Binali Yıldırım’dan İstanbul açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul için hedeflerini anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul için hedeflerini anlattı. Yıldırım, ''İstanbul'u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil, gözlerimiz açık. Trafik sorununu çözeceğiz. Raylı sistemi arttıracağız'' diye konuştu. Takvim Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre İstanbul’un en önemli sorununun trafik olduğunu dile getiren Yıldırım, ‘’Şimdi 31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin belki bir 25 yıl daha sürecek yeni bir dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz. ‘’ İstanbul ulaşım büyük problem. Büyükşehirlerde trafiği yüzde 100 çözen yok. Biz çekilebilir bir seviyeye getireceğiz. Trafik durmayacak, yürüyecek. Taksicileri en iyi anlayan benim, 80'li yıllarda iki taksim vardı. 4 ay sonra sattım. Taksiler şehrimizin aynasıdır.

İstanbul raylı sistem çalışmaları hızlandırılacak

Eğitim, güvenlik yönünde gözden geçirilmesi gerekir. UBER de teknolojinin getirdiği bir kolaylık. Gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde bakılabilir. İstanbul raylı sistem geç kalmışız. Son projelerin tamamlanmasıyla 450 km'nin üzerine çıkacak’’ dedi. Yıldırım, son olarak şu ifadeleri kullandı: ''Bu şehre 1967'de geldim. İlkokulu bitirmiştim. Gece yarısı bol ışıkların olduğu bir yere geldim. Harem'miş orası. Oradan bir yere geçtik. Büyük bir ev gibi... Biraz sonra hareket etmeye başladı, ben şaşırdım. Sonradan öğrendim o arabalı vapurmuş. Beyoğlu'na dedemin evine gittik, yerleştik. Binali olarak geldim Kasımpaşa'ya. Burada Binali Yıldırım oldum.''

0 Takipçi