İstanbul Metro Hattı Güzergahları Nelerdir?

İstanbul metro hattı mega şehir İstanbul’un ulaşım yükünü göğüsleyen en büyük ağlardan biridir. Türkiye’nin en uzun metro ağı İstanbul’dadır. Şu an yürütülen projelerle de raylı sistemde çığır açılmaya devam ediliyor.

Yapılan açıklamalara göre hedef bin 100 kilometrelik metro ağına sahip olmak. Bilindiği üzere geçen yıl aralık ayında Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattının birinci etabı açılmıştı. 9,5 kilometrelik ikinci etabı ise Ekim 2018’de hizmete açıldı. Böylece hattın durak sayısı 16’ya yükseldi. Açılan metro hattı bölge halkına da nefes aldıran bir yatırım oldu. Böylece mesafeler kısalarak Ümraniye’de oturan bir kişi Taksim’e 30 dakikada ulaşabilecek duruma geldi. Çekmeköy’den Atatürk Havalimanı’na gitmek ise 68 dakika gibi kısa bir süreye düştü. Ayrıca bu hat ilk sürücüsüz İstanbul metro hattı olarak da örnek teşkil ediyor.

İstanbul metro saatleri

1988 yılında hayatımıza giren raylı sistemlere bugünkü haline gelene kadar büyük yatırımlar yapıldı. Nüfus arttıkça bu yatırımların artırılması ve yeni projelerin geliştirilmesi de elzem hale geldi. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle farklı mobil uygulamalarla metro ve otobüs saatlerini an be an takip edebiliyoruz. İstanbul metro saatleri ise 06.00 ile 00.00 arası. Bu her ilde hemen hemen aynı sadece Ankara’da metro seferleri 06:00’da başlayıp 01:00’da bitiyor. Bursa, İzmir ve Adana’da ise metro saatleri 06:00’da başlayıp 00:00’da sona eriyor. İstanbulluların en çok tercih ettiği toplu taşıma aracı olan metro istasyonu sayısı şu anda 169. Bu sayının 2023 yılında artacağı öngörülüyor.Hummalı bir şekilde yürütülen çalışmalarla 2019 yılında da devreye girecek İstanbul metro durakları olacak. İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal metro inşaatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada İstanbulluları mutlu edecek işlere imza attıklarını dile getirdi. Uysal ayrıca Üçüncü Havaalanı’nın da açılmasıyla o bölgeye ulaşımı kolaylaştırmak adına çalıştıklarını söyledi. Gayrettepe- 3. Havalimanı metro hattı ile vatandaşlar bir aktarma ile yeni havaalanına ulaşabilecek. Çalışmasına başlanan Gayrettepe- 3. Havalimanı metro hattının 2019 yılı içerisinde devreye gireceği belirtildi.

İstanbul metro hattı projeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’daki artan nüfus yoğunluğunun oluşturduğu ulaşım sıkıntısını geliştirdiği alternatif yöntemlerle çözüyor. Bunların başında da geliştirilen İstanbul raylı sistem projeleri geliyor. Yapımı devam eden İstanbul metro projeleri bazıları şu şekilde;

· Kaynarca-Pendik-Tuzla hattı

· Marmaray Halkalı-Gebze hattı

· Kirazlı-Halkalı Metro hattı

· Başakşehir- Kayaşehir hattı

· Gayrettepe-Yeni Havalimanı hattı

· Pendik-SGH ve Pendik-Hastane etabı

· Yenidoğan-Hastane hattı

· Kirazlı-Bakırköy İDO hattı

· Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro

· Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli hattı

· Kabataş-Mecidiyeköy metro

169 istasyona sahip olan İstanbul’da güzergahları en iyi bilmenin yolu İstanbul metro haritas ı .

İstanbul metro hattına yakın kiralık daireler

İstanbul’un can damarı toplu ulaşım seçenekleri arasında yer alan İstanbul metro hattı zaman tasarrufu açısından da ön plana çıkıyor. İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşayanların ulaşımının rahat olması hayatlarını da daha kolay kılıyor. Örneğin kişiler yeni bir ev arayışına girdiğinde en önemli kriterlerden biri evinin metro duraklarına yakın olması oluyor. Vatandaşların ev tercihindeki bölgeye yakın metro olması o bölgeyi cazip kılmaya yetiyor. Yeni açılan ve yürütülen projelerle İstanbul raylı sistemin olduğu lokasyonlar gayrimenkul alıcılarının da gözdesi oluyor. Siz de İstanbul metroya yakın kiralık daire veya metroya yakın satılık daire için listeleme sayfamıza göz atabilirsiniz.

0 Takipçi