Üçüncü köprü en çok hangi bölgelere değer kattı?

Üçüncü köprünün en çok değer artışı sağladığı bölgeler olan Arnavutköy Karaburun, Beykoz Riva, Sarıyer Uskumruköy ve Çekmeköy Nişantepe’de yaklaşık 3-4 kata varan değer artışları var. Köprüye yakın bölgelerden sadece Sancaktepe’de 4 bin yeni konut stoğu 2018'e kadar ilçeye kazandırılacak

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen ve 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerinde yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresindeki yerleşim yerlerine değer katıyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprünün en çok değer artışı sağladığı bölgelerin Arnavutköy Karaburun, Beykoz Riva, Sarıyer Uskumruköy ve Çekmeköy Nişantepe olduğunu, söz konusu bölgelerde yaklaşık 3-4 kata varan artışlar yaşandığını kaydetti. Maya, bu tarz mega projelerde 2 farklı dönemde artış yaşandığının görüldüğünü aktaran Maya, ilkinin projenin ilan edilip inşasının başladığı dönem, ikincisinin ise projenin bitirilip hayata geçirildiği dönem olduğunu söyledi.

Çekmeköy’e 930, Sultanbeyli’ye 650 yeni konut

Maya, Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde ve bağlantı yollarının yakınlarındaki konut projeleri ne değinirken de özellikle Sancaktepe'nin kentsel dönüşüm ve yeni konut projeleri ile dikkati çektiğini söyledi. Birçoğu inşaat aşamasında olmak üzere planlama aşamasındaki projeler de dikkate alındığında 4 bin yeni konut stoğunun 2018'e kadar ilçeye kazandırılacağını ifade eden Maya, Sancaktepe'yi takip eden Çekmeköy ilçesinde ise bu sayının yaklaşık 930 civarında olduğunu belirtti.

Maya, Çekmeköy'deki konut projelerinde bu yıl teslim edilmesi planlananlar da bulunduğunu belirterek, "Anadolu yakasında üçüncü köprü bağlantı yollarına yakın bölgelere bakıldığında, Sultanbeyli'de de yaklaşık 650 konutluk yeni stokta 2017 başına kadar hayatın başlaması planlanıyor" diye konuştu.

Zekariyaköy ve Uskumruköy de dikkati çekiyor

Avrupa yakasında Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yollarının yakın noktalarına bakıldığında Sarıyer'de yaklaşık 300 yeni konut stoğuyla Zekeriyaköy ve Uskumruköy bölgelerinin dikkati çektiğini belirten Maya, "Köprü çevresinde yeni imara açılacak alan olmayacağını düşündüğümüzde, mevcut imara sahip ve özelikle köprü çıkış ve bağlantı yollarına yakın konut alanlarında yeni projelere bu süreçte hız verildiğini, gayrimenkul geliştiricilerinin bu bölgelerde yeni projeler için önemli adımlar attıklarını görüyoruz” dedi.

Maya, Göktürk, Zekeriyaköy, Başakşehir, Çekmeköy, Sancaktepe ve Beykoz bölgelerinde üçüncü köprüye bağlı konut fiyat artışı yaşandığını, ancak bu yükselişin arsalardaki oranlar kadar olmadığını sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi