TOKİ Gaziantep Kuzey Şehir Kuraları Çekildi

TOKİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kuzey Şehir projesi kapsamında 916 konutun sahipleri belli oldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kuzey Şehir projesi kapsamında 916 konutun sahipleri belli oldu. Hürriyet Gazetesi haberine göre, Türkiye'nin en büyük konut projeleri arasında gösterilen Şehitkâmil ilçesinde 8 buçuk milyon metrekare alanda yer alan Kuzey Şehir'in kura çekimi gerçekleşti. Talat Özkarslı Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimi törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ Proje Müdürü Hasan Hüseyin Çelik , milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. 250 bin vatandaşın yaşayacağı 50 bin konutluk proje kapsamında 3'üncü etapta 694, 4'üncü etapta ise 222 konut olmak üzere toplam 916 adet konut için kuralar çekildi. Yıllardır ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar hayallerinin gerçekleştirmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

İnsanların evlerinin olması için çalıştıklarını söyleyen Fatma Şahin, "Ev umuttur, sıcaklıktır, gelecektir. Ev nedir? Sevgidir, muhabbettir, paylaşmaktır. Biz Antep'in çıkmaz sokaklarında büyüdük, Komşuluğu öğrendik. Emeklinin, yaşlının, yoksulun, zenginin hep beraber olduğu Antep’in çıkmaz sokakları bize dostluk, kardeşlik ve gönül birlikteliğini öğretti. İşte, biz bugün, memleket işi gönül işi diyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın söylediği güzel bir söz var: Şehri imar ederken, gönlü ihmal etmeyin. Gönül nedir? İhtiyaç sahibinin rüyasıdır. Genç kızların rüyasıdır. Bir delikanlının umududur. Bir annenin duasıdır" açıklamasında bulundu.

TOKİ Gaziantep Projelerine Devam Edecek

TOKİ'nin stratejisinin alt ve orta gelir grubu için konutlar üretmek olduğunu ifade eden TOKİ Proje Müdürü Hasan Hüseyin Çelik ise "Bu bölgede göç alan illere yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bu kentlere daha fazla yatırım yapacağız. TOKİ Gaziantep ilinde 2 bin 733 kişi ev sahibi olmak için başvurdu. Bu vatandaşlarımızın hepsi bugün konut sahibi olamayacaklar ama hiç merak etmesinler. Proje kapsamında 5,6,7 etap çalışmaları devam ediyor, Gaziantep’te herkes ev sahibi olacak” açıklamasını yaptı.

0 Takipçi