Günlük Kiralık Daire Ararken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kendinizi hem evinizdeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz hem de rahat ve bütçenizi çok fazla sarsmayacak bir tatil geçirmek için günlük kiralık daire seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Tatilde günlük veya sezonluk ev kiralamanın en güzel yanı olarak ilk sırada kişi sayısına göre ekstra bir ödeme yapmak zorunda kalmıyor olmanızı sayabiliriz. Kiralayacağınız ev için sadece belli bir ücret ödüyor ve evin kişi kapasitesine bağlı olarak istediğiniz kadar kişi ile bu evde konaklayabiliyorsunuz.

Günlük kiralık daireleri ararken belli başlı detaylara dikkat ederek çok daha keyifli bir tatile imza atabilirsiniz. Peki ama dikkat etmeniz gereken bu detaylar nelerdir? Sizler için araştırdık ve bir araya getirdik.

· Sorun yaşadığınız zaman sizin adınıza sorunu çözebilmesi adına kiralama işlemini emlak ofisinden veya emlak sitelerinden yapmaya özen gösterin.

· Günlük kiralama işlemini yaptığınız kişilerin işlerini yasal bir şekilde yaptıklarından emin olun.

· Genellikle bu tarz günlük kiralamalarda dolandırılma durumu ile karşılaşılabiliyor. Bu sebeple özellikle sahibinden günlük kiralık daire kiralamada evi görmeden ödemenin tamamını kesinlikle yapmayın.

· Ödemeyi banka aracılığı ile yapın.

· Aynı bölgede yer alan diğer günlük ev seçeneklerini ve fiyatlarını kıyaslamadan karar vermeyin.

· Evi kiralarken birisinin sizde, diğerinin de karşı tarafta kalacağı "Kısa dönem günlük kiralama sözleşmesi" imzalayın.

· Hazırlanan bu sözleşmenin şartlarını dikkatlice okumadan imzalamayın.

· Kesinlikle senet imzalamayın.

· Depozito ödemeniz istenirse mutlaka ödeyeceğiniz tutarın sözleşmeye yazılmasını sağlayın.

· Kiralayacağınız evin içerisinde ihtiyacınız olabilecek bulaşık, çamaşır makinesi, ütü ve mutfak gereçleri gibi tüm eşyaların olduğuna emin olun.

· Günlük evi kiralamadan önce evde kaç odanın ve yatağın olduğunu detaylı bir şekilde öğrenin.

· Evi teslim alırken hasarlı eşya varsa tespit edin ve ev sahibine ya da emlakçıya muhakkak bildirin.

· Gittiğiniz zaman sürpriz ile karşılaşmamak adına evin temiz olduğundan emin olun.

· Bölge seçimi yaparken evin nerede olduğunu iyice araştırın.

· İlanda yansıtılan özelliklerin gerçekten sunulup sunulmadığını sorgulayın ve teyit edin.

· Eğer aradığınız günlük kiralık ev İstanbul dışında ve denize yakın ise, lokasyon olarak kontrollerini muhakkak yapın. Aksi taktirde her gün denize gitmek için çok zaman harcamak zorunda kalabilirsiniz.

Belirtmiş olduğumuz tüm bu detayları göz önünde bulundurarak günlük kiralık daire seçeneklerimizi inceleyebilir ve hayalinizdeki tatile kavuşabilirsiniz.