Varyap Bodrum’u dünyaca ünlü bir otelle tanıştıracak

Varyap; Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda adını Kasım’da açıklayacağı dünyaca ünlü bir otelin yanı sıra rezidans üniteleri ve özel plajdan oluşan yeni bir projeye hazırlanıyor. Şirketin CEO’su Erdinç Varlıbaş, sektörün patlama yapmasının beklendiği 2017’ye yeni projelerle hazırlandıklarını söyledi

Varyap, Bodrum ’un en ünlü koylarından biri olan, sakinliği ve deniziyle ön plana çıkan Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda 150 milyon euro yatırımla ‘Varyap Yalıkavak’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Varyap CEO’su Mehmet Erdinç Varlıbaş, projenin dünyaca ünlü bir otelin yanı sıra sınırlı sayıda satışı yapılacak rezidans üniteleri ve özel plajdan oluştuğunu açıkladı. Proje ile Bodrum’un marka değerini ciddi boyutta yukarı taşıyacaklarını ifade eden Varlıbaş, “Burası, eşine az rastlanır güzellikte bir arsa ve bu yüzden tasarıma çok önem verdik. Dünyanın sayılı projelerini gerçekleştiren uluslararası mimarlık ofisi 10 Design ve Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerinden Loft Mimarlık tarafından tasarlanan projede 5 yıldızlı bir otel, 60 adet özel rezidans ve özel plaj bulunuyor” dedi.

Oteli işletecek dünyaca ünlü marka ile görüşmelerinin son aşamaya geldiğini belirten Varlıbaş, “Kasım ayında markayı lanse etmiş olacağız. İç ve dış mekânların tasarımında çağdaş sanatı, iç ve dış mimari ile birleştiriyoruz. Bunun için dünyaca ünlü bir sanat danışmanı görev alacak” diye konuştu.

Varyap Bodrum’u dünyaca ünlü bir otelle tanıştıracak

En değerli bloğu ilk olarak satışa çıkardık

Varyap Yalıkavak’ta diğer projelerden farklı olarak, en değerli bloğu ilk olarak satışa sunduklarını belirten Varlıbaş, “Sınırlı sayıda üniteye sahip bu blokta 70 metrekare ile 200 metrekare arasında değişen rezidans ünitelerinde fiyatlar 390.000 eurodan başlıyor. Proje satışa sunulmadan gelen talep bizleri Bodrum’a daha dikkatli bakmaya yöneltti” dedi.

Bodrum ve İstanbul’a yeni projeler geliyor

Varyap olarak Bodrum’da iki proje daha hayata geçireceklerini ifade eden Varlıbaş, şöyle devam etti: ‘‘Bu projeler de ağırlıklı olarak konut ve villa olacak. Bir tanesi Bodrum Tuzla’da, bir diğeri ise Bitez’de olacak. Tuzla’da yer alan projemiz 300-400 konutluk oldukça büyük ölçekli bir proje iken, Bitez’deki ise daha küçük ölçekli, yaklaşık 100 konutluk bir proje olacak. Tasarım odaklı bir firma olarak İstanbul’da ise şirketimizin vizyonuna uygun projeleri gerçekleştirebileceğimiz arsalarda çalışmaya devam edeceğiz. Anadolu yakasında Ataşehir bölgesine yakın bir proje için hazırlıklarımız var.”

Tüketici algıyı pozitife çevirdi, 2017’den umutluyuz

Gündemi değerlendiren Varlıbaş, 2001 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan Türkiye’de gayrimenkul sektörünün 2005 yılında büyük bir patlama gerçekleştirdiğini hatırlattı. Varlıbaş, ‘‘Son dört beş yıldır da Gezi Parkı olayı gibi, 17-25 Aralık olayı gibi ve en son bu 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi gibi Türkiye üzerine oynanan oyunların arttığını görüyoruz. Son dört yıldır yaratılmaya çalışılan negatif hava da yine insanlarda bekleme isteği ve algısı oluşturdu. Ancak 15 Temmuz’dan sonra gerçekleştirilen hamlelerle bu algı yine tersine çevrildi. Biz de yaşanacak bu patlamaya yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi