Bu Yaz Eskişehir Odunpazarı'nı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep

Bu Yaz Eskişehir Odunpazarı'nı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep

Tarihten bu yana Evliya Çelebi ve diğer birçok gezginin ziyaret ettiği Eskişehir Odunpazarı, hem Dünya Kültür Miras’ı listesi içerisinde bulunan Odunpazarı Evlerini içerisinde barındırıyor, hem de Eskişehir’in en eski yerleşim yeri olma özelliğini taşıyor. Şehrin turizm bakımından en çekici semti olan Odunpazarı’nı bu yaz ziyaret etmeniz için 5 sebebi sizler için sıraladık.

Bu Yaz Eskişehir Odunpazarı'nı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep

Odunpazarı Evleri

Osmanlı ve Türkmen yerleşim biçimlerini yansıtan Odunpazarı, genellikle 2 katlı evlerden oluşmaktadır. Alt katlarında hol, mutfak ve depo gibi odalar bulunurken, ev içerisinde bahçeye çıkan yollar ve kapılar da bulunmaktadır. Evler zaman içerisinde zarar görmüş de olsa, halen eski biçimi muhafaza edilmiş yapılar da bulunmaktadır.

Bu Yaz Eskişehir Odunpazarı'nı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep_1

Tarih ve Sanat Müzeleri

Odunpazarı’nda ziyaret edebileceğiniz birçok müze ve sergi de bulunmakta. Hem modern anlamda, hem de geleneksel anlamda tarihi ve sanatı keşfedebileceğiniz bu müzeler, Eskişehir’in kültürünü yansıtan en güzel örnekleri de içerilerinde barındırıyor. Lületaşı Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Balmumu Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ve Karikatür Müzesi bunlardan sadece bazıları.

Bu Yaz Eskişehir Odunpazarı'nı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep_2

Doğa ve Renkler

Şehirde bulunan tüm bu geleneksel evlerin hepsinin renkli olduğunu söylememize gerek yok. Özellikle pastel renklerin kullanıldığı Odunpazarı Evleri ve çevresinde doğa da bu evlerin bir parçasını oluşturuyor. Evlerin kendi bahçelerinin yanı sıra, sokaklarda bulunan ağaçlar, sarmaşıklar ve bahçelerden taşan çiçekler, bu renk cümbüşüne doğanın renklerini de katıyor. Her fotoğrafın birer resme dönüştüğü Odunpazarı’nda sizin de etkileyici kareler yakalayacağınıza eminiz.

Bu Yaz Eskişehir Odunpazarı'nı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep_3

El Sanatları Çarşıları

Odunpazarı gezinizden kendinize ve sevdiklerinize hatıra olarak alabileceğiniz birçok farklı eser var. Alışveriş için Atlıhan El Sanatları Çarşısı’na, Kurşunlu Camii ve Külliyesi içerisinde bulunan El Sanatları Çarşısı’na veya Arasta Çarşısı’na göz atabilir, yerel sanatçı ve zanaatkarların yarattığı farklı hediyelik eşyaları inceleyebilirsiniz.

Bu Yaz Eskişehir Odunpazarı'nı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep_4

Şelale Park

1400 m2 yapay şelale, 38.000 m2 park alanı, mini amfi tiyatro, çocuk grupları, oyun alanları, yürüme yolları, seyir terası, birer kafe ve restoranın bulunduğu Şelale Park; ziyaretçileri için muhteşem bir Eskişehir manzarası sunarken, bir yandan da eğlenceli aktiviteleri içerisinde barındırıyor. Doğası ve gürültüsüz atmosferi ile huzurlu zaman geçirmek ve stres atmak isteyenler için birebir.

0 Takipçi