Emlakjet
"Aradığın ilan yayından kaldırılmış. Dilersen aynı bölgedeki diğer ilanları inceleyebilirsin."

Balçova Teleferik Mahallesi Kiralık Daire

araması için 6 ilan bulundu
search
Teleferik Mahallesicancel
Balçovacancel
İzmircancel

Teleferik Mahallesi Kiralık Daire Arayanlar İçin Mahalle Rehberi

 

Konut arama sürecinin detaylı araştırma isteyen ve tüm detayların göz önünde bulundurulması gereken bir süreç olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Emlakjet.com ailesi olarak bu süreçte aradığınız konuta ulaşabilmeniz için işinizi kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda sizler için Teleferik Mahallesi hakkında konumu, emlak piyasası ve ulaşımı gibi kısa bilgileri içeren bir yazı derledik. Teleferik Mahallesi kiralık daire arayan okuyucularımız bu yazımıza göz atarak gerekli bilgilere ulaşabilirler.

İzmir ili Teleferik Mahallesi nüfusu toplam 8.728’dir. Bu nüfusun 4.188’i Erkek, 4.540’ı Kadın’dır. 

 

Teleferik Mahallesi Kiralık Daire Arayan Kişiler İçin Mahallenin Coğrafi Konumu ve Bölgedeki Önemli Yerler

 

Teleferik Mahallesi’nin bağlı olduğu Balçova ilçesi, İzmir’in merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Bilinen tarihi geçmişi M.Ö. 1200 yıllara denk gelir. Türklerin bölgeye gelmesi 1300, hakimiyet kurması ise 1400’lü yılları bulmuştur. Eskiden Ayesefit adı ile anılan Balçova, köy arazisinin büyük bir kısmının balçık olması nedeniyle Balçık Havi olarak değişmiş ve daha sonra ise bugünkü ismi olan Balçova ismini almıştır. Balçova birçok önemli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Bugün Romalılardan kalma Agememnon Kaplıcaları ve Yunanlılardan kalma bir su kuyusu ve mahzeni Balçova’da bulunmaktadır. Balçova, 16 kilometrekare yüzölçümüne sahiptir. 6 kilometre doğal sahil şeridi, bir adet baraj gölü ve 5 dereye sahiptir. Balçova ilçesine bağlı olan Teleferik Mahallesi’nin sınırları ise; kuzeyden Balçova’nın Fevzi Çakmak Mahallesi, kuzeybatıdan Balçova’nın Korutürk Mahallesi, batıdan Balçova’nın Tırazlı Mahallesi, doğudan Balçova’nın Çetin Emeç Mahallesi ve güneyden ise İzmir Ticaret Odası Hatıra Ormanı ile çevrilmiştir. İzmir Ticaret Odası Hatıra Ormanı ve Balçova Baraj Gölü bu mahallenin içinde ve yakın bölgelerinde konumlanır.

 

Teleferik Mahallesi Kiralık Daire Arayan Kişiler İçin Bölgenin Ulaşım Olanakları

 

Teleferik Mahallesi kiralık daire arayan okurlarımız için ulaşım olanaklarını derledik. İzmir, önemli tarihi geçmişi ve Ege Denizi’nin muhteşem manzaralarından kendine pay alan konumuyla hem karayolu hem demiryolu hem denizyolu hem de havayolu ulaşım imkanına sahip Türkiye’nin gelişmiş ulaşım ağına sahip şehirlerinden biridir. İzmir ili Teleferik Mahallesi’ne veya Balçova ilçesine gitmek isteyen ziyaretçiler bu ulaşım olanaklarının bazılarından yararlanarak ilçeye veya mahalleye ulaşım sağlayabilirler. İzmir ili Teleferik Mahallesi’ne uçakla gitmek isteyen ziyaretçilerin kullanması gereken havalimanı, Gaziemir ilçesindeki Adnan Menderes Havalimanı’dır. İzmir’e iniş yapan ziyaretçiler, havalimanında bulunan Havaş veya diğer servis araçlarıyla İzmir’in şehir merkezine veya Balçova’ya direkt ulaşım sağlayabilirler. Havalimanı, Balçova’ya ortalama 30 dakika uzaklıkta yer almaktadır. İzmir, Türkiye’nin gelişmiş şehirlerinden biri olduğundan, karayolu üzerinden de neredeyse tüm şehirlerden hareket eden otobüsler ile rahatça ulaşım sağlanabilmektedir. İzmir’e demiryolu üzerinden ise İzmir Mavi Tren Hattı ile yakın çevre illerden rahat bir şekilde ulaşım sağlanabilir olup Türkiye’nin diğer uzak noktalarından demiryolu ulaşımı gerçekleştirmek mümkün olmamaktadır. Denizyolu üzerinden ulaşım, Üçkuyular ile Bostanlı arasında çalışan arabalı vapur ve deniz otobüsleri ile gerçekleşmektedir. Teleferik Mahallesi’ne; ilçe merkezinden sık sık geçen Teleferik Mahallesi otobüslerinden veya minibüslerinden herhangi biri ile ulaşabilirsiniz. Balçova ilçe merkezine ulaşabilmek için aşağıdaki alternatif ulaşım araçlarından birini kullanabilirsiniz:

 

- 480 İnciraltı - Üçkuyular İskele Eshot Otobüs Hattı

- 950 Narlıdere - Konak Eshot Otobüs Hattı

- 969 Balçova - Fahrettin Altay Aktarma Merkezi Eshot Otobüs Hattı

 

Teleferik Mahallesi Kiralık Daire Arayanlar İçin Mahallenin Eğitim Kurumu Bilgisi

 

Teleferik Mahallesi kiralık daire arayan çocuklu aileler için eğitim kurumu araştırmaları gerçekleştirdik. Teleferik Mahallesi’ne yakın konumda bulunan bazı okullar şu şekildedir:

 

- Ahmet Hakkı Balcıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

- Nevvar & Salih İşgören Lisesi

- Balçova Halk Eğitim Merkezi

 

Teleferik Mahallesi Kiralık Daire Arayanlar İçin Gayrimenkul Bilgileri

 

Emlakjet.com verilerine göre İzmir Teleferik Mahallesi kiralık daire fiyatı 2022 yılında ortalama 7.660 Türk Lirası olarak ölçülmüştür. İzmir Teleferik Mahallesi kiralık konutların ortalama büyüklüğü ise 110 metrekaredir. İzmir il geneli yerleşimine bakıldığında ilçe merkezi gibi nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde; yüksek katlı siteler ve metrekaresi yüksek evlerin ön planda olduğu görülüyor. Az nüfusa sahip olan kırsal kesimlerde ise tek katlı veya iki katlı genellikle bahçeli müstakil evler tercih ediliyor. Tercih edilen konutun sahip olduğu iç ve dış özelliklere, otopark, güvenlik, bulunduğu konum, havuz, manzara ve site içinde bulunup bulunmama durumuna göre fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir. Bir konut kiralamadan önce her türlü etkeni göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Teleferik Mahallesi sahibinden veya emlak ofisinden kiralık konut arıyorsanız Emlakjet.com üzerinden en güncel ilanları takip edebilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

27 Aralık 2023

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.