Türkiye’nin En İyi 7 Plajı

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı

Yazın gelmesi ve bayram tatillerinin yaklaşması ile birlikte planlar yapılmaya başlandı. Herkesin aklında ‘’Bayram tatilinde hangi plaja gitmeliyim?’’ ya da ‘’Hangi deniz daha iyi?’’ gibi sorular var. Biz de bu soruları yanıtsız bırakmadık, sizler için Türkiye’nin en iyi deniz ve plajlarını belirledik.

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı

Ölüdeniz - Fethiye

2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göldür. Ancak altında bulunan yoğun kaynak su çıkışlarından dolayı sürekli olarak kendini yenileyebilme özelliğine sahiptir. Ölüdeniz’in çevresinde bulunan konut, otel, pansiyon ve kamp alanları her yıl birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmekte, bölgede bulunan safari, dağcılık, yamaç paraşütü gibi aktiviteler bölgeyi canlı tutmaktadır.

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı_1

Ilıca Plajı - Çeşme

Bir deniz hayal edin, içerisinde sıcak su kaynakları olsun. İşte Ilıca Plajı böyle bir yer. Uzun, geniş ve beyaz kumları ile bu plajın ismi de bu sıcak su kaynaklarından gelmekte. Özellikle kumu ve ılık suyu sevenler için ideal olan bu plaj, sığ suları ile çocuklu aileler için de birebir.

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı_2

Amos Koyu - Bozburun

Hem denizde yüzmek hem de tarihi yerleri gezmek isteyenler için Türkiye’nin en sessiz sahillerinden olan Bozburun yarımadasındaki Amos Plajı ideal bir yer. Amos, Marmarise sadece 24 km. uzaklıkta kalan ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerden.

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı_3

Kaputaş Plajı - Kaş

Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında bulunan sahil yolunun sol tarafında kalmaktadır. Enfes güzellikteki bu plajın suyu genellikle serin ve turkuaz rengindedir. Türkiye’nin en iyi plajlarından biri olan Kaputaş’a ulaşım biraz uğraş gerektirse de, gerek doğası, gerek de denizi ile hepsine değer.

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı_4

Çıralı Plajı - Antalya

Caretta Caretta’ların evi, tarihin, doğanın ve denizin buluşma yeri olan Antalya Çıralı Plajı; serin suları ve ince taneli kumdan oluşan sahili ile kusursuz bir tatil arayanların seçimi. Yürüme mesafesinde bulunan konutlar, oteller ve kamp alanlarında kalabileceğiniz ve geceleri etkinliklere katılabileceğiniz bu plajda neredeyse yok yok.

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı_5

Badavut Plajı - Ayvalık

Koy olmasından dolayı, dalgasız denize ve ideal derinliğe sahip Badavut, Sarımsaklı’ya araba ile 5 dakika mesafede bulunuyor. Uzun ve ince bir kuma sahip bu plaj, kızgın sıcakta soğuk su sevenlerin tercihi.

Türkiye’nin En İyi 7 Plajı_6

Ovabükü Plajı - Datça

Bahçeli evleri, şirin pansiyonları ve küçük lokantaları ile Akdeniz’in en güzel ve Datça’nın en meşhur plajlarından bir tanesi olan Ovabükü adeta gizli bir cennet. Eğer planlarınız şimdiden hazır değilse, tercih listenize koymanızı tavsiye ederiz.

0 Takipçi