Kentsel Dönüşüm Projeleri İkiye Ayrıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karabük’e yapmış olduğu ziyaret esnasında basın mensuplarına kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İncelemelerde bulunmak için Karabük’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘ ’Kentsel dönüşüm çalışmalarını ikiye ayırdık’’ açıklamasını yaptı. İncelemelerde bulunan Kurum, ziyareti esnasında çevredeki vatandaşlar ile sohbet etti. CHP Seçim İrtibat Bürosu'na ve AK Parti Karabük Seçim İrtibat Bürosu uğrayan Kurum, buradaki görevlilere yerel seçimlerde başarılar diledi. Anadolu Ajansı’ndan edinilen bilgiye göre, partisinin seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Kurum, Karabük’ün daha iyi yerlere gelmesi için yeni kararlar aldıklarını dile getirdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarından, millet bahçelerine, bisiklet yollarına kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Kurum, "İkinci 100 günlük eylem planları çerçevesinde tüm projelerimizi gerçekleştirerek, Karabük'ümüzü bulunduğu noktadan daha üst seviyelere çekmek için var gücümüzle çalışacağız’’ dedi.

Millet bahçeleri ve kentsel dönüşüm projeleri yapımına devam

2002 yılından bugüne çok büyük yol kat edildiğinin altını çizen Kurum, "24 Haziran seçimleriyle yeni bir sisteme geçtik. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu sistem çerçevesinde biz de şehirlerimizi ziyaret ediyoruz. Bakanlığımızın ilk 100 günlük eylem planlarını hamdolsun yüzde 98'lik başarıyla tamamladık. Şimdi ikinci 100 günlük eylem planlarını yapıyoruz. Bu eylem planı çerçevesinde de şehirlerimizin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz, millet bahçeleri ve kentsel dönüşüm projeleri var. Millet bahçelerini 81 ilimizde en az bir tane olmak suretiyle yapmaya gayret gösteriyoruz. İkinci 100 günlük hedeflerimiz doğrultusunda 28 ilimizde 52 millet bahçemizin projelerini tamamladık" dedi.

Kentsel dönüşüm bölgeleri zenginleştirilecek

Şehirlerin ihtiyacı olduğunu düşündükleri kentsel dönüşüm bölgeleri i çerisinde projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Kurum, "Projeleri ikiye ayırdık. Biri tarihi kent merkezlerindeki projeler, diğeri ise şehrin değişik alanlarındaki dönüşüm projeleri. Gittiğimiz şehirlerde kentsel dönüşümden millet bahçesine, millet kıraathanesine, yürüyüş ve bisiklet yollarına yapılması gereken, vatandaşımızın ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz her projeye karar vermeye gayret gösteriyoruz’’ şeklinde konuştu.

0 Takipçi