TOKİ 50 Bin Sosyal Konut Projesine Başvurular 200 Bini Aştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 67 ilde başlatılan TOKİ 50 bin konut projesine başvuruların 200 bini aştığını söyledi. Kurum, "240 aya varan vadelerimiz var. Vatandaşlarımız uygun ödeme seçenekleriyle ev sahibi olacak'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çanakkale'de Çataltepeliler Derneği Lokali'nde düzenlenen ‘Sosyal Konut Kentsel Dönüşüm’başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, yurt genelinde TOKİ 50 bin sosyal konutluk bir proje başlattıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; projenin 67 ili ilgilendirdiğini dile getiren Kurum, "240 aya varan vadelerimiz var. Bu sosyal konutlarımızdan Çanakkale'mizde de İntepe bölgesine inşa ediyoruz ve 583 lira taksitle bu konutlardan vatandaşlarımız alabiliyor. Tabii vatandaşlarımız uygun ödeme seçenekleriyle, devlet güvencesiyle sağlam, yatay mimari anlayışıyla, mahalle kültürü anlayışıyla uygun konutlarına sahip olacak." açıklamasında bulundu.

TOKİ 50 bin sosyal konut proje başvuruları beklenenin üstünde

TOKİ 50 bin sosyal konut proje başvurularının beklenenin üstünde olduğunu belirten Kurum, Kurum, "Projeyi 81 ile yaymak istiyoruz. Yatay mimariyi, o bizim mahalle kültürü anlayışımızı, içinde yeşil alanların, sosyal donatıların olduğu o şehirleşme anlayışını tüm illerimize yapmak istiyoruz. Çünkü biz istiyoruz ki o mahalle anlayışı devam etsin, gelecek nesillere aktarılsın" açıklamasını yaptı. Bakan Kurum, TOKİ'nin 21 Mart'ta başlayacak yüzde 22 indirim kampanyasının 210 bin vatandaşa hitap ettiğini söyledi.

‘’TOKİ indirim kampanyası 19 Nisan’da sona erecek’’

"Biz sadece inşaat yapmıyoruz. Çevremizi, doğamızı da koruyacak birçok proje geliştiriyoruz. Bizim önceliğimiz gelecek nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza mutlu, huzurlu, o millet bahçelerinde, parklarda, meydanlarda oynayabilecekleri alanları inşa etmek. Bu yüzden 81 ilimizde millet bahçesi projelendiriyoruz. TOKİ indirim kampanyası 19 Nisan’da sona erecek. Hamdolsun artık illerimizin de dışında ilçelerimize kadar indik. İlçelerimize dahi bu bahçeleri yapıyoruz. Bir kısmının açılışını yaptık, bir kısmının da projelendirme sürecini yapıyoruz."

0 Takipçi