Stüdyo Daire Dekorasyonu

Stüdyo daire adı verilen daireler modern zamanda tek hacimli olarak tabir edilen, 1+1 veya 1+0 odaya sahip olan evler olarak karşımıza çıkıyor. Metrekare olarak diğer alışılmış apartman dairelerine göre daha küçük olması gençlerin ve bekarların en çok talep ettiği daire çeşididir.

Genellikle 35-77 metrekare arasında değişen bu daireleri kullanışlı bulunmasının sebebi tek bir alanda salon, yatak odası ve mutfağı birleştirerek tüm ihtiyaçların aynı yerde karşılanabiliyor olmasıdır. Tüm mobilyaların ve beyaz eşyaların küçük bir alanda yer alması, pratik ve faydalı bir kullanımı ortaya çıkarıyor.

Yüksek kiracı bulma şansı ve kendini daha hızlı amorti etmesi sebebiyle ev sahiplerinin de gözdesi olmaya devam ediyor. Özellikle büyük şehirlerde daha popüler olan bu daireler konum olarak metro, toplu taşıma hatları, alışveriş merkezleri, havalimanı gibi yerlere yakın yapılan lüks projelerin vazgeçilmezi stüdyo daire gibi gayrimenkullere sahip olan kişiler, kârlı bir konuma geçebiliyor.

Aidat ve kira fiyatlarının düşük olması, fatura giderlerinin çok olmaması Stüdyo daire satın almak için başka sebepler olarak gösterilebilir.1+1 ya da 1+0 odalı bu daireler elektrik tasarrufu sağladığı ortada! özellikle kış aylarında doğalgaz faturası tek bir alanı ısıtılmasından dolayı daha düşük gelmesi ev sahiplerinin veya kiracılarının yüzlerinin gülme sebebi olabiliyor.

Stüdyo daire dekorasyonu

Stüdyo daireler için hazırladığımız şık ve pratik dekorasyon fikirlerimiz ile küçük yaşam alanınız kullanışlı hale getirecek stüdyo daire dekorasyonu için hazırladığımız beş madde ile evinizi döşeyebilirsiniz.

1. Doğru mobilyanızı seçin!

Daha geniş alana sahip olabilmeniz için mobilya seçimini iyi yapın, büyük ve hantal mobilyalardan uzak durun. Çoğu stüdyo daire seçeneklerinde karşınıza çıkan küçük ve dar kesimli L koltuklar ilk tercihiniz olmalıdır. Eğer doğru seçim yaparsanız bu koltuk çeşitleri oturma gruplarına nazaran daha az yer işgal ederler. Bu sayede salonunuzun olduğundan daha büyük ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

2. O zaman renk!

İyi seçilmiş duvar ve mobilya renkleri ile Stüdyo dairenizi daha geniş gösterebilirsiniz. Beyaz, bej, açık krem tonları, açık gri ya da açık pastel tonları ışığı yansıttığı için evinizin daha geniş görünmesini sağlayabilir ve daha ferah bir odanın tadını çıkarabilirsiniz. Duvar ile tavan arasında renk geçişi olmaması bir bütünlük sağlar. Stüdyo daire düzenleme de bir başka önemli nokta ise mobilyalarınızı nasıl yerleştirdiğiniz. Koltuk, yatak, beyaz eşyalar ya da çalışma masanızı mümkün olduğunca duvara yaslayarak yerleştirmek daha geniş alan görünmesini sağlayacaktır.

3. Sihirli ayna!

Çok aynalı bir odaya girdiğinizde uçsuz bucaksız bir yerde olduğumuzu düşünebiliyoruz. bu aslında aynaların bize oynadığı bir oyun. Derinlik etkisi veren aynalar, mobilyalarınızla beraber veya tek başına kullanmanız durumunda sihrini Stüdyo dairenizde de gösterecek ve olduğundan daha büyük bir alana sahip olduğunuz algısını yaratacaktır.

4. Minimalizm de neymiş!

Son zamanlarda daha sık karşımıza çıkan minimalizm, az aksesuar ve eşyalar ile Stüdyo daire dekorasyon önerileri olarak karşımıza çıkıyor. Çok kalabalık görünen ve göz yoran yerler her zaman daha küçük görünür gözümüze. bu sebeple az eşya, çok huzur !

5. Çok fonksiyonlu eşyalar!

Sınırlı alanınızı daha kullanışlı hale getirmek sizin elinizde; sürgülü dolaplar veya iç içe geçebilen sehpalar, misafirleriniz için yatak olabilen koltuk, basamakları kitaplık gibi kullanılabilen ranzalar, duvara monte edilmiş masalar gibi yerden tasarruf ettiren mobilya eşyalar yine salonunuz daha geniş gösterebilecek tüyolar arasında yer alıyor.

0 Takipçi