TOKİ 3 bin 926 Adet Konutu Uygun Fiyatlarla Satışa Sundu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 17 şehirde 3 bin 926 adet konutu 91 bin 151 liradan başlayan fiyatlar ve 304 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuldu.

Gayrimenkulde düşük fiyat, düşük taksit ve uzun vade beklentisi içerisinde olanlar bugünlerde Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) projelerine ilgiyi arttırdı. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre TOKİ aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu tam 17 şehirde 3 bin 926 adet konutu kurasız şartsız satışa çıkardı. Konutların fiyatı 91 bin 151 liradan, aylık taksitleri 304 liradan başlangıç gösteriyor. Fiyatlar, bulunduğu kata, oda ve metrekare büyüklüğüne göre ise kademeli olarak artıyor. Satıştaki bağımsız birimlerin yüzde 95’i alt ve orta gelir grubu için yapılan sosyal konutlardan meydana geliyor. Yaklaşık 3.5 yıldır yapılan konutların yüzde 84’ü 6 kat ve aşağısında inşa ediliyor. TOKİ, yatay mimari kadar proje geliştirdiği ilin mimari özelliklerine de özen gösteriyor. Gayrimenkullerin birçoğu kurasız ve başvuru önceliğine göre satılıyor. Konutların bulunduğu illere göre yüzde 10, 20 ve 25 peşinat bedeli ile 120 ve 240 ay vade seçenekleriyle ev ve iş yeri sahibi olunabiliyor.

TOKİ Projeleri Kurayla Satılacak

TOKİ projeleri ile birlikte talebin yoğun olduğu illerde ise kurayla dar gelirli vatandaşı konut sahibi olacak. TOKİ'nin İstanbul Silivri'de inşa ettiği ve kuralı sattığı halihazırda 598 adet bağımsız birim var. Bunların satış fiyatı 198 bin liradan başlıyor. TOKİ İstanbul projeleri lokasyonları arasında yer alan Kayabaşı ve Tuzla’da yeni konutları da önümüzdeki aylarda kurayla satışa sunması bekleniyor. TOKİ, 29 ilde 161 arsayı da satışa çıkardı. Muhammen bedeli yaklaşık 962 milyon TL olan arsalar ‘açık artırma’ yöntemi ile satılacak. Arsalar konut, gelişme konut, villa konut, ticaret, turizm tesis, rekreasyon alanı, özel eğitim, özel sağlık, rehabilitasyon merkezi, konut dışı kentsel çalışma, çok işlevli merkez, sosyal ve kültürel tesis, akaryakıt istasyonu, tarım imarlı ve imarsız arsalardan oluşuyor. Müzayede 29 Ocak Salı günü saat 13.30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TOKİ’nin İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

0 Takipçi