Yazlık Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazlık ev almaya mı karar verdiniz? O halde sakın bu yazımızı okumadan alacağınız yazlığa karar vermeyin.

Yazlık ev satın almaya karar verenlerin gözden geçirmeleri ve karar vermeden önce değerlendirmeleri gereken birtakım kriterler bulunuyor. Gayrimenkul yatırımı olarak da değerlendirilebilecek yazlıklar, doğru bir seçim yapıldığı zaman hem yatırımcısına kazanç sağlayabiliyor hem de yaz sezonu boyunca ailenin tatil yapabileceği mekân olarak kullanılabiliyor.

Yazlık konut satın almak özellikle ilk yıllarda kısa ya da uzun süreli tatil programları için en ideal seçenek oluyor. Bununla birlikte hem emlak değerini hem de popülerliğini yitirmeyen tatil beldelerinden satın alınacak yazlık evler aynı zamanda gayrimenkul yatırımı olma özelliğini de taşıyor. Tüm bu sebepler göz önünde bulundurularak seçilecek yazlık evin yer aldığı bölgeyi de iyi seçmek gerekiyor.

Beklentilere yanıt verebilecek satılık yazlık yatırımı yapmadan önce ele alınması ve kararlaştırılması gereken konuların başında bütçe geliyor. Alınacak yazlığın bütçesine karar verdikten sonra dikkat edilmesi gereken diğer belli başlı kriterler ise şu şekilde;

· Konumunu iyi seçmek ve

· Yerli halk ile iletişime geçmek,

Satın Alınacak Yazlık Evin Konumunu İyi Belirlemek

Satılık yazlık evin konumu bulunduğu ilçe veya şehir açısından önemli olduğu kadar denize yakınlık ya da deniz manzarası açısından da oldukça önemlidir. Bunun dışında güvenlikli bir sitede yer alması, havuzunun bulunması, evin bahçesinin olması gibi etkenlerde yine konum avantajı sağlayan kriterler arasındadır.

Satın Alınacak Yazlık Eve Karar Vermeden Önce Halkla İletişime Geçmek

İster emlakçıdan isterseniz de sahibinden satılık yazlık alırken beldenin esnafı ve yerli halkı ile iletişime geçilmesi de tavsiyeler arasında yer alıyor. Böylelikle konut satış fiyatları, kira gelirleri, bölgenin genel özellikleri ve avantajları gibi konular hakkında daha detaylı bilgi alınarak çok daha doğru bir tercihte bulunabilirsiniz.