Ramazan Ayında Popüler Olan Yerler ve Özellikleri

Ramazan Ayında Popüler Olan Yerler ve Özellikleri

TV showları, ramazan eğlenceleri, insanların ziyaret ettiği kutsal yerler derken İstanbul içerisinde bazı yerler, mübarek aylarda ziyaretçi akınına uğruyor. Her sene değişen konseptlere ev sahipliği yapabilen bu semtler çevre ekonomisinin de gelişmesine yardımcı olarak her yıl daha iyi hizmetleri ziyaretçilerine sunabiliyor. İşte Ramazan ayında popüler olan ve boş vaktiniz de sizin de ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz o yerler.

Ramazan Ayında Popüler Olan Yerler ve Özellikleri

Üsküdar Şenlikleri

İstanbul Üsküdar’da bulunan Bağlarbaşı Kültür Merkezi Ramazan’da ziyaretçileri özel bir program ile karşılıyor. Geleneksel olarak oynana Karagöz, orta oyunu, meddah, çocuklara özel oyunlar ve Tasavvuf veya halk müziği konserleri gibi programlar ile izleyenlerine keyifli anlar yaşatıyor. Ayrıca Kadir Gecesi’ne özel yapılan programda Üsküdar tarihi canlandırılıyor. Özellikle Kadir Gecesi olmak üzere Ramazan boyunca yoğun olan Kültür Merkezi’ne yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederiz.

Ramazan Ayında Popüler Olan Yerler ve Özellikleri_1

Asırlık Tatlar ve Sanat Festivali

Ramazan dışında da oldukça hareketli olan Sultanahmet, mübarek ay boyunca ziyaretçilerine benzersiz deneyimler sunuyor. Çarşı içerisinde geleneksel el sanatlarına yönelik stantlar bulunurken; aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş sanat ve zanaatlar, geleneksel aksesuarlar, lokum, kahve, helva gibi etkinlik stantlarını da içerisinde bulunduruyor. mayıs ve haziranın sıcak günlerini geçirdiğimiz bu günlerde bulabileceğiniz Geleneksel Osmanlı Şerbetçisi ile iftarınızı tatlandırabilirsiniz.

Ramazan Ayında Popüler Olan Yerler ve Özellikleri_2

Feshane

Eyüp içerisinde yaşıyorsanız, Ramzan’da Feshane etkinliklerini duymamış olamazsınız. Feshane bahçesinde her yıl yapılan etkinliklerin içerisinde yok yok. Tasavvuf Müziğinden, Türk Sanat ve Halk Müziği dinletilerine, sema gösterilerine, mehteran konserlerine ve daha birçok etkinliği içerisinde barındırıyor. Programlar genelde 19.20 gibi başlıyor, iftar ile devam ediyor ve 23.30’da tasavvuf müziği ile sona eriyor.

Ramazan Ayında Popüler Olan Yerler ve Özellikleri_3

Beykoz Gönül Sofrası

İlk defa geçen yıl Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofrası, mahallelileri ilçe protokolü ile bir araya getiriyor. Her mahalleye kurulan iftar sofralarında gaziler ve ihtiyaç sahipleri taleplerini iletebiliyor ve mahalleli ile bağ oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Ramazan Ayında Popüler Olan Yerler ve Özellikleri_4

Yenikapı Şenlikleri

Ramazan ayı boyunca her gün düzenlenen Yenikapı Şenlikleri’nde 19.10 itibari ile eğlence başlıyor. Çocuklara yönelik eğlencelerin sergilendiği ilk saatlerin ardından saat 21.15 itibari ile yetişkinlere yönelik sahne gösterileri ve tasavvuf müziği dinletisi yapılıyor. Program Feshane’de olduğu gibi 23.15 gibi Türk Tasavvuf Müziği ile sona eriyor. Eğer Yenikapı veya çevresinde yaşıyorsanız, iftar akşamınızı renklendirebilir, keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

0 Takipçi