İstanbul’a 6 Yeni Metro Hattı

İstanbul ‘da yapılan raylı sistem yatırımları 2019 yılında da tüm hızıyla devam edecek. 2019 yılı içerisinde İstanbul’da 6 yeni metro hattı açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) metro yatırımlarına devam ediyor. Tuzla’dan Silivri'ye kadar İstanbul’un her yerine kolay ulaşım mottosunu benimseyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyor. Toplamda 284,70 kilometrelik yeni raylı sistem hatlarının inşaatı sürerken, yapım aşamasındaki ve ihale sürecindeki projeler ile birlikte 2023 yılına gelindiğinde 624,65 kilometrelik bir raylı sistem ağının kurulmuş olması hedefleniyor. Asıl hedef ise toplamda 1.100 kilometrelik bir raylı sistem ağının inşaatını tamamlamak. Raylı sistemlerin oldukça önemli olduğu günümüzde, metro hattı projeleri daha planlama aşamasındayken bile gayrimenkul fiyatlarını yükseltiyor. Proje tamamlanmalarının ardından ise ev fiyatları tavan denilebilecek fiyatlara ulaşıyor. Konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar satın alacakları konutların metro hattı yakınlarında olmasını tercih ediyorlarsa 2019 yılı İstanbul metro haritası incelemesi yapmalılar

· Halkalı - Gebze Marmaray metro hattı

63 kilometrelik bir uzunluğa sahip Halkalı – Gebze metro hattı 63 kilometre uzunluğuna sahip. Yolculuk süresinin 115,5 dakika süreceği metronun güzergahları ise şöyle: Halkalı, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Florya, Florya Akvaryum, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme (Marmaray), Yenikapı (Marmaray), Sirkeci (Marmaray), Üsküdar (Marmaray), Ayrılık Çeşmesi (Marmaray), Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Darıca, Gebze.

· Dudullu - Bostancı metro hattı (1.Kısım İMES - Bostancı Arası)

İMES – Bostancı arasında çalışan Dudullu – Bostancı hattı 10,20 kilometre uzunluğunda bulunuyor. Yolculuk süresinin 15 dakika süreceği tahmin edilen metronun istasyonları şu şekilde: Bostancı İDO, Emin Ali Paşa, Ayşe Kadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İMES, Modoko / KEYAP, Dudullu, Huzur, Parseller.

· Dudullu - Bostancı metro hattı (2.Kısım Dudullu - İMES Arası)

Dudullu – İMES arasında çalışacak olan Dudullu – Bostancı metrosu ise 4,10 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Yolculuk süresinin 6 dakika olarak belirlendiği metro hattı bölgeyi oldukça rahatlatacak.

· Sabiha Gökçen Havalimanı - Tavşantepe metro hattı

Sabiha Gökçen Havalimanı –Tavşantepe arasındaki metro 7,40 kilometrelik bir uzunluğa sahipken yolculuk süresi de 11,5 dakika olarak belirlendi. Metro hattının durakları ise şu şekilde: Sabiha Gökçen Havalimanı, Sanayi, Yayalar, Hastane, Tavşantepe.

· Eminönü - Eyüpsultan - Alibeyköy (Haliç) tramvay hattı

• Eminönü - Eyüpsultan - Alibeyköy (Haliç) tramvay hattı arasındaki metro 10,10 kilometre uzunluğunda. Yolculuk süresinin 35 dakika süreceği metronun istasyonları şu şekilde: Eminönü, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüpsultan Teleferik, Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Silahtarağa, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro, Alibeyköy Otogar.

· Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı (1.Kısım Mecidiyeköy - Mahmutbey Arası)

Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı birinci kısım uzunluğu 18 kilometre. Yolculuk süresinin 25,5 dakika olarak tespit edildi. Metronun durakları şu şekilde: Kabataş, Beşiktaş, Yıldız, Fulya, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Çırçır Mahallesi, Veysel Karani / Akşemsettin, Yeşilpınar, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent / Giyimkent, Yüzyıl / Oruç Reis, Göztepe Mahallesi, Mahmutbey.

0 Takipçi