma şansı sunacak. 2018 Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda 9 günlük uzun bir tatil gözüküyor.

Ağustos süresince Dünya’nın en güzel iklimi nerede sorusunun cevabı Endonezya olacaktır. 9 gün yurt dışına çıkmak için harika bir fırsat. Eğer yumuşak bir hava, güzel sahiller, maceralar arıyorsanız mutlaka Endonezya’ya bir göz atın.

Yine de klasik tatil sevenlerdenseniz Avrupa fırsatlarına bakmakta fayda var.

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz? _5

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos bu sene Perşembe gününe denk geliyor. Cuma günü için izin alanlar yaz sonunda 4 günlük bir kaçamak yapma şansı bulacak.

Yaz sonuna doğru hem havanın azcık sakinleşmesi hem kalabalığın bir nebze azalması ile 30 Ağustos Ege’yi keşfetmek için kullanılabilir. Gezilecek yerlerin arasında az mesafe olması ve enfes yemekleri ile Zafer Bayramı’nı Ege’de kullanabilirsiniz.

2018 Resmi Tatiller Takvimini Merak Ediyor musunuz? _6

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Geldik 2018 resmi tatil günleri mizin sonuncusuna. Cumhuriyet Bayramı’da yine Pazartesi gününe denk gelen tatillerden. Yıllık izninizi bu tarihlerde kullanarak hem 3 gün kazanabilir hem de yaza göre daha makul fiyatlara tatil yapabilirsiniz.

Özellikle Antalya ve diğer tatil yörelerinde fiyatların düştüğü ancak sezonun hız kesmeden devam ettiği 29 Ekim’de yaşadığınız şehre en yakın tatil yöresine gidebilir ve yeni yıla kadar harcayacağınız enerjiyi biriktirebilirsiniz.